Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Karın germe ameliyatı kaç günde iyileşir?

Karın germe ameliyatı kaç günde iyileşir?

Karın germe kaç günde iyileşir?

Sizden sıkça gelen sorulardan birisi “karın germe ameliyatı kaç günde iyileşir” sorusudur. “Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme dönemine” dair bilmeniz gerekenleri bu yazıda özetledim.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme

Karın germe, yıllardır popülerliğini koruyan yaygın bir plastik cerrahi prosedürüdür. Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği'nin en son istatistikleri, karın germe ameliyatının en sık yapılan 5 estetik cerrahi ameliyatından birisi olduğunu gösteriyor.

Karın Germe ameliyatının popülaritesine ve çok yapılan bir operasyon olmasın rağmen, çoğu insan iyileşme sürecinde ne bekleyeceğini bilemez. Bu sebepten genellikle “karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci” hakkında bilgi sahibi olmak için “karın germe yaptıranların yorumları” başlığı altında birçok internet forum sitesindeki bilgi kirliliği ile zehirlenmek yerine bu yazıda size karın germe ameliyatı sonrası iyileşme dönemine dair detaylı bilgiler verilecektir. Karın germe sonrası iyileşme süresi ve detayları ile ilgili bilgi sahibi olmak, karın germe ameliyatı olmak isteyip korkudan erteleyen birçok kişiye yardımcı olacaktır.

Karın Germe Sonrası İyileşme Süresi Herkeste Farklıdır!

Karın germe ameliyatından sonra iyileşmenin ne kadar süreceği konusunda tek bir cevap yoktur. Tüm estetik ameliyatlar gibi karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süresine dair genel bir zaman çerçevesi vardır, ancak bireysel farklılıklar aşağıda sayılan sebepleri içeren çeşitli faktörlere bağlıdır;

Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süresini etkileyen faktörler;

  • Yaş,
  • Genel Sağlık Durumu (Diyabet, kalp vs gibi ek hastalıklar),
  • Karın germe türü,
  • Ameliyat sonrası bakım.

Karın germe ameliyatı sonrası yukarıda bahsi geçen faktörler ışığında operasyonu yapan cerrah hastasına yaklaşık bir iyileşme süreci ve takvimi belirler. Eşlik eden hastalığı olmayan, genel sağlık durumu iyi olan, ileri yaşta olmayan hastalarımıza karın germe ameliyatı sonrası 15. gün masa başı işine başlama izni vermekteyiz.

Karın Germe Ameliyatının türü neden önemlidir?

Birkaç çeşit karın germe ameliyatı çeşiti vardır. Tam veya daha kapsamlı bir "Tam Karın Germe Ameliyatı" veya sadece alt karın bölgesinde küçük bir alana odaklanan "Tam Karın Germe Ameliyatı" yaptırabilirsiniz. Elbette “sizin için hangi karın germe türünün uygun olduğu” cerrahınız ile birlikte karın deformitesinin derecesine göre verilecek bir karardır. Karın Şekillendirme Ameliyatınız ne kadar kapsamlı olursa, tamamen iyileşmesi o kadar uzun sürebilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme sürecinin sorunsuz ilerlemesi için en önemli şey cerrahınızın talimatlarını yakından takip etmenizdir. Sorularınız veya endişeleriniz varsa mutlaka cerrahınız ile iletişime geçin.

Karın germe ameliyatı için mutlaka konuya dair tecrübeli bir plastik cerrah ile irtibata geçin.

1- Karın Germe Ameliyatından Hemen Sonra

Karın germe ameliyatının hemen ardından karnınız cerrahi pansuman ile kapatılacaktır. Çoğu durumda, içeride biriken sıvıyı boşaltmak için dren adı verilen ince küçük materyaller yerleştirilir. Karın germe ameliyatı sonrası dren sizin güvenliğiniz için yaygın kullanılan ve sanılanın aksine korkulacak bir şey değildir. Karın germe ameliyatı sonrası dren konulması içerideki kan, serum vs gibi birikimleri dışarı almak, ameliyat sonrası ödemi azaltmak için faydalıdır.

