Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Kök Hücre, Dermapen Saçları Yeniden Çıkarabilir mi?

Kök Hücre, Dermapen Saçları Yeniden Çıkarabilir mi?

Kök Hücre, Dermapen Saçları Çıkarabilir mi?

Saça Kök Hücre ve Dermapen kombinasyonu ile saç dökülmesinin önlenmesi ve yavaşlatılması son yıllarda gittikçe popülerize olan bir tedavidir.

Kadın saç dökülmesi tedavisi ve erkek saç dökülmesi tedavisi amacı ile son yılların gözde tedavisi olan yağdan kök hücre ve dermapen kombinasyonu etkili sonuçları ile göz doldurmaktadır. Yetişkin erkeklerin yaklaşık %80'i hayatlarının bir noktasında saç dökülmesi sorunu yaşayacaktır.

Aslında, sadece 50 yaşına kadar, tüm erkeklerin neredeyse yarısı saç dökülmesi belirtileri görecektir. Aynı yaştaki kadınların yaklaşık %40'ı da saç dökülmesi problemi yaşayacaktır. Kök hücre, dermapen saçları yeniden çıkarabilir mi? sorusu sıkça gelmektedir.

Klasik söylem dökülen saçları hiçbir yöntemin tekrar var edemeyeceği şeklindedir. Her ne kadar günümüzde birçok çalışma kök hücrenin ve öncesinde yapılan dermapen-dermaroller tedavileri ile kombine edildiğinde ümit vaad eden sonuçlar yarattığını göstermiş olsa da, biz yine de net ve kesin sonuçlar birçok çalışmada yayınlanana kadar eski söyleme devam edeceğiz.

Yaşınız ne olursa olsun, saç dökülmesi görmeye başlıyorsanız, mevcut durumunuzun umutsuz olmadığını bilin. Pek çok insan saçlarıyla benzersiz bir tür bağ oluşturur, bu nedenle saç kaybı neredeyse küçük bir kimlik kaybı gibi hissedilebilir. Bununla birlikte, günün sonunda, potansiyel çözümlerin veya tedavilerin mevcut olduğunu hatırlamak önemlidir.

Kök hücre, dermapen saçları yeniden çıkarmasa da uykuda diye tabir ettiğimiz atrofik saç köklerini aktive ederek cılız ve görünmeyen saçları daha kalın ve belirgin hale getirebilir. Mevcut saçların kanlanması ve etrafındaki kolajen yapımını arttırarak saç dökülmesini azaltabilir.

Saç dökülmesi tedavilerinin en güncel olanlarının başında saça dermapen ve saça kök hücre tedavisi gelir. Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen Tedavisi, androjenik alopesi olanlar da dahil olmak üzere saç dökülmesi yaşayanlar için popüler bir tedavidir.

Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen Tedavisi neden popüler?

Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen Tedavisi çok yönlü bir tedavidir ve saç dökülmesinden daha fazlası için kullanılır. Yüzde ve birçok bölgede Dermapen, cildin doğal iyileşme sürecini tetiklemek için kozmetik bir yüz bakımı olarak kullanılır. Dermapen, cildi sıkılaştırmak, yara izlerini iyileştirmek ve yeni kolajen oluşturmak için harika bir seçenektir.

Bununla birlikte, saç dökülmesi tedavisi ile ilgili olarak, bazı durumlarda saç dökülmesi oldukça travmatik bir deneyim olabilir. Çoğu zaman, insanlar sadece arkalarına yaslanıp saçlarının dökülmesine izin vermek istemezler. Müdahale çoğu zaman mümkündür ve sıklıkla kullanılan bir yoldur.Başka bir deyişle saç dökülmesi kader değildir. Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen, saç dökülmesinde etkili bir tedavi seçeneğidir.

Ayrıca birçok kişi Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen cerrahi olmayan bir tedavi olması yönüyle tercih etmektedir.

Cerrahi bir prosedürden sonra olduğu gibi iyileşme süresinin olmaması da dahil olmak üzere bir dizi nedenden dolayı “Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen Tedavisi” tercih edilir. Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen yaptırdıktan sonra aldıktan ertesi gün normal hayatınıza dönmekte özgürsünüz.

Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen Tedavisi nedir?

Ameliyatsız Saç Restorasyonu adı ile de anılan Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen Tedavisi saç büyümesini desteklemek için tam olarak ne yapar?

Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen Tedavisi Nasıl etki eder?

1- Saça Dermapen Kollajen Üretimini Artırmaya Yardımcı Olur

İster yüzde ister kafa derisinde olsun, Dermapen sırasında kullanılan küçük iğneler, kolajen üretimini uyarabilir. Ama bu saç derinize nasıl fayda sağlar? Dermapen saç büyümesini nasıl teşvik eder?

Cildinizin yaklaşık %80'inin kolajenden oluştuğunu unutmamak önemlidir. Bu nedenle kolajen, güçlü, yapısal olarak sağlam bir cildin hayati bir bileşenidir. Ancak yaşlandıkça kolajenimiz azalmaya başlar. Bu süreç 20'li yaşların ortalarında başlayabilir.

Saç derinizdeki kollajen, saç kökleri için temel yapı taşıdır. Kolajen, kıl köklerinin sağlıklı kalmasına ve saçların uzamasına devam etmelerine izin verir. Saç deriniz kolajen eksikliğinden muzdarip olduğunda, saç büyümesinde bir yavaşlama görmeniz olasıdır. Saçlı deride kolajenin aşırı azalması durumunda, saç kökleriniz tamamen desteksiz hale gelebilir.

2- Saça Dermapen Tedavisi Saçlı Derinize Kan Akışını Artırır

Birçoğumuzun zaten bildiği gibi, kan akışı vücudumuzun genel sağlığı için çok önemlidir. Buna saç kökleri de dahildir. Kafa derisine kan akışını artırdığınızda, kıl köklerine daha fazla miktarda besin ve oksijen gönderilir. Bu şekilde saç kökleri sağlıklı, güçlü saçlar geliştirmek için gerekli tüm malzemeleri alabilir.

Saç dökülmesi tedavisi için Dermapen yapıldığında, kanın hemen kafa derisine akması teşvik edilir. Bunun nedeni, tedavide kullanılan iğnelerin kafa derisindeki kan damarlarını açarak kanın mikro deliklere akmasına neden olmasıdır.

3- Saç Dermapeni Tedavisi Kök Hücreleri Uyarır

Saç derisine Dermapen tedavisi uygulandığında, saç köklerinin derinliklerinde bulunan kök hücreler uyarılır. Böylece uyarılan bu kök hücreler, bölgede büyüme faktörü üretimini tetikler. Bu, sağlıklı saç büyümesi için başka bir destek sağlar.

4- Dermapen Saçlı Deriye Uygulanan Serumların ve Topikal İlaçların Emilimini Artırır

Saçlı deriye bazı topikal ilaçlar uygulayarak saçları güçlendirmeye çalışıyorsanız, kök hücre dermapen uygulamasının ardından, bu ilaçların penetrasyonunun (saçlı deriye geçişinin) artmasını bekleyebilirsiniz.

Saça Kök Hücre Tedavisi Saçları Yeniden Çıkarabilir mi?

Her ne kadar bunu kanıtlayacak henüz yeterince çalışma yoksa da, mevcut çalışmalara ve tedaviden sonra görülen sonuçlara dayanarak bu konunun kuvvetle muhtemel olabileceği söylenebilir. Sonuç olarak, mevcut pek çok çalışma, saç dökülmesi tedavisi olarak Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen tedavilerinin faydalarını test etmemiştir.

Yani, gelecekte bu ikili kombineasyonun neden saçların dökülmesini engellediğini açıklamamız gereken daha çok şey var. Etkinliği bilinen Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen tedavisi ile birleştirildiğinde saçlı deriye uygulana topikal bileşenlerin daha etkili olduğunu da söyleyebiliriz.

Bununla birlikte, Saça Dermapen yapılan çalışmalar oldukça umut verici görünüyor. Yapılan bir çalışmada erkek tipi kellik olarak da bilinen androgenetik alopesi (AGA) nedeniyle saç dökülmesi ele alınmış. Çalışmanın on iki haftasının sonunda, Dermapen uygulanan grup, saçların yeniden çıkmasında çok daha fazla gelişme gösterdi.

