Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Botoks Nasıl Yapılır?

Botoks Nasıl Yapılır?

Botoks enjeksiyonları size basit bir prosedür gibi görünebilir çünkü sadece birkaç noktaya ufak iğneler yapılıyor. Aslında sadece deneyimli bir doktor tarafından yapması gereken hem sanat hem de bilimdir.

Yüzünüzde 43 adet kas vardır ve Botoks enjeksiyonu yapan kişinin sadece tıp eğitimi almış olması yeterli olmayıp çok iyi bir detaylı yüz anatomisi bilgisine sahip olması gerekir.

En iyi Botoks yapan doktor tedavinizi optimize etmek için doğru yüz noktalarını tespit eden ve kişinin ihtiyacına özel Botoks uygulaması yapan doktordur. Elbette Botoks yaptıranlar sıkça “Botoks nasıl yapılır?” sorusunu sormaktadır. Burada sizlere Botoks uygulaması basamakları ve botoksun nasıl yapıldığına dair detayları vereceğiz.

Belirli kaslara küçük miktarlarda botulinum toksini enjekte etmek için çok ince bir iğne kullanılır. Doktorunuz, belirli kasları dikkatlice seçerek, doğal yüz ifadelerinizi koruyarak yalnızca kırışıklık üreten kasları zayıflatır. Botulinum toksin tedavisi genellikle 15 dakikadan az sürer.

Botoks Nasıl Yapılır?

Öncelikle sık sorulan sorulardan birisi olan; “Botoks nerede yapılır?” sorusuna cevap verelim. Botoks muayenehane ortamında yapılır. Botoks enjeksiyonu aşağıdaki adımları içerir. İlk önce Botoks için uygun bir aday olup olmadığınızı belirlenecektir. Bu işlem muayene, tıbbi öykü almayı ve Botoks sonrası için hedeflerinizi ve beklentilerinizi sormayı içerir. Bu 3 aşamada önem arz eder. Gebelik, hamilelik, cilt enfeksiyonu, nörolojik hastalık gibi botoks için sakınca oluşturan bir tıbbi hikayeniz sorgulanır. Aldığınız ilaçlar not edilir. Örneğin kan sulandırıcı kullanıyorsanız Botoks 5-7 gün ilaç kesildikten sonra (kesilmesinde herhangi bir tıbbi engel yoksa) yapılır.

Sonrasında yüzdeki kas aktivitesi, beklentileriniz gibi faktörler göz önüne alınarak size özel bir tedavi planı geliştirilir ve bunu sizinle paylaşırız.

Yüzünüz veya boynunuzda Botoks enjeksiyon bölgesinde cildinizi soğuk kompres ile ​​ uyuşturulabilir. Botoks çok ince ve küçük iğneler ile enjekte edilir. Botoks uygulaması toplamda yaklaşık 10-15 dakikada biter. Her Botoks enjeksiyonu birkaç saniye sürer. Yüzünüzde ve boynunuzda belirlediğimiz noktalara ufak dozlarda Botoks yapılır.

Botoks ağrılı mıdır?

Botoks uygulamasının konforlu ve acısız olması sizler kadar bizim için de çok önemli husustur. Bu sebeple çok ince kalibrasyonda özel iğneler tercih etmekteyiz.

Botoks çok ince iğneler ile yapıldığından ağrı iğneye bağlı değil, ilacın içerideki ufak yakma hissinden olur. Botoks enjeksiyonu minimal, kısa süreli rahatsızlığa neden olur ve genellikle lokal anestezik krem dahi gerektirmez. Botoks enjeksiyonu sizi endişelendiriyorsa doktorunuza söyleyin ve enjeksiyondan önce bölgeyi soğuk bir paket veya anestezik krem ​​ile uyuşturabiliriz.

Botoks öncesi ne yapmak gerekir?

Doktorunuzun size tıbbi geçmişiniz ve ilaçlarınızla ilgili tüm sorularını yanıtlamalısınız. Aldığınız reçeteli, reçetesiz satılan ilaçlar, bitkisel tedaviler ve vitaminleri doktorunuza söyleyiniz. Mevcut veya geçirilmiş hastalıklarınız, aldığınız ilaçlar ve alerjilerinizin güncel bir listesini her zaman yanınızda taşımak faydalıdır. Doktorunuzun talimatlarına aynen uymak. Bu talimatlar, iki gün boyunca alkol tüketmemeyi, bir hafta boyunca kanamayı ve morarmayı artırabilecek diğer bazı ilaçları almamayı içerebilir.

İlk defa Botoks öncesi doktorunuza sormanız gereken sorular?

İlk defa Botoks yaptıracaksanız randevularınıza bir soru listesi ile gelebilirsiniz. Botoks ile ilgili hastalarımızdan en çok gelen sorular şunlardır;

  • Botoks benim için uygun mu? Botoks benim için neden uygun veya değil?
  • Kırışıklıklarım ve çizgilerim Botoks ile geçer mi? Bana önerebileceğiniz alternatif veya ek uygulamalar var mı?
  • Botoks sonrası ne gibi estetik sonuçlar bekleyebilirim? Botoks kaç ayda bir yaptırılır?
  • Botoksu ne sıklıkla yaptırmalıyım? Botoks ne kadar sürer? Botoks sonrası aldığım ilaçlara devam edebilir miyim?
  • Botoks sonrası hangi ilaçlar alınmaz? Botoks sonrası hangi durumda doktoruma başvurmalıyım?
Güncelleme Tarihi: 15.12.2020
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689