Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Dermapen Saç Tedavisi

Dermapen Saç Tedavisi

Saç Dökülmesi İçin Dermapen

Erkeklerde saç dökülmesi yaygın bir problemdir. Saç çizgisinin zamanla geriye doğru çekilmesi erkeklerde kelliğin geldiğine dair bir kaygı ve tedavi arayışına yol açar. Hızlı bir “saç dökülmesi tedavisi” başlığı ile Google araması, farklı seçenekleri ortaya çıkarır.

İnternet genellikle erkek tipi saç dökülmesi (androjenik alopesi) için ticari “mucize tedaviler” sunar. Ancak bunların çoğu yüksek doz vitaminler, yağlar, saç kremleri, losyonlar ve şampuanlar, saç bakım ürünleri gibi ticari ürünler olup genellikle bilimsel destekten yoksundurlar. “Garantili saç uzaması” veya “kelleşme sürecini anında durdurma” sözü veren ticari ürünler genellikle hayal kırıklığı ile sonuçlanır.

Dermapen veya Dermaroller veya mikro iğneleme saç yenilenmesi ve saç dökülmesi konusunda üzerinde çalışmalar yapılan güncel uygulamalardandır. Dermapen veya Dermaroller veya mikro iğneleme ile saçların yeniden çıkmasına yardımcı olabilecekleri bazı kanıtlar vardır.

Dermapen veya Dermaroller saç dökülmesi tedavisi için her derde deva olmasa da uzman doktor gözetimi altında tek başına mütevazı faydalar sağlayabilir.

Dermaroller ve Dermapen Nedir?

Dermaroller ve Dermapen başlangıçta sivilce izleri için kullanılan tıbbi aletlerdir.

Dermaroller bir sapın ucundaki tambur şeklinde bir silindir olup, kabaca 200 kadar çok küçük iğneyi 1,5 mm'ye kadar derinliğe uygulayabilen bir alettir. Bu "mikro iğneler" genellikle sekiz sıra halinde düzenlenir.

Dermapen ise genellikle doktor tarafından uygulanan ve istenilen derinliğe ayarlama kolaylığı sağlayan mikro iğnelerden oluşur.

Saça Dökülmesi için Dermapen Nasıl Yapılır?

Saça Dermapen, çoklu sayıda iğne içeren mikro başlıklar ile tekrarlanan derinliği ayarlanabilir mikro iğnelemeleri içerir. Saç Dökülmesi için Dermapen mikro iğnelemeler ile saçlı deride mikro travmalar yapar, kafa derisinde küçük kanama noktaları ve bir takım büyüme faktörlerinin ortama salınmasını sağlar.

Saç Dökülmesi için Dermapen amacı, büyüme faktörlerini teşvik etmek için dermal papilla veya saç köklerindeki kök hücreleri uyarmaktır. Buradaki amaç küçük ve kontrollü travmalar oluşturarak vücudun doğal savunmasının aktive etmek ve bunun sonucunda incelmiş saçları güçlendirmek ve yeni saç büyümesini teşvik etmektir.

Saça Dermapen uygulamasının tıpkı yüzde akne izleri için olduğu gibi saçta da yara iyileşmesini hızlandıran kollajen üretimini uyaran büyüme faktörlerini teşvik eden bir etkisi vardır.

Saça Dermapen tedavisi olarak da bilinen mikro iğneleme, giderek daha popüler bir işlem haline gelmektedir. Yüze Dermapen tedavisi ile yaratılan küçük ve kontrollü travmalar ile kolajen üretimini teşvik ederek iyileşme dokusunu arttırıp, kırışıklıkları veya genişlemiş gözenekleri en aza indirmeye yardımcı olmaktayız.

Saça Dermapen tedavisi ile saç dökülmesinde işe yarıyor mu?

Saça Dermapen tedavisi hem kolajen hem de kök hücre üretimi dermapen ile uyarıldığı için daha fazla saç üretilmesine yardımcı olabilir. Örneğin genetik koşullardan kaynaklanan saç dökülmesi, yaşlanma, hormon değişiklikleri ve stres gibi saç seyrelmesinin diğer nedenlerinden farklı olsa da Saça Dermapen tedavisi ile saç köklerini uyararak, saç köklerine kan akışını artırmak daha sağlıklı saçların büyümesini teşvik etmek de mümkündür. Saça Dermapen tedavisi kafa derinizdeki saç köklerini uyarır, daha güçlü ve hatta yeni saç büyümesini teşvik eder.

