Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Tekrarlar mı?

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Tekrarlar mı?

Jinekomasti Tekrarlar mı?

Jinekomasti aynı zamanda "erkekte meme büyümesi" olarak da bilinir ve erkeklerde meme dokusunun aşırı gelişimini içeren çok yaygın bir durumdur.

Fazla meme dokusunu almanın en iyi tedavisi “erkek meme küçültme ameliyatı” olarak da bilinen “jinekomasti ameliyatı” olmaktır. Erkekte jinekomasti ameliyatı, fazla meme dokusunu, yağı veya gerekli durumlarda (ileri derecede jinekomasti) cildi kalıcı olarak çıkarmak için en iyi cerrahi prosedürdür.

Liposuction ile Jinekomasti ameliyatı, özellikle Vaser Liposuction ile Jinekomasti ameliyatı daha erkeksi bir görünüm elde etmek için erkek göğsünü şekillendirmek için genellikle tercik edilen Jinekomasti ameliyatı türüdür. Bu yazıda jinekomasti ameliyatı etkili midir ve Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Tekrarlar mı? konusunu tartışacağız.

Jinekomasti Nedir?

Jinekomasti Ameliyatı Kalıcı Mıdır?

Jinekomasti ameliyatı erkek meme dokusunun alınmasında ve Jinekomasti probleminin ortadan kaldırılmasında kalıcı bir yöntem olarak kabul edilir. Bunun anlamı, Jinekomasti ameliyatında cerrahi olarak çıkarılan herhangi bir meme dokusunun tekrar büyümeyeceği anlamına gelir. Ancak, aşırı miktarda abur cubur yemek veya esrar gibi keyif verici maddeleri kullanmak gibi sağlıksız yaşam tarzı alışkanlıkları edinen hastalarda fazla dokunun tekrar oluşabileceğini akılda tutmak çok önemlidir.

Spor salonunda vücut geliştirme yapan erkekler için anabolik steroidler tekrarlayan Jinekomasti sebebidir. Jinekomasti ameliyatı sonrası cerrahınızın ameliyat sonrası talimatlarına uymak, size kalıcı sonuçlar elde etmek için mümkün olan en iyi şansı verecektir.

Jinekomasti Tekrarlar mı?

Jinekomasti Ameliyatsız Geçer mi?

Jinekomasti Nedenleri

Jinekomastiye neden olan altta yatan mekanizma, iki cinsiyet hormonu olan testosteron ve östrojen arasındaki hormonal dengesizlikten kaynaklanır. Hormonal dengesizlik, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle gelişebilir:

  • Ergenlik: Genç erkekler ergenliğe yaklaştıkça, hormonal seviyeler yükselmeye başlar, ancak bu doğal olarak 24 ay sonra sabitlenir.
  • Doğal yaşlanma süreci: Erkekler yaşlandıkça testosteron seviyeleri düşmeye başlar ve göğüste daha belirgin olabilen aşırı vücut yağı geliştirme şansı artar.
  • Aşırı kilolu veya obez olmak: artan vücut kitle indeksi, artan östrojen seviyeleri ile ilişkilidir ve bu da erkek göğsünde aşırı yağ birikmesine neden olabilir. Erkek göğsü, aşırı östrojen seviyelerinin etkisi altında kadınsı özellikler geliştirmeye başlayabilir.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Neden Tekrarlar?

Başarılı erkek meme küçültme ameliyatları veya Jiinekomasti ameliyatı sonrası tekrarlama sebebi yani aşırı meme dokusunun yeniden büyümesinin birkaç potansiyel nedeni vardır:

Aşırı kilo alımı: Jinekomasti Ameliyatı sırasında yağ hücreleri cerrahi olarak çıkarıldıktan sonra tekrar büyümezler. Bununla birlikte, sonraki herhangi bir kilo alımı, kalan az sayıda yağ hücrelerinin büyümesine neden olabilir. Erkeklerde vücudun başka yerlerinde bulunan yağlar daha belirgin hale gelebilir. Bu nedenle, jinekomasti ameliyatı sonrası tekrarlamasını önlemek veya Jinekomasti ameliyatı sonrası sonuçlarını korumak başka bir deyişle jinekomastinin tekrar oluşmasını önlemek için sağlıklı bir diyet ve düzenli fiziksel egzersiz dahil olmak üzere uzun vadede sabit bir kiloyu korumak önemlidir.

