Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Altın İğne Radyofrekans Uygulaması

Altın İğne Radyofrekans Uygulaması

Radyofrekans uygulamaları tıpta uzun zamandır farklı amaçlar ile kullanılan bir yöntemdir. Estetik alanda uygulaması son dönemde alınan güzel sonuçlar ile daha popülerize olmuştur. Gelişen teknoloji bu yönteminkombine kullanımlarına sebep olmuş, ameliyatsız estetikte en çok tercihedilen yöntemlerden birisi haline gelmiştir. Radyofrekans yöntemi fraksiyonel hale getirilerek etkinliği arttırılmıştır. Bu teknikte uygulanan enerji arada sağlam dokuların bırakarak iyileşmenin çok hızlı olması sağlanmıştır.

Bu sayede klasik radyofrekans cihazları, ikinci kuşak “fraksiyonel radyofrekans” cihazları olarak kullanımda yerini almıştır. Günümüzde gelinen son nokta ise mikro iğneler ile cildin içine enerji akımını veren “üçüncü kuşak radyofrekans” cihazlarıdır.

Mikro-iğneler ile donatılmış olan radyofrekans cihazının akım çıkışı sağlayan ünitesi derinin üst tabakası olan epidermisi atlayıp, dermis denen orta tabakaya ulaşmaktadır. Kullanılan iğnelerin uzunlukları 0.5 ile 3.0 mm arasında değişmektedir. Kullanılan iğneler altından yapıldığı için bu yöntem “altın iğne” olarak da anılmaktadır ve çok daha az hasar ile çok daha güzel sonuçlar alınmaktadır.

Bu uygulama; Fraksiyonel Radyofrekans, İğneli Fraksiyonel Radyofrekans, Altın İğne, Fraksiyonel İğneli Radyofrekans, İğneli Radyofrekans, isimleri ile de kullanılmaktadır. Tümü aynı uygulamadır.

Fraksiyonel radyofrekans uygulamasının kullanım alanları nelerdir?

  • Cilt kırışıklıklarının tedavisi,
  • Cilt yenilenmesi ve kalitesinin arttırılması,
  • Gebelik çatlaklarının tedavisi,
  • Yüz, boyun, dekolte bölgesi sarkmaları,
  • Kol ve bacaklardaki sarkmaların tedavisi,
  • Sivilce izlerinin tedavisi,
  • Cilt lekelerinin tedavisinde,
  • Yara izi (skar) tedavisi,
  • Kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlere bağlı oluşan çatlakların tedavisi,
  • Gözeneklerin sıkıştırılması.

Fraksiyonel radyofrekans uygulaması (Altın İğne) nasıl yapılmaktadır?

Fraksiyonel radyofrekans (Altın İğne) uygulaması oldukça konforlu bir uygulamadır. Altın İğne uygulaması öncesinde anestezik kremler de kullanılarak ağrısız bir uygulama sağlanmaktadır. Uygulamanın en önemli avantajlarından birisi de her mevsim yapılabilmesidir. Altın İğneli Radyofrekans uygulaması ortalama süresi 20 dakikadır.

İlk uygulama sonrasında 1-2 hafta içerisinde ciltte parlaklık, canlılık, porlarda daralma ve kalitesinde artma gözlenmeye başlanır. Cilt kalitesinin artması ve kırışıklığın giderilmesi de amaçlanıyorsa 2-3 seans uygulanmasıdır. Seanslar arasında 1 ay olması idealdir. Akne izleri ya da yara izleri için farklı prosedürler mevcuttur. İşlem yapıldıktan sonra bir miktar kızarıklık olabilir bazen de hafif kabuklanma olabilir ama kızarıklık sadece 1-2 gün sürecektir. Doğal olarak kızarıkları kapatacak uygun bir kapatıcı ile günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Bu işlemin etkisini görebilmek için birkaç hafta geçmesi gerekiyor. Maksimum etki ise son seanstan 3-4 hafta sonra görülmektedir. Uygulama bittikten sonra düzenli olarak nemlendirici krem, güneşten koruyucu krem kullanımı ihmal edilmemelidir.

Uygulama yapılacak bölgede aktif enfeksiyon varlığı, Hamilelik, Herpes (uçuk) durumu, Kalp pili olanlar, Kanser hastalarında, epilepsi hastalarında Altın İğneli Radyofrekans uygulanmamalıdır.

Mutlu ve sağlıklı güzellikler dileriz...

Güncelleme Tarihi: 03.05.2017
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689