Saça Dermapen tedavisi yaptıranlar arasında saç büyümesinde önemli ölçüde daha büyük bir artış görüldü. Saça Dermapen tedavisi son derece umut verici bir tedavi yöntemidir. Saça Dermapen tedavisinin faydaları gün geçtikçe daha da net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Saça Kök Hücre ile Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

Saça Kök Hücre nedir? Saça Kök Hücre ve Dermapen beraber uygulandığında nasıl etki eder? Saça Kök Hücre, stromal vasküler fraksiyon (SVF) olarak da bilinir. Saça Kök Hücre uygulamasında yağdan ayrıştırılan kök hücreler büyüme faktörleriyle doludur.

Saça Kök Hücre Tedavisi veya diğer adı ile Yağdan Kök Hücre Tedavisi aşağıdaki büyüme faktörlerini içerir:

  • Sitokinler,
  • TGF-β3,
  • Koruyucu antioksidanlar,
  • Güçlü peptitler.

Yağdan Kök Hücre ile Saç Dökülmesi Tedavisi Nasıl Etki Eder?

Yağdan Kök Hücre ile Saç Dökülmesi Tedavisi

Kök hücreler, şüphesiz bugüne kadar saç dökülmesi için en umut verici ve en gelişmiş cerrahi olmayan tedavidir. Kök hücreler, vücutta bulunan, bölünebilen ve çeşitli hücre tiplerine farklılaşabilen küçük, son derece uyumlu, öncü hücrelerdir.

Saç kökleri de kök hücreler içerir. Bununla birlikte, bu saç kök hücreleri hasar görebilir veya inaktive olabilir, bu da erkek veya kadın tipi kellik ile sonuçlanır. Vücuttan başka bölgelerden elde edilen kök hücreler kafa derisine enjekte edilerek bu hasarlı saç kökleri onarılabilir ve yeni saç büyümesi etkin bir şekilde uyarılabilir.

Günümüz teknolojisi yağ dokusundan veya yağdan elde edilen kök hücreleri kullanarak saç dökülmesi için bu devrim niteliğindeki kök hücre tedavisini sunar. Yağ dokusu, vücuttaki en yoğun kök hücre miktarını içerir.

“Vücutta erişilebilir üç yetişkin kök hücre kaynağı (kan, yağ ve kemik iliği) olmasına rağmen, yağ dokusu (yağ hücreleri) en zengin kök hücre kaynağı olarak kabul edilir.”

Saça Kök Hücre Tedavisi Nasıl Yapılır?

Saça Kök Hücre Tedavisi için, karın yağından yağ kök hücreleri elde etmek için mini bir liposuction prosedürü içeren ufak bir işlem gerekir. Yağdan Kök Hücre ile Saç Dökülmesi Tedavisi için yaklaşık 100cc yağ dokusu yeterlidir.

Yağdan laboratuvar ortamında steril koşullarda ayrıştırılan kök hücreleri daha sonra doğrudan kafa derisinin saçsız bölgelerine enjekte edilir. Hücreden hücreye iletişime ve mikro-çevresel sinyallemeye dayalı olarak, yağdan türetilen kök hücreler, aktif hale getirerek veya bir büyüme aşamasına girmek için sinyal olarak var olan hareketsiz folikülleri büyüterek daha fazla saç folikülünün büyümesini indükleyebilir.

Yağdan kök hücre tedavisi, saç dökülmesi için tek başına cerrahi olmayan bir tedavi olarak veya optimal sonuçlara ulaşmak için saç ekimi ile birlikte kullanılabilir. Saç büyümesinin uyarılması ve gelecekteki saç dökülmesi stabilizasyonu için güçlü bir ortam oluşturan trombosit açısından zengin plazma (PRP) ile birlikte yağ kök hücrelerinin enjekte edilmesi neredeyse evrenseldir.

Ek olarak, yağdan kök hücre uygulaması, kafa derisine kan akışını artırmak için bir platform ve saç köklerinin büyümesi için daha sağlıklı bir ortam sağlar.

