Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Jinekomasti İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Jinekomasti İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Jinekomasti için hangi doktora başvurmak gerektiği zaman zaman kafa karıştırıcı bir soru olabilir.

Toplumda bir erkek, belirli bazı fiziksel özelliklere sahip olması beklenir ve bu özelliklerin hiçbiri büyümüş erkek göğüslerine sahip olmayı içermez. Jinekomasti, her yaştan birçok erkeğin muzdarip olduğu rahatsız edici bir durumdur.

Jinekomasti tedavisini kim yapar arayışında tam olarak doğru branşta ve tecrübede doktoru bulmanız önemlidir. Bu yazıda Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu erkekler için jinekomasti rehberini sizlerle paylaşacak.

Jinekomasti

Jinekomasti, erkeklerde yağlı meme dokusu veya genişlemiş meme bezlerinin birikmesiyle karakterize olan ve "erkekte meme büyümesi" ile karakterize olan bir durumdur. Jinekomasti sebepleri arasında, ergenlik çağındaki genç erkeklerde ve testosteronda bir azalma gören yaşlı erkeklerde en yaygın olanıdır.

Ancak Jinekomasti her yaştaki erkeklerde görülme yeteneğine sahiptir. Nedenleri kişiden kişiye değişmekle birlikte, daha erkeksi, yontulmuş bir görünüm için göğsü düzleştirmeye yardımcı olacak evrensel bir tedavi vardır. Bu da jinekomastinin cerrahi tedavisidir.

Jinekomasti Neden Olur?

Erkeklerde jinekomastiye neden olan birçok farklı faktör vardır:

  • Genetik,
  • Ergenlik döneminde hormon dengesizliği,
  • Andropoz sırasında hormon dengesizliği,
  • Hipertiroidizm,
  • Obezite veya aşırı kilo alımı,
  • Reçeteli ilaçların yan etkisi,
  • Esrar gibi eğlence amaçlı uyuşturucuların kullanımı,
  • Aşırı alkol tüketimi,
  • Anabolik steroidlerin kullanımı (atletik performansı artıran ilaçlar) Jinekomasti sebepleri arasındadır.

Jinekomasti Nasıl Geçer?

Jinekomastiniz kullandığınız ilaçlardan birinin yan etkisi ise cerrahi tedavi aramadan önce yeni bir ilaç denemenizi öneririz. Jinekomasti sebebi genetik, hormon dengesizliği veya yukarıdaki nedenlerden herhangi birinin bir sonucuysa, erkek memelerinizin boyutunu küçültmek için jinekomasti ameliyatını düşünmelisiniz.

Jinekomasti ameliyatı, fazla yağ birikintilerinden kurtulmak için liposuction ve fazla meme dokusu ve genişlemiş bezlerin çıkarılmasını içeren basit bir prosedürdür.

Jinekomasti İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Jinekomasti ameliyatı ile jinekomasti tedavisini yapacak en iyi doktor plastik cerrahtır. En iyi jinekomasti doktoru seçerken konu ile ilgili uzmanlaşmış tecrübeli bir Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı bulduğunuzdan emin olun. Jinekomasti ameliyatında uzman Plastik cerrah endişelerinizi dinleyecek ve bütçenize, yaşam tarzınıza ve nihai estetik hedeflerinize göre size özel bir tedavi planı oluşturacaktır.

Jinekomasti İçin Hangi Doktora Başvurmalıyım?

Toplumun yarattığı erkek vücudu normlarında daha önceden belirlenmiş bir figür vardır. Bu figürde büyümüş erkek göğüsleri yoktur. Ancak her yaş grubundaki erkekler jinekomastiden muzdarip olabilir. Çözüm genellikle Jinekomasti ameliyatıdır. Jinekomastiden kurtulmanın ilk adımı iyi bir jinekomasti ameliyatı doktoru seçimi yapmaktır.

Jinekomasti Ameliyatını Hangi Doktor Yapar?

Jinekomasti ameliyatı olmak için hangi doktoru seçmeliyim? Jinekomasti ameliyatını hangi doktor yapar? Cevap basit; Jinekomasti ameliyatı içinbir plastik cerrah en iyi seçenektir. Jinekomasti ameliyatı için en iyi Plastik Cerrah seçiminde doktorunuza bu konudaki tecrübesini sorunuz.