Yalancı Jinekomasti (Psödojinekomasti): Birçok erkeğin göğsünde gerçek glandüler (meme) dokusunun yerine aşırı miktarda yağ dokusu vardır. Diyet ve egzersize cevap vermeyen Yalancı Jinekomasti (psödojinekomastinin) en iyi tedavisi Jinekomasti Ameliyatıdır. Psödojinekomastisi olan erkeklerde bu durumda glandüler(meme) dokusu büyümediği için kesilerek meme dokusunun alınmasına gerek yoktur. Vaser Liposuction ile Jinekomasti ameliyatı yeterlidir. Bunun yanı sıra Jinekomasti ameliyatını sık yapan bir cerrah olarak görüşüm o dur ki;

“Jinekomasti ameliyatlarının çok büyük bir yüzdesinde VaserLipo ile jinekomasti ameliyatı yeterli bir tekniktir. Fazladan areola (memenin kahverengi kısmı) kenarından bir kesi yapmaksızın %90’ın üzerinde vakada sonuca ulaşabilmekteyiz.”

Esrar kullanımı: Genç yetişkin erkeklerde esrar kullanımı durumunda erkeklerde memelerin büyümesinde artış gözlenmiştir. Esrar kullanımı, erkeklerde aşırı meme dokusunun oluşumunu doğrudan uyaran östrojen düzeylerinin artmasına neden olur. Yüksek östrojen seviyeleri, jinekomastinin tekrarlaması ile testosteron seviyelerinin bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, jinekomasti ameliyatı sonrası tekrarlamasını zaman içinde korunmasını sağlamak için jinekomasti ameliyatından sonra esrar kullanımından kaçınmak önemlidir.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Ödem Olur mu?

Jinekomasti Ameliyatından Sonra Ödem yaygın bir ameliyat sonrası yan etkidir. Jinekomasti ameliyatı sonrası ödem sonraki ilk dört hafta sürekli olarak korse giyilerek önemli ölçüde azaltılabilir. Jinekomasti ameliyatı sonrası ödemi azaltmak için ilk altı hafta spor salonuna gitmek de dahil olmak üzere yorucu aktivitelerden de kaçınmalısınız.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Şişlik

Jinekomasti Ameliyatı için Uygun muyum?

Jinekomasti ameliyatına uygunluğunuzu belirlemenin en iyi yolu, Jinekomasti ameliyatında deneyimli bir plastik cerrah ile yüz yüze görüşmektir. Hasta adaylarına yapılacak jinekomasti ameliyatının türü jinekomastinin derecesine, memelerde sarkıklık olup olmadığına ve vücut kitle indeksine göre değişir. Jinekomasti ameliyatı yaş için sınırı 16-17 yaş (endokrinolog izni) ve 18 yaş sonrasıdır. önce hastalar en az 18 yaşında olmalıdır. Bunun nedeni, hormonal bozuklukların yine de ergenlik nedeniyle bu süreden önce jinekomasti gelişimine katkıda bulunabilmesidir.

Jinekomasti sporla geçer mi?

Jinekomasti Ameliyatı Olmaya Değer mi?

En iyi jinekomasti ameliyatı yapan cerrahlar tarafından yapıldığında, jinekomasti ameliyatı daha konforlu, hoş konturlu ve daha düz bir erkek göğsü elde etmek için oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Erkekler genellikle dar tişörtler de dahil olmak üzere sınırsız bir giysi yelpazesi giymelerine izin veren göğüsler ile özgüvenlerinde bir artış olduğunu bildirir. Bu nedenle erkek meme küçültme ameliyatı veya diğer adı ile Jinekomasti ameliyatı erkek memelerinin önemli ölçüde büyümesinden etkilenen erkekler için faydalı bir prosedür olarak görüyoruz.

Güncelleme Tarihi: 16.01.2023
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689