Ameliyatsız saç dökülmesi tedavilerimizi kişiye özel ihtiyaçlarınıza göre planlıyoruz. Saç ekimi sonuçlarınızı artırmak veya incelmiş saçlarınızı ameliyatsız tersine çevirmek istiyorsanız size yardımcı olabiliriz.

Saç Dökülmesi Tedavisinde Saça Kök Hücrelerin Etkisi Nedir?

Yetişkin kök hücreler, farklılaşmamış genç hücreler olarak düşünülür, yani bölünebilir, farklılaşabilir ve çeşitli dokulara dönüşebilir. Ayrıca, hasarlı veya hastalıklı dokuları aradıkları ve bu dokuların onarımını ve restorasyonunu kolaylaştırdıkları için vücudunuzun doğal yenileyici hücreleridir.

Kök hücrelerin saç dökülmesi tedavisinde nasıl bir rol oynadığını anlamak için erkek ve kadın tipi saç dökülmesinde neler olduğunu anlamak önemlidir. Tüm saç kökleri kök hücreler içerir. Androgenetik alopeside (erkek tipi kellik) saç köklerinin küçüldüğü ve yeni saç büyümesini teşvik edemediği bir minyatürleşme veya incelme sürecine başlar.

“Yağ veya yağ dokusundan elde edilen mezenkimal kök hücreler olarak da adlandırılan, yetişkin kök hücreleri ayrıştırılarak, bu özelleşmemiş hücreleri kafa derisinin saçsız bölgelerine enjekte ederek, daha önce hareketsiz olan mevcut saç köklerini aktive edebilir ve yeni saç büyümesini uyarılabilir.”

Ek olarak, kafa derisine yapılan yağdan kök hücre enjeksiyonlarının, saç köklerine ve saç kök hücrelerini bir büyüme aşamasına girmeye daha fazla teşvik eden, saç köklerinde kan dolaşımını arttıran ve beslemesi için uygun bir ortam sağlayacağı görülmüştür.

“Yağdan kök hücreler saç büyümesini uyaran güçlü aracılar salgılarken, PRP'deki trombositler ve büyüme faktörlerinin de bu yenilenme sürecini indüklediği düşünülmektedir. Bu nedenle PRP, optimal sonuçlar için neredeyse her zaman yağ kök hücre enjeksiyonları ile birleştirilir.”

Saça Kök Hücre ve Saça Dermapen Tedavisi Nasıl Yapılır?

Saça kök hücre ve saça dermapen tedavisi sırasında, kafa deriniz hızla ileri geri hareket edeb ve saçlı deride mikro kanallar açan kıldan ince iğneler ile doğrudan temas edecektir. Bu iğneler çok küçük ve çok incedir ve giriş derinlikleri ayarlanabilir.

Saça Dermapen uygulaması saç dökülmesinin olduğu yerde, kafa derisi boyunca yapılır. İğneler daha sonra kafa derisi bölgesinde küçük kanallar yaratacaktır. Saça dermapen tedavisi genellikle hızlı bir tedavidir ve çoğu durumda on ila on beş dakikadan az sürer.

Tercihan Saça Dermapen uygulamasından yaklaşık 5 gün sonra Saça Kök Hücre (Stromal Vascular Fraction) uygulamasını yapmaktayız. Vücudunuzdan herhangi bir bölgeden liposuction ile alınacak 100 cc (yarım su bardağı) yağdan elde edilen kök hücre ve büyüme faktörleri içeren bir kokteyli içeren Yağdan Kök Hücre saçlı deride ihtiyaç duyulan bölgelere mikro iğneler ile enjekte edilir.

Saça kök hücre ve saça dermapen tedavisi ardından, kafa derisinin uygulama bölgesinde bir miktar morarma, kızarıklık veya şişlik görebilirsiniz. Bu etkiler tedaviden yaklaşık 2-3 gün kaybolacaktır. Saça kök hücre ve saça dermapen tedavisi non-invaziv bir prosedürdür, bu nedenle iyileşmek için günlük hayatınızı duraklatmanıza gerek yoktur.

Güncelleme Tarihi: 11.11.2021
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689