Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Kök Hücre ile Yüz Germe

Kök Hücre ile Yüz Germe

Kök Hücre ile Yüz Germe

Son dönemde yabancı medyada ve web sitelerinde sıkça rastlanılan terim “Stem cell facelift” yani Kök Hücre ile Yüz Germe uygulamasıdır. Kök Hücre ile yüz germe çağrıştırdığının aksine ameliyat içermeyen, cerrahi olmayan bir yüz gençleştirme sürecidir. Kök Hücre Yüz Gerdirme son 30 yılda plastik cerrahide en ileri tekniklerden biridir. Bu süre zarfında yüzün gençleştirilmesi için birçok ameliyatlı ve ameliyatsız yüz gerdirme prosedürleri kullanılmıştır.

Yaşlanma ile yüzde oluşan; sadece deride sarkma sarkma değil, yanaklarda, elmacık kemiklerinde, çene çizgisinde ve göz altlarındaki yağ dokusunun doğal hacmini kaybetmesi ve aşağı doğru yer değiştirmesidir.  Bunun sonucunda, yanaklarda çentiklenmeler, elmacık kemiklerinde silikleşme ve hacim kaybı, göz çukurunda