Aşırı koltukaltı terlemesi kişilerin sosyal ve iş hayatını olumsuz yönde etkileyen tıbbi ve sosyal bir problemdir. Aşırı koltukaltı terlemesi olan kişiler sadece yaz aylarında değil her mevsimde bunun olumsuz sonuçlarına maruz kalırlar.
Stres, bazı ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması(hipertiroidi),böbrek üstü bezi patolojileri, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, bazı kanser ilaçları ve hormonlar aşırı terlemenin nedenleri arasında bulunmaktadır. Ancak herhangi bir hastalık veya etkenden bağımsız olarak yapısal sebeplerle de çok fazla terleme gözükebilir.
Botoks günümüzde estetik amaçlı kullanılmaktadır. Bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılabilmektedir. Botoksun estetik haricinde diğer bir kullanım alanı ise aşırı terleme ve buna bağlı meydana gelen rahatsızlıkların giderilmesidir. Koltuk altı, el ve ayaklarda oluşabilen ve tıp dilinde “hiperhidrozis” olarak adlandırılan terleme hastalığına karşı botoks kullanımı son derece fazla olmaktadır. Botoks özellikle koltuk altı terlemesi için son derece yoğun kullanılmaktadır.
Terleme tedavisinde botoks uygulaması oldukça pratik, kolay ve hızlı bir seçenektir. Genellikle estetik uygulamalar amacı ile kullandığımız botoks terleme sorunu olanlar için de çok rahatlatıcı sonuçlar vaad eder. Botoks koltuk altı, ayak ve el gibi bölgelerde aşırı terlemesi sorunlarının tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Önce terlemenin fazla olduğu koltukaltı bölgesi işaretlenir. Çok ince iğneler ile koltukaltı derisi altına uygun dozlarda botoks enjekte edilerek, ter bezlerinin uyarımı önlenir ve ter salgılamaları geçici olarak engellenir. Botoksla terleme tedavisinin etkinliği yaklaşık 6-8 ay kadar süre etkilidir.
Botoksla terleme tedavisi uygulama sonrası 3. günde etki göstermeye başlar ve işlem sonrası 2.haftada maksimum etkiye ulaşır. hale gelir. 6-8 ay sonra tekrarlanması gerekir. Öğle arası prosedürü olarak tanımlayabileceğimiz işlem 10-15 dakika içinde sona erer. Lokal anestezik kremler kullanıldığından ve kıl kadar ince özel iğneler kullanıldığından çok fazla ağrılı bir işlem değildir.
Koltuk altı terlemesinin kalıcı tedavisi için dünyada yükselen trend “Lazer ile subdermal gland ablasyonu” tekniğidir. Bu tedavi koltukaltı ter bezlerinin kalıcı olarak yok edilmesi ve ömür boyu koltukaltından terlememeyi vaad eder. Bu teknikte lokal anestezi altında 1-1,5 saat süren bir uygulamanın sonunda koltukaltı ter bezleri tamamen yok edilir. Hasta ömür boyu koltukaltından terlemesi vaad edilir. Tek seansta %70-80’ lere varan oranlarda sonuç alınır. Dünyada konuya dair tecrübesi olan sınırlı sayıda kişi tarafından uygulanan bu işlem kliniğimizce yapılmaktadır.
Koltuk Altı Botoks Uygulaması ve Lazer ile koltukaltı terleme tedavisi fiyatları için kliniğimizle iletişim kurabilir, konu hakkındaki sorularınız için bize numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.
30'lu yaşlarda Botoks: Kaş arası çizgilerimizi fark ettiğimiz dönemdir. Bazen de yaş aldığınızı göz çevresi kırşıklıkları (kaz ayakları) ile fark edersiniz. Devamını Oku...
Masseter botoks (Diş sıkma botoksu) ile ilgili sizlerden gelen sıkça karşılaştığımız soru ve cevaplarını derledik. Botoks enjeksiyonları eğitim almış Uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. Devamını Oku...
Botoks ile kırışıklık ve derideki çizgiler geçici süre yok edilir. Botoks tedavisinin etki süresi 4-6 ay civarındadır. Etki süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu süreyi yaş ve uygulanan bölgeni Devamını Oku...
Botoks ile koltuk altı terlemesi tedavisi sonrası. Uygulamayı tekrarlamazsak ne olur. Daha fazla terler miyiz, yoksa eskisi gibi mi olur?
Koltuk altı terlemesi için botoks tedavisi yaklaşık 6 ay süre ile etkilidir. Sonrasında eski terleme paterninize dönersiniz.
Aşırı koltuk altı terlemem var. Koltuk altı terleme tedavisinde botoks etkili midir? Koltuk altı terlemesi nasıl engellenir diye araştırdığımda bazı ilaçlar gördüm. Terlemeyi önleyen ilaçları tavsiye eder misiniz ?
Koltuk altı terlemesinde botoks uygulamaları yaklaşık 4-6 ay süren terlemesiz konforlu bir süre yaratır. Terlemeyi azaltan ilaçlar mevcuttur. Bunların da en çok kullanılanları Antikolinerjiklerdir. Terleme önleyici ilaçlardan Antikolinerjiklerin de kullanılan doza göre oluşan ciddi yan etkileri olabilir. (ağız kuruluğu, idrar tutukluğu, kabızlık,görme bulanıklığı)