Yetkin ve “en iyi jinekomasti cerrahı” aramaya başladığınızda çok zor görünebilir. Google'da bölgenizde “en iyi plastik cerrahi uzmanı” aramanızda sayısız seçenekle karşılaşırsınız. Mükemmel görünümde erkek göğüslü modellerle dolu, ilk bakışta sizi etkileyen web sitelerine rastlarsınız. Jinekomasti ameliyatı yapan plastik cerrah tavsiyesi veren web siteleri ile karşılaşırsınız. Uzmanlıklarını ve niteliklerini açıklayan videoları bile olabilir.

Ancak jinekomasti ameliyatlarını düzenli yapan ve sürekli başarılı sonuçlar almış bir cerraha sahip olmak çok önemlidir. Jinekomasti ameliyatı için doğru cerraha ulaşmanıza yardımcı olabilecek bazı tavsiyeler aşağıdadır.

  • Jinekomasti ameliyatı yapan Plastik Cerrah arayışında hastaların ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflarını görerek doktorun çalışması ve tekniği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrıca şunu aklınızdan çıkartmayın ki şu ana kadar elde edilen en iyi sonuçlar size sunulacaktır.
  • Ülkemiz şartlarında web sitesinde öncesi ve sonrası hasta fotoğrafı sergilemek kanunlar ile yasaklanmıştır. Bu sebep ile yurtdışından farklı olarak Türkiyede Jinekomasti ameliyatı yapan cerrahlar web sitelerinde Jinekomasti ameliyatı öncesi sonrası fotoğraf sergileyememektedir.
  • Jinekomasti ameliyatı yaptıranlar için bir tavsiye de; elde edeceğiniz sonuçlarınızın cerrahın şimdiye kadar elde ettiği en iyi sonuçlardan daha iyi olmasını beklemeyin. Beklentileriniz gerçekçi olsun.
  • Jinekomasti ameliyatını kime yaptırmak lazım sorusuna cevap ararken cerrahınızın kullandığı cerrahi teknik ve cihazları da sorunuz.
  • Jinekomasti ameliyatı olacağınız cerrahınıza kafanızdaki tüm soruları sormaktan çekinmeyin. Ameliyat öncei ve sonrasındaki kısıtlamalar ve yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgi alın. Jinekomasti ameliyatı öncesi sonrası kısıtlamalar ve Jinekomasti ameliyatı sonrası ne zaman normal yaşama dönülür sorularını doktorunuza yöneltmekten çekinmeyiniz.
  • Jinekomasti ameliyatı yaptıranların yorumları zaman zaman yanıltıcı olabilir bu sebep ile kaygılarınızı mutlaka doktorunuz ile paylaşınız.

Jinekomasti Ameliyatı İçin En İyi Plastik Cerrahı Seçerken;

Jinekomasti Ameliyatı için en iyi cerrahı seçerken başka hangi faktörleri göz önünde bulundurmalıyım? İyi bir karar vermek için çeşitli faktörler söz konusudur. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir.

1. Jinekomasti Ameliyatını Hangi Hastanede Yapacaksınız?

Bazı cerrahlar jinekomasti ameliyatını muayenehane veya poliklinik şartlarında yapabilmektedir. Jinekomasti ameliyatının hastane ve ameliyathane şartlarında yapılmasını tavsiye ediyoruz.

2. Cerrahın Jinekomasti Ameliyatı Yapma Sıklığı

Cerrahın önceki uygulamalarının ne kadarının erkek meme küçültme ameliyatlarına odaklandığını görebilirsiniz. Yılda sadece birkaç ameliyat yapan biri yerine, haftada birkaç jinekomasti ameliyatı yapan en iyi jinekomasti doktorunu tercih edin. Hastaların fotoğrafları (jinekomasti ameliyatı öncesi ve sonrası) cerrahın estetik ameliyat yapma deneyimini yansıtabilir.

3. Cerrahınızdan Jinekomasti Ameliyatına Dair Yeterli ve Tatminkar Bilgi Aldınız mı?

Elbette ki Jinekomasti Ameliyatı hakkında bilgi sahibi olmanız beklenmiyor. Bununla birlikte, Jinekomasti ameliyatı öncesi biraz araştırma yapmak, cerrahınız ile yapacağınız görüşmede anlattıklarını kolayca takip etmenize yardımcı olabilir. Jinekomasti ameliyatı öncesi ve sonrası her türlü soru ve sorununuzu cerrahınız ile paylaşmaktan kaçınmayınız.

