Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme Yaptıranlar

Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme Yaptıranlar

Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme Yaptıranların Bilmesi Gerekenler?

Son yılların en popüler yüz gençleştirme tedavileri arasında yer alan Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme (Fibroblast Kültürü) hakkında tam olarak neler biliyorsunuz?

Çok merak edilen ancak hakkında diğer estetik tedaviler kadar çok şey bilinmeyen Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme Tedavisi (Fibrocell) hakkında merak ettiklerinizi Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu sizler için yazdı. Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme kimlere yapılır, Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme tedavisi yüzümüzde ne amaçla kullanılır, Hücre ile Yüz Gençleştirme avantajları, Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme Yaptıranların Bilmesi Gerekenler nelerdir bunları sizler için açıklıyoruz.

Fibroblast nedir?

Fibroblast, cildi güçlü, nemli ve genç tutan kollajen ve elastini sentezleyen hücre türüdür. Bu hücreler, cilt elastikiyetini artıran bağ dokularının bir parçasını oluşturur.

Konuyu daha rahat anlamanız için öncelikle fibroblast nedir ve fibroblastların vücuttaki görevleri nelerdir bunları anlatmaya çalışalım. İnsan derisi epidermis, dermis ve cilt ltı doku katmanlarından oluşur.

Epidermis (cildin en üst tabakası),dermisi ise (cildin orta tabakası) olarak açıklayabiliriz. Dermis tabakası cildi güçlü, darbelere dayanıklı, esnek, sıkı ve parlak gösteren 2 tip proteinden; yani kolajen ve elastinden oluşur.

Yüzde ve vücutta yaşlanma sürecinde doğal olarak kolajen ve elastin yapıları dejenere olur ve bu iki protein zamanla vücutta azalır. Dermis tabakasında cereyan eden bu durum kırışıklıklara ve sarkmalara neden olur. Elbette sadece yıllar içerisinde doğal olarak gelişen yaşlanma süreci değil, cildin ne gibi fiziksel ve kimyasal dejeneratif etkilere maruz kaldığı da (güneş, kuruluk, sigara) bu süreci etkileyen faktörlerdir.

Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme (Fibroblast Kültürü) tedavisinde kollajen ve elastin üreten hücreler doğrudan yüze verilir. Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme (FibroCell) tedavileri, enjeksiyona hazır fibroblast hücrelerini içeren bir tedavi şekli değil kendi doktorunuzdan (otojen) olarak size özel hazırlanan bir tedavidir.

Yüze Kök Hücre Faydaları

Yüze kök hücre, üzüm der misin tabakasına uygulanır. Yüze kök hücre tedavisi yüzün dermis denilen orta kısmına enjeksiyon ile yapılır. Yüze kök hücre gülme çizgileri olarak da anılan nazolabial kıvrımlara, göz çevresi, alın ve tüm yüz bölgesine uygulanır.

“Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme genel olarak yüz gençleştirme yanı sıra yüzdeki ince kırışıklıkları gidermek, dudak üstü çizgilerini azaltmak, travma veya sivilceye bağlı oluşan çökük izleri tedavi etmek, cilt yenilemesi, su çiçeği izleri akne izleri tedavisi amacıyla kullanılır.”

Özetle Yüze Kök Hücre kırışıklıkları gidermek, yanık izleri, geçirilmiş cerrahi veya travmaya bağlı çökük izler, cilt yenilenmesi, akne veya su çiçeği sonrası çökük izler, kronik yaralar ve hatta saç dökülmesi için kullanılabilir.

Yüze Kök Hücre (Fibroblast Uygulaması) Hangi Yaşta Yapılmalı?

Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme Yaş Aralığı 30-50 yaş aralığı fibroblast enjeksiyonları için en uygun zaman olarak kabul edilir.

Yüze Kök Hücre elbette 50 yaş üzerine de uygulanabilir ancak etki süresi diğer gruba göre daha kısa olabilir. Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme 50 yaş sonrası seans sayısını arttırabiliriz.

Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme bunun dışında akne ve yara izi olan her hastaya yaşı ne olursa olsun uygulanabilir. Yüze Kök Hücre deprese (çukurlaşmış) sivilce izlerinde Yüze Kök Hücre Tedavisi kullanmaktayız.

Yan etkisi olmayan Yüze Kök Hücre (FibroCell) tedavileri otolog (kişinin kendinden elde edilen) kök hücreler ile yapılır. Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme için Fibroblast denilen onarım ve yapım kök hücreleri kişinin kendi kanı kullanılarak dışarıdan herhangi bir büyüme faktörü kullanılmadan çoğaltılır.

Yüze Kök Hücre Nasıl Üretilir?

