Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazıda Erkek Meme Küçültme ve Jinekomasti Ameliyatı Sonrası nelere dikkat edilmeli ve erkek meme küçültme ve jinekomasti ameliyatı sonrası genel iyileşme süreci hakkında bilgi vermek istiyoruz. Bireysel olarak hastalar kişisel farklılıklar gösterebilirler.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası uyandığınızda, uyanma odasında olacaksınız. Jinekomasti korsenizi giymiş olacaksınız. Jinekomasti ameliyatı sonrası genellikle aynı akşam evinize dönebilirsiniz. Jinekomasti ameliyatı sonrası gece boyunca kalmayıp, genel anestezi etkisi geçer geçmez evinize gidebilirsiniz.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Ağrı ve Rahatsızlık

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası çok fazla ağrı ve rahatsızlık hissetmezsiniz. Ameliyat esnasında içeriye verdiğimiz lokal anestezik içeren tumescent solüsyonlar Jinekomasti ameliyatı sonrası ağrıyı azaltır. Bunun etkisi geçince oluşan ağrı ise ağızdan alınan basit ağrı kesicilere cevap verir niteliktedir. Jinekomasti ameliyatı sonrası hafif derecedeki rahatsızlık hissi ise 4-5 gün sonra tamamen geçecektir.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Mide Bulantısı ve Kusma

Bazı hastalar Jinekomasti Ameliyatı Sonrası mide bulantısı ve kusma anesteziye bağlı olarak gelişebilir. Bu genellikle 12 saatten az sürer ve bol sıvı ve dinlenme ile tedavi edilmelidir.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Ödem

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası yaklaşık 3-5 günde ortaya çıkar. Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Şişliklerin büyük bir kısmı 2-3 hafta içinde kaybolacaktır, ancak bazı sertlikler 6-8 hafta sürebilir. Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Sonuç genellikle 3-4 ayda değerlendirilebilir.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Morarma

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Morlukların çoğu 10-14 gün içinde düzelir. Bazı açık tenlilerde jinekomasti ameliyatı sonrası morlukların geçmesi birkaç hafta sürebilir.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Uyuşma veya Yanma Hissi

Birçok hasta Jinekomasti ameliyatı sonrası uyuşma hissi tedavi alanlarında yaşar. Bazıları bunu jinekomasti ameliyatı sonrası yüzeysel yanma hissi olarak tarif eder. Zamanla duygu yavaş yavaş normale dönecektir. Jinekomasti ameliyatı sonrası iyileşme döneminde karıncalanma hislerini fark edebilirsiniz. Duyusal değişikliklerin çoğu, daha erken değilse de 6-8 hafta içinde kaybolur.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Hareket

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası 2-3 gün tüm zamanınızı yatakta geçirmemenizi öneririz. Yataktan kalkıp evin etrafında normal şeyler yapmak, hatta dışarıda biraz dolaşmak iyi bir şeydir. Jinekomasti Ameliyatı Sonrası bu aktivite bacak damarlarınızdaki derin pıhtılaşma riskini büyük ölçüde en aza indirecek ve şişliğin azalmasına yardımcı olacaktır.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası ilk 3 gün hafif tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz. 4-5 gün sonra çoğu insan işine dönebilir ve aktivitelerini kademeli olarak artırabilir, ancak bu, tedavi edilen bölge sayısına ve hastanın ağrı eşiğine göre değişir.

Örneğin, Jinekomasti ameliyatı ile birlikte gövde liposuction yaptırdıysanız işe dönmeden önce 7-10 güne ihtiyacınız olabilir. Jinekomasti Ameliyatı Sonrası spor genellikle 3 haftaya kadar beklemek zorundadır.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Duş Almak

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası ikinci gün duş almaya başlayabilirsiniz (örneğin ameliyatınız Perşembe günüyse Cumartesi günü duş alabilirsiniz). Duş alırken korsenizi ve altındaki sargıyı çıkarın. Başınızın döndüğünü hissetme ihtimalinize karşı, giysiyi ilk çıkardığınızda bir aile üyenizin veya arkadaşınızın hazır bulunması önerilir. Jinekomasti Ameliyatı Sonrası kesiklerinizin üzerindeki küçük beyaz bantlar (steri-strip olarak adlandırılır) açık bırakılmalıdır. Kendi başlarına çıktılarsa, paniğe kapılmayın.