4. Kimler Jinekomasti Ameliyatı Yaptırmalıdır?

Jinekomasti ameliyatı için kimler uygun birer adaydır sorusunun cevabını aşağıda vermeye çalışacağız. Erkeklerde aşırı büyük göğüsler utanç ve endişe kaynağı olabilir. Bu durum jinekomasti olarak bilinir ve erkek meme küçültme estetiği veya Jinekomasti ameliyatı ile giderilebilir.

Jinekomasti ameliyat öncesi muayene sırasında dikkatli bir şekilde bu işlem için uygun bir aday olup olmadığınız değerlendirilecek ve jinekomasti tedavisi için doğru tavsiyede bulunacaktır. En iyi jinekomasti cerrahı, memeye en hafif uygulama ile en iyi ve başarılı sonucu almayı hedefler.

Aşağıdakileri şikayetleri olan erkekler, Jinekomasti ameliyatı için uygun bir adaydır;

  • Halka açık yerlerde gömleğini çıkarmaktan, yüzmekten, açık hava sporlarına katılmaktan veya spor salonunda egzersiz yapmaktan utanma.
  • Kadınsı görünümlü meme görünümünden mutsuzluk.
  • Anormal büyüklükteki göğüslerle ilgili psikolojik veya duygusal sıkıntı.
  • Sosyal güvenlerini ve erkeksi göğüs görünümünü tekrar kazanmaya çalışanlar.

Jinekomasti Ameliyatı Olanlar

Jinekomasti ameliyatı sonuçları tipik olarak kalıcı olmakla birlikte, hasta uzun vadede sağlıklı vücut ağırlığını korumaya kararlı olmalıdır.

Jinekomasti ameliyatı olanların yorumları ameliyat sonrası dengeli beslenmeye ve düzenli aerobik faaliyetler ve egzersiz yapanlarda sonuçların daha iddialı olduğunu söyler. Jinekomasti ameliyatından sonra hasta kilo alırsa, işlemin sonuçlarını tehlikeye atabilir.

En iyi jinekomasti ameliyatı yapan cerrah hastasını her konuda bilgilendiren ve hastanın beklentileri ile olası sonuçları eşleştirebilenlerdir. Jinekomasti ameliyatı için doktor tavsiyesi alırken doktorunuzun en yeni Jinekomasti ameliyatı yöntemlerini başarı ile uyguladığından emin olmanızı öneririz.

İzsiz jinekomasti Ameliyatı veya Kapalı Jinekomasti Ameliyatı adı altında birçok teknik sanal ortamda karşınıza çıkacaktır. İzsiz Jinekomasti Ameliyatı aslında tam olarak doğru bir terim olmayabilir.

İzsiz Jinekomasti ameliyatı veya Kapalı Jinekomasti Ameliyatı terimini en çok hak eden yöntem Vaser Liposuction ile Jinekomasti Ameliyatı olabilir. Vaser Jinekomasti ameliyatında yaklaşık 1 cm lik kesi ile girilerek ses dalgaları ile yağ hücreleri defragmante edilir (sıvı hale getirilir) ve yine aynı yerden liposuction ile çekilir. Tüm Vaser Jinekomasti ameliyatı sadece bu küçük kesiden tamamlanır.

Kimler Jinekomasti Ameliyatı İçin Uygundur

  • Ameliyat olmayı engelleyebilecek herhangi bir altta yatan sağlık durumu olmayan uygun genel sağlık durumu olan kişiler Jinekomasti Ameliyatı olabilir.
  • Göğüs hatlarından memnun olmayanlar veya büyük göğüsleri nedeniyle fiziksel rahatsızlıklar yaşayanlar.
  • Jinekomasti ameliyatından sonra cilt daralacağı için meme bölgesinde makul derecede elastik cilt
  • Geçmişte dengeli bir diyet ve düzenli egzersiz uygulayarak meme boyutlarını küçültmeye çalıştıp başarılı olamayanlar Jinekomasti Ameliyatı için uygun birer aday olabilir.
  • Steroid, uyuşturucu veya aşırı miktarda alkol kullanımına bağlı Jinekomasti şikayeti olanlar.
Güncelleme Tarihi: 30.09.2022
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689