Yüze Kök Hücre (Fibroblast) nasıl üretildiğinden ve sonrasında Yüze Kök Hücre Nasıl Yapılır konularına bir göz atalım. Yüze Kök Hücre Nasıl Üretilir kısmı öncelikle kulak arkasından yoğun kıl kökleri olmayan bir bölgeden yaklaşık 2x4 mm'lik çok küçük bir doku parçası biyopsi yapar gibi alınır. Sizden alınan birkaç tüp kan ile birlikte kulak arkanızdan alınan doku parçası fibroblastlarına (kök hücrelere) ayrıştırılmak üzere soğuk zincirde özel steril solüsyonlarda laboratuvara gönderilir.

Cilt biyopsisinden ayrıştırılan fibroblastlar (kök hücreler) kişinin kendi serumundan yani kanından elde edilen otolog besiyerinde işleme alınır. Özellikle belirtmek gerekir ki kök hücre kültürü kişinin kendi dokusundan ve kanından elde edildiği için ürünlerin mutlaka GMP standartlarında ve GMP ekipmanları ile donatılmış laboratuvarlarda çalışılması ve saklanması gerekmektedir.

FibroCell ticari adı ile de bilinen otolog fibroblast'lar kişinin kendi dokusundan ayrıştırılıp çoğaltıldığı için canlı bir fibroblasttır. Bu aşamada laboratuvarın teknik donanımı önem arz eder. Sayıca fazla ve sağlıklı kök hücre elde etmek önemlidir.

Fibroblast Nedir?

Fibroblast bir bağ dokusu hücresidir ve kollajeni ve diğer hücreler arası ortam bileşenlerini sentezlerler. Fibroblastlar, vücuttaki bağ dokularında bulunan bir hücre türüdür. Dokulara yapılarını ve güçlerini veren hücre dışı matriksin ana bileşeni olan kolajeni üretmekten sorumludurlar. Fibroblastlar vücudun çoğu dokusunda bulunur ve yara iyileşmesinde, dokuların yeniden şekillenmesinde ve derinin ve diğer organların yapısının korunmasında hayati bir rol oynar.

Fibroblastlar bir tür kök hücredir ve adipositler, osteoblastlar ve kondrositler gibi diğer mezenkimal hücrelerle aynı embriyonik hücre hattından gelir. Fibroblastlar, sitokinler ve büyüme faktörleri gibi belirli uyaranlara yanıt olarak hücre bölünmesi ve göç etme yeteneğine sahiptir.

Fibroblastların birincil rolü, kollajen, fibronektin ve elastin gibi hücre dışı matriks bileşenlerini üretmek ve salgılamaktır. Bu bileşenler, dokulara yapılarını ve güçlerini vermekten ve hücrelerin hareket etmesine ve birbirleriyle etkileşime girmesine izin vermekten sorumludur.

Fibroblastlar ayrıca hücrelere hidrasyon ve kayganlık sağlayan bir tür karbonhidrat olan glikozaminoglikanlar üretir. Dolgunluk, fibroblastların plazmajel ile birleştirilmesi ve enjeksiyon yapılmasıyla hazırlanır. Kendi dokunuzdan hazırlanan bir çeşit dolgu gibi düşünebilirsiniz.

Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme Nasıl Yapılır?

FibroCell 5 hafta sonunda yalaşık 25-30x10 milyon hücre yoğunluğuna ulaşıldığında, bir enjektör (min 4cc) fibroblast hücreleri hazırlanır ve steril olarak hazırlanır. Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme için son uygulayıcı olan biz doktorlara soğuk zincir ile nakledilir. Yüze kök hücre (fibrocell) tedavisi sonrası hasta günlük hayatına kesintisiz devam eder.

Kök Hücre Tedavisi ile Yüz Gençleştirme konforlu bir öğle arası işlemi olarak tanımlanabilir. Yüze kök hücre uygulaması sonrası 2 gün boyunca makyaj yapılmaması, Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme Yaptıranlar tedavi günü sauna/hamama gidilmemesi ve direkt güneş ışığına maruz kalınmaması önerilir.

Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme Fiyatları

Uygulamanın yapılacağı bölge sayısı, çalışılan laboratuvar ve kliniğe göre Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme Fiyatları değişkenlik gösterir. Yüze Kök Hücre Fiyatları hakkında bilgi edinmeden önce mutlaka bu uygulamanın sizin için uygun olup olmadığının uzman bir doktor tarafından değerlendirmesini öneririz. Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme Fiyatları hakkında detaylı bilgi için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme

Yüze kök hücre uygulaması Ankara’ da yapmaktayız. Kök hücre yüz gençleştirme İstanbul veya Kök Hücre ile Yüz Gençleştirme İzmir şubelerimiz yoktur.

Güncelleme Tarihi: 13.01.2023
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689