Karın germe ameliyatı sonrası iyileşmenin ilk birkaç günü için belinizden biraz bükülü şekilde yatmanız ve dinlenmeniz gerekecektir. Karın germe ameliyatı sonrası 6. saatte sizi hareket ettirip yürütmek bacaklardaki kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahiptir.

2- Karın Germe Ameliyatı Sonrası Hastanede Kaç Gün Kalınır?

Karın germe ameliyatı sonrası evde olduğunuz dönemde en azından ilk gün veya iki gün için bir yardımcı ayarlamak önemlidir. Size ağrı kesici ilaçlar verecek ve hareket kabiliyetiniz biraz sınırlı olduğu için destek olacak birisi gereklidir. Karın germe ameliyatı sonrası hastanede bir gece kalış bizce yeterli olmaktadır. Bu elbette hastanın özel durumuna göre değişebilir.

Karın germe ameliyatı sonrası taburcu olduğunuzda, uzun süre eğilme, kaldırma veya ayakta durma konusunda büyük olasılıkla ilk birkaç gün zorluk çekeceksiniz, bu nedenle karın germe ameliyatından sonraki ilk dönemde evde yardımcı olacak birinin olması iyileşmeyi önemli ölçüde kolaylaştırabilir.

3- Karın Germe Ameliyatı Sonrası Evde Bakım

Doktorunuz, iyileşme süreniz boyunca kesi yerlerinize ve drenlerinize nasıl uygun şekilde bakım yapılacağını size öğretecektir. Çoğu hastaya belirli bir süre için antibiyotik ve bazen antikoagülan verilir ve bazılarına kesi bölgesi çevresinde uygulamak için topikal antibiyotikli kremler verilir.

Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme döneminde ödem,korse ve kesi yerinde pansumanınız olacaktır. Karın germe ameliyatı sonrası sigara içmek ve alkol almak iyileşmenizi ciddi şekilde engelleyebilir, bu nedenle ameliyattan sonra en az üç ay boyunca bunlardan kaçınılmalıdır.

4- Karın Germe Ameliyatı Sonrası Normal Hayata Ne Zaman Dönebilirim

Karın germe sonrası küçük çocuklarınız varsa, ilk birkaç hafta çömelme veya çocukları (veya bu konuda ağır nesneleri) kaldırmanız şiddetle tavsiye edilmediğinden, çocuk bakımına yardımcı olmak için yardım almanız önerilir. Bununla birlikte, Karın germe ameliyatı sonrası araba kullanmak, yemek pişirmek veya alışveriş yapmak genellikle bir veya iki hafta sonra yapılabilir.

Fiziksel olarak zorlu bir işiniz varsa, karın germe ameliyatı sonrası iyileşmenizi tehlikeye atmamak için 1 ay kadar izin almak özellikle önerilir. Aynı nedenlerle karın germe ameliyatından sonra bu süre zarfında egzersiz yapmaktan da kaçınmak gerekecektir.

5- Karın Germe Ameliyatı Sonrası Ödem Ne zaman Geçer?

Bazı insanlar karın germe ameliyatından sonra haftalar veya aylar boyunca dikiş bölgesinde hafif hissizlik yaşarlar, ancak bu genellikle normaldir ve zamanla kaybolur. Karın germe ameliyatı sonrası ödemin geçmesi tamamen inmesi üç ayı bulabilir ve karın germe ameliyatı sonrası dikiş izinin daha az belirgin olması bundan daha uzun sürebilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci, ameliyat sonrası yaşamı anlamak ve buna hazırlanmak için plastik cerrahınız ve cerrahi ekibinizle yakın çalışmak, iyileşmenizi sorunsuz hale getirmenize yardımcı olabilir. Karın germe, kendiniz için sahip olduğunuz estetik hedeflere ulaşmanın harika bir yolu olabilir, sadece vücudunuza karşı nazik olmayı unutmayın ve karın germe ameliyatı sonrası iyileşme sürecini sorunsuz atlatmak için elinizden gelen her şeyi yapmaya odaklanın.

Güncelleme Tarihi: 07.09.2021
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689