Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Fokuslu Ultrason İçin Uygun Bir Aday mısınız?

Fokuslu Ultrason İçin Uygun Bir Aday mısınız?

Fokuslu Ultrason bahsedildiği kadar etkili mi? Diğer adı ile Yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason (HIFU) Yüz germe ameliyatı (Yüz gerdirme ameliyatı) ile aynı işlevi görür mü? Soruları hastalarımızdan en çok gelen sorulardır.

Günümüzde birçok cilt gençleştirme tedavisi  tanımlanmıştır. Bunların birçoğu cildin yüzeysel tabakalarına (epidermal ve dermal) etkilidir.

Üst tabakalara etki sonucunda ciltte parlaklık, canlılık, ince kırışıklıkların azalması vs. gibi olumlu etkiler alınabilmektedir. Ancak “sıkılaşma” etkisi için daha derin tabakalara (SMAS tabakası) etki edecek, derine nüfus edebilen bir yönteme ihtiyaç vardır. Bu etkiyi bize sağlayan yöntem ise “Fokuslu Ultrason” (Hifu) yöntemidir.

Fokuslu Ultrason nedir? Fokuslu Ultrason neden tercih edilmektedir?

Fokuslu Ultrason (Hifu) yüzün derin tabakalarında bulunanSMAS tabakasına etki edebilen tek cerrahi olmayan yüz gençleştirme uygulamasıdır.

SMAS, yaşla birlikte düşen yüzün bağ dokusudır. SMAS (Superficial muscular aponeurotic system),gevşekleştikçe ve yaşla birlikte düştüğü zaman, alt yüz boyunca gevşeklik yaratır. Çene keskinliğinde azalma, ağız kenarı çizgileri (nazolabial kıvrımlar) derinleşme ve yüzde genel bir gevşeme izlenir. SMAS adı verilen tabaka cerrahi olarak yapılan yüz germe (Yüz gerdirme) ameliyatlarında fazla deri ile birlikte gerilir. Ancak yüz germe ameliyatları sonrası komplikasyon riskleri (yüz felci, kulak önünde dikiş izi, hematom, enfeksiyon v.s) sebebi ile birçok kişi “ameliyatsız yüz sıkılaştırma” veya “ameliyatsız yüz germe” adı verilen Fokuslu Ultrason yöntemini tercih etmektedir.

Fokuslu Ultrason nasıl etki eder?

Fokuslu Ultrason’un SMAS tabakasına etki edebilen tek cerrahi olmayan yöntem olması avantajı önemlidir. Fokuslu Ultrason derin dokuda kesişen çok sayıda ultrason ışınlarını (800,000 Hz ve 2.000.000 Hz arasında) yoğunlaştırır. Geçtiği cilt katmanlarına (üst yüz dermis tabakası, deri altı doku) herhangi bir zarar vermez. Ses dalgalarının birleştiği odak noktası, kolajen açısından zengin olan SMAS tabakasını ısıtır.Bu doku yoğun bir şekilde ısıtıldığında kollajen üretimini arttırır ve kontrakte olarak üzerindeki gevşek, sarkık cildi sıkılaştırır. Farklı derinliklere etki eden 3 başlık ile (1,5mm, 3mm, 4,5mm) farklı yüz katmanlarına aynı etkiyi yaparak yeni kollajen üretimini arttırır.

Fokuslu Ultrason neden bu kadar tercih edilmektedir?

  1. Fokuslu ultrason bu kadar derin dokuya etki ederek sıkılaştırma yapan tek ameliyatsız estetik yöntemidir.
  2. Fokuslu ultrason öncesi sonrası herhangi bir hazırlık veya kısıtlama gerektirmez.
  3. Fokuslu ultrason fiyatı, yüz germe ameliyatlarına göre çok daha hesaplıdır.
  4. Fokuslu ultrason herhangi bir kesi veya enjeksiyon yoktur.
  5. Fokuslu ultrason zararları veya başka bir deyişle Fokuslu ultrason yan etkileri; Ameliyatlı yüz germe (Yüz gerdirme) ile karşılaştırılamayacak kadar hafif ve genellikle geçicidir.

Fokuslu Ultrason mu? Yüz germe (Yüz Gerdirme) ameliyatı mı?

Fokuslu Ultrason mu ve Yüz Germe Ameliyatı mı kararını en iyi verecek kişi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahınız olacaktır. Zira Plastik Cerrahınız sizin beklentileriniz ve uygulamaların size verebileceklerini değerlendirip size en uygun seçeneği sunacaktır.

Yüzünde çok fazla sarkma olmayan, deri fazlası olmayan ve ameliyatlı işlemlere sıcak bakmayan hastalar için Fokus ultrason en iyi çözüm olabilir. Ancak çok derin kırışıklıkları ve belirgin cilt sarkması olan ileri yaşlı kişilerde Yüz germe (Yüz Gerdirme) ameliyatı daha uygun bir seçenk olacaktır. Burada kriter yaş değil, derinin ve deri altı dokunun genel durumudur.

En iyi Fokuslu Ultrason (Hifu) cihazı hangisidir?

Hastalarımızın bize sık sorduğu sorulardan birisi de En iyi Fokuslu Ultrason (Hifu) Ankara cihazı hangisidir sorusudur. Fokus Ultrason veya HiFu adı ile anılan, temelde ses dalgaları ile deri altında muhtelif katmanlarda kontrollü ısı oluşturmaya yarayan bu cihazlar; tüm dünyada farklı ülkelerde farklı firmalarca üretilmektedir. Farklı firmalarca üretilen Ultraskin fiyatı , Ultherapy fiyatı, Ulthera fiyatları, Duoblo fiyat gibi aramalarınızda karşınıza çıkan bu cihazların genel adı Fokuslu Ultrason (ingilizce kısaltması ile Hİfu) dur. Yurt dışındaki farklı web sitelerinde Fokuslu ultrason yaptıranlar yorumlar da focus ultrason cihazları kıyaslaması yapılmıştır. Temelde aynı prensip ile işleyen bu cihazlarda, “enerjiyi istikrarlı ve doğru kalibrasyonda ileten, yeterli enerji düzeyine çıkabilen cihazlar ve ehil bir doktor tarafından yapılan uygular tercih edilmelidir.”

Fokuslu Ultrason Fiyatı nedir?

Fokuslu Ultrason fiyatı işlemin yapılacağı bölgelere göre değişkenlik gösterecektir. Daha Fazla Bölgeye yapılacak Fokuslu Ultrason Ankara fiyatı daha yüksek olacaktır. Fokuslu Ultrason Ankara Fiyatları hakkında detaylı bilgi için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

Güncelleme Tarihi: 17.12.2018
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689