Kuruduktan sonra kesiği yara bandı ile kapatabilirsiniz. Bantlar ve kesikleriniz dahil olmak üzere her yeri ıslatın ve sabunlayın. Yumuşak sabun kullanın. Kendinizi bir havluyla kurulayın (ovalamayın) ve Jinekomasti korsesi tekrar giyin.

Kesiklerden çok fazla akıntı varsa, giysinizi tekrar giymeden önce kesiğin üzerine bir gazlı bez koyun. Bu günlük rutin, kesilerin temiz kalmasına yardımcı olacak ve yara iyileşmesini destekleyecektir. Jinekomasti Ameliyatı Sonrası 2 hafta boyunca kendinizi banyoya, yüzme havuzuna veya jakuziye sokmayın.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Korse

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Korse uyandığınızda zaten giymiş olacaksınız. Jinekomasti korsesi, yağın alındığı bölgelerde sıvı birikmesini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, şişliği azaltmaya ve cildi yeni konumuna getirerek kozmetik sonucu en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olacaktır. Ameliyat sonrası nihai sonucu çok daha erken görmenizi sağlayacaktır. Giysi talimatlarına uyulmaması, seroma oluşumu riskini ve yetersiz sonuçları artıracaktır.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Korse 3 hafta boyunca gece gündüz giyilmelidir. Giysiyi yalnızca yıkarsanız veya duş alırsanız çıkarmalısınız. 3 ila 6 hafta arasında, giysi gündüz giyilmelidir, ancak gece çıkarabilirsiniz.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Masaj

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası rahatsızlık yavaş yavaş azaldıkça, tedavi edilen bölgelere hafifçe masaj yapmaya başlayabilirsiniz. Bu genellikle jinekomasti ameliyatı sonrası 7-10. günlerde mümkündür. Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Masaj, şişliği daha hızlı azaltmaya ve düzensizlikleri düzeltmeye yardımcı olacaktır. Ellerinizi kullanarak her bölgeye her yöne masaj yapın veya jinekomasti ameliyatı sonrası masaj günde bir veya iki kez 20 dakikaya kadar yapılmalıdır.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Pansuman

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Emilmeyen dikişler 7-10 gün sonra alınır. Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Dikişler alındığında, kesiğin üzerine bir steri-strip yerleştirilecektir. Steri-strip kenarından kıvrılmaya başladığında, geri kalanını çıkarabilir ve atabilirsiniz. Steri-stripler çıkarıldıktan sonra kesi üzerine herhangi bir pansuman yapılması gerekmeyecektir. Daha sonra silikon içerikli bir yara kremi uygulamaya başlayabilirsiniz.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası renk değişikliklerine neden olabileceğinden kesi hattını doğrudan güneş ışığından kaçının. Bu özellikle ameliyattan sonraki ilk yıl için geçerlidir. Jinekomasti ameliyatı sonrası kesiyi asla güneş kremi olmadan güneş ışığına maruz bırakmayın – SPF 30 veya üzeri güneş koruma kremi kullanın.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası yara izleri başlangıçta kırmızı ve biraz kabarık olacaktır, ancak 3-6 aydan sonra genellikle renkleri daha açık hale gelir ve düzleşir.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı? içeriğimizi de okuyabilirsiniz.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Diyet

İşlem sonrası oluşan kontur değişikliklerini korumak için Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Diyeti şiddetle tavsiye ederiz. Birçok hasta ameliyattan sonra oldukça motive olur. Düzenli bir egzersiz programına dahil olmalısınız (ameliyattan sonra 3-4 hafta bekleyin!) ve sağlıklı, dengeli bir Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Diyet tavsiye ediyoruz. Haftada en az 3 kez 30 dakika koşu bandında yürümek, başlamak için iyi bir yoldur. Uygun kalori alımı konusunda profesyonel yardım ve bir diyetisyen iyi bir başlangıç olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 27.01.2023
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689