Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Kalçaya Yağ Enjeksiyonu mu, Kalça İmplantı mı?

Kalçaya Yağ Enjeksiyonu mu, Kalça İmplantı mı?

Popoya (Kalçaya) Yağ Enjeksiyonu mu, Silikon Kalça (popo) İmplantı ile kalça(popo) Büyütme mi?

Son yıllarda özellikle popüler kültürün başını çektiği,kalça büyütme (popo büyütme) ameliyatları çok talep edilir hale gelmiştir. Birçok erkek ve kadın düz, gelişmemiş, silik bir kalça projeksiyonundan şikayetçidir. Popo (Kalça) büyütme amacı ile en sık kullanılan 2 yöntem; “kalça implantları (popo implantları)” ve “yağ enjeksiyonu ile popo büyütme” operasyonlarıdır. “Yağ enjeksiyonu ile kalça büyütme” aynı zamanda “yağ enjeksiyonu ile popo büyütme” veya “Brezilya kalçası (poposu)” adı ile de anılır.

Kalça (Popo) implantları ile kalça büyütme nedir?

Kalça (popo) implantları (gluteal implantlar da denir) kalçaya hacim kazandırmak için yerleştirilen  protezlerdir. Kalça (popo) implantları yuvarlak ya da oval (anatomik) şekildedir ve göğüs implantı gibi pürüzsüz ya da dokulu yüzeyler içerir. En yaygın popo implantları silikon kalça (popo) implantlarıdır. Silikon popo(kalça) implantlarının dayanıklılığı çok önemlidir. Zira oturduğunuzda veya kilo alındığında tüm yükü üstlenecektir.

Kalça (Popo) implantları ile kalça büyütme

Hastanın anatomisi ve ihtiyacına göre farklı bölgelerden yapılan kesiler ile kalça kasının (gluteus maximus kasının) üzerine veya altına yerleştirilebilir. Kalça(popo) implantının yerleşeceği bir cep oluşturulur. Kalça (popo) protezi oluşturulan cebe yerleştirilir ve kesi dikişlerle kapatılır. Ameliyatta yerleştirilen drenler ilk hafta boyunca içeride sıvı ve kan birikmemesi için kalır. Hastanın ihtiyacına göre bu ameliyata popoya(kalçaya) yağ enjeksiyonu da eklenebilir.

Kalça (Popo) implantları ile kalça büyütmenin dezavantajları

Kalça dikleştirme ve büyütme uygulamarımda Brezilya kalçası (brazilian butt lift, BBL) operasyonlarını, kalça protezi ameliyatlarına tercih ediyorum. Yani kalça(popo) büyütme ameliyatları için popo implantları yerine kalçaya yağ enjeksiyonunu daha başarılı ve doğal bir yöntem olarak tercih ediyorum. Çünkü kalça büyütme prosedürleri için kullanılan popo implantlarında en büyük sıkıntı yer değiştiren kalça implantlarıdır. İstenilen bölgede kalmayıp yer değiştiren popo implantları tekrar ameliyatı gerektirir. Bunun dışında sıvı toplanması ve kapsül kontraksiyonu gibi silikon kalça implantlarına ait komplikasyon riskleri de vardır. Başarılı da olsa silikon popo(kalça) implantları ile elde edilen görünüm genellikle kalçaya(popoya) yağ enjeksiyonundan daha az doğaldır. Popo implantları kalıcı değildir 8-12 yılda değiştirilmeleri önerilir.

Yağ Enjeksiyonu (Brezilya kalçası) yöntemi ile kalça büyütme ve dikleştirme

Vücudunuzda yeterli yağ alınabilecek bir bölge olması durumunda tercih ettiğim popo büyütme yöntemi yağ enjeksiyonu ile kalça büyütme işlemidir. Brezilya kalçası (brazilian butt lift, BBL) olarak popülerize olan bu yöntemde kalça büyütme ve dikleştirme amacı ile kendi yağınız kullanılır. Popo büyütme için gerekli yağı karın, kalçalar, sırttan ve bacaklardan “vaser liposuction” yöntemi ile alınan yağlar ihtiyaç duyulam kalça bölgelerine berilir ve şekllendirme yapılır. Vaser liposuction ile alınan yağlar ile yağ enjeksiyonu yapılmasının önemi; bu yöntem ile alınan yağların yüksek kalıcılık oranıdır. Vaser Liposuction ile alınan yağlar %80 lere varan oranda kalıcılığa sahiptir. Arzu edilen şekli oluşturmak için kas altı, kas üstü ve yağ katmanları gibi farklı sahalara yağ enjekte edilebilir.

Klasik liposuction teknikleri ile yapılan “kalçaya (popoya) yağ enjeksiyonlarında” yağların çoğu eriyip vücut tarafından emildiği için sonuçlar istenilen seviyede değildi. Günümüzde “VaserLipo” yöntemi ile alınan yağlar kalitesi, yüksek kalıcılık oranları gibi avantajları ile Kalçaya Yağ enjeksiyonu(popoya yağ enjeksiyonu) ile kalça dikleştirme operasyonunun popoülaritesini arttırmıştır. Tek bir seansta yağ enjeksiyonu ile kalça büyütmek ve dikleştirmek mümkün olabilmektedir.

Özetle, silikon kalça (popo) implantları ile kalça büyütme yerine yukarıda sayılan avantajları sebebi ile Popoya (Kalçaya) yağ enjeksiyonu ile kalça(popo) büyütme uygulamasını tercih etmekteyim.

Güncelleme Tarihi: 24.12.2017
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689