Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

40'lı Yaşlarda Botoks

40'lı Yaşlarda Botoks

40'lı yaşlarda bir kadına veya erkeğe verilecek en iyi tavsiyelerden birisi “kırışıklıkların derinleşmeden Botoks yaptır” olabilir...

40 yaşına ulaşıldığında kırışıklıklar özellikle fazla mimik kullanan kişilerde derinleşmeye, deride yerleşik iz haline gelmeye başlar. Çünkü yaşlandıkça, cilt hücrelerimizin yenileşme süreci yavaşlar ve cildimiz kollajen ve elastin lifleri daha hızlı parçalamaya başlar. Kök hücre sayısı hızla azaldığı için yeni büyüme faktörleri ve onarım kaabiliyeti olan hücrelerin fonksiyon ve sayısı azalır.

40'lı yaşlarınızdaki kırışıklıkların en iyi tedavisi;

Birçok kadın, 40'lı yıllarda ilk kez Botoks'u denemeyi tercih etmektedir. Çünkü bu yaşlarda kırışıklıklar yüzdeki kaslar hareket etmeden bile belirgin hale gelmeye başlar.

40'lı yaşlara kadar neden Botoks yaptırılmamaktadır?

En büyük sebep çevremizde gördüğümüz kötü Botoks uygulamalarıdır. Mimiklerin tamamen donmuş olduğu, ifadesiz bir yüz herkesi rahatsız eder. Bir de kulaktan kulağa dolaşan ancak son derece nadir olan Botoks komplikasyonları bu yaşa kadar ertelemede  etkilidir. Botoks yaptıranlar bilirler ki bu komplikasyonlardan kaçınmak için en önemli faktör, ehliyet sahibi tecrübeli doktorlardan bu hizmeti almaktır. 

Yaşam tarzı, alışkanlıklar (alkol, sigara) ve stresli yaşam bu yaşta kırışıklıkları daha belirgin hale getirebilir. Yaşam tarzınız yaşlanma sürecini hızlandırabilir.

Alkol - 45 yaş ve üstü kadınlarda daha genç yaşlarda alınan alkolden iki kat daha fazla kötü etkilere sahiptir. Alkol cildi kurutur, vitamin ve besin emilimini azaltır ve kalıcı olarak hücreleri öldürebilir.

Stres 40'larınızda daha fazla maruz kaldığınız diğer etkendir. Bu yaşlarda kadın, çocuklarından, iş hayatından ve yaşlanmakta olan ebeveynlerinin sağlık sorunlarından oluşan bir stress yumağı ile boğuşur.

40'larınızda düzenli Botoks yaptırmayı tavsiye ediyoruz...

40’lı yaşlarda yaşlanma karşıtı krem ​​ve cilt bakım ürünlerinin  kırışıklıklar üzerinde pek bir etkisi yoktur. Bu yüzden birçok kadın Botoks'u hayatlarının bu aşamasında denemeyi tercih ediyor.

Aşağıdaki belirtilerden bir veya birkaçı mevcut ise düzenli yapılan Botoksu tavsiye ediyoruz..

  • Gözlerin etrafındaki çizgilerde artış ve derinleşme(kaz ayakları),
  • Alın çizgilerinde derinleşme ve istirahat halinde de var olması,
  • Kaş arası çizgilerinde belirginleşme ve sert ifadenin yüzünüze oturması.

Daha önce hiç Botoks yaptırmamış kişilerde bu yerleşik kırışıklıklar ek seans Botox uygulaması ile açılmayabilir. Ancak düzenli Botoks tedavisi ile zaman iinde bu kırışıklıkların azalması ve derinleşmemesi sağlanacaktır. Bu aşamada hızlı bir sonuç isteyen kişilerde Botoks, dolgu ve lazer tedavileri ile kombine edilebilir.

Botoks fiyatları yüksek midir?

Botoks düzenli yaptırıldığında gelecekte yaptırmanız gereken başka estetik uygulamalardan veya faydasız olduğunu bile bile yüksek rakamlar ödediğiniz gereksiz yüz gençleştirme kremlerinden sizi koruyabilir.  Botoks kısa ve orta vadede daha iyi bir yatırım olabilir. Ayrıca botoks yaptıranlar bilir ki; Ankara botoks kampanya veya İndirimli botoks Ankara kampanyalarını takip ederek bu hizmeti daha makul fiyatlar ile satın alabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 12.12.2018
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689