“Bu nedenle, saça Dermapen tedavisi genel olarak saç dökülmesi için kapsamlı bir çözüm olmasa da denemeye değer bir alternatif olabilir.”

Neden Evde Kendiniz Saça Dermaroller Yapmamalısınız?

Evde kendiniz saça dermaroller uygulaması çekici bir fikir gibi görünebilir. Saça Dermaroller aletleri cazip şekilde ucuzdur. Ayrıca saça dermaroller basit bir prosedür gibi görünebilir. Ancak evde dermaroller uygulamasının çok riskli olduğunu ve paradoksal olarak umduğunuz saç büyümesinden ziyade saç dökülmesinin artmasına neden olabileceği konusunda uyarmak gerekir.

Saça Dermapen Neden Doktor Tarafından Yapılmalıdır?

Enfeksiyonu önlemek ve yeni saç büyümesini teşvik etmek için doğru iğne derinliğine ulaştığınızdan emin olmak için, saç yenilenmesi için Saça Dermapen konusunda deneyimli bir uzmanla görüşmelisiniz. Evde yapmaktan daha pahalıya mal olsa da evde Dermaroller potansiyel hasarı çok risklidir. İşte bu yüzden Saça Dermapen için bir uzmandan ile randevu almalısınız. Saç derisine zarar vermemek için doğru boyutta cihaz ve iğneler kullanmak çok önemlidir. Bazı Dermaroller aletleri kafa derisine zarar verebilecek uzun iğneler kullanırken, diğerleri bu amaç için yeterli olmayabilecek çok kısa iğnelere sahiptir.

Dermapen Saç Tedavisi Ankara

Erkeklerde ve kadınlarda erkek tipi kellik olarak da bilinen androgenetik alopesinin Dermapen ile tedavisinin etkinliği üzerine birkaç çalışma yapılmıştır. Örneğin 100 erkek üzerinde yapılan 12 haftalık 2013 randomize bir çalışma, insanlarda Dermapen saç tedavisinin saç büyüme sonuçlarını inceleyen ilk çalışma oldu. Daha önce, araştırmacılar farelerde umut verici sonuçlar görmüştü. Bu çalışmada, katılımcıların yarısına minoksidil (FDA onaylı topikal bir saç dökülmesi solüsyonu) verildi ve diğer yarısına topikal tedavi minoksidil + haftada bir Dermapen tedavileri uygulandı.

Araştırmacılara göre, minoksidil ile birlikte mikro iğneleme kullanan katılımcılar, saç sayısında daha fazla değişiklik ve genel hasta memnuniyeti gördü. Çalışmadan sekiz ay sonra, katılımcılar hala olumlu sonuçlar gösterdi.

Birkaç yıl sonra benzer bir çalışma da umut verici sonuçlar verdi. Bu 2018 çalışması 68 erkeği çalışmaya dahil etti ve onları iki gruba ayırdı. Birinci gruba günde iki kez minoxidil saç tedavisi uygulandı ve ikinci gruba günde iki kez minoksidil uygulandı ve haftalık Saça Dermapen yapıldı. Saça Dermapen Tedavisi grubundaki çalışma katılımcıları daha fazla saç büyümesi ve memnuniyet yaşadı.

2015 yılında dört erkekle yapılan çok küçük bir çalışma da umut verici sonuçlar verdi. Bu çalışmanın benzersiz yanı, ilgili erkeklerin finasterid ve minoksidil (FDA onaylı saç dökülmesi tedavisinde kullanılan ilaçlar) ile geleneksel tedaviye olumlu yanıt vermemiş olmasıdır. Altı aylık Saça Dermapen Tedavisi sonuçları olumluydu. Saça Dermapen Tedavisi alan üç hasta yüzde 75'ten fazla ve dördüncü yüzde 50'den fazla memnuniyet bildirdi.

Sonuç olarak;

Saça Dermapen Tedavisi, geleneksel tedavilere yanıt vermeyen erkekler için alternatif bir tedavi olabilir, ancak sonuçlar kelliği tamamen tersine çevirmek veya azalan saç çizginizi doldurmak için yeterli değildir. Saça Dermapen uygulamasını saça kök hücre veya Saç PRP uygulamaları ile kombine etmekteyiz.”

Güncelleme Tarihi: 25.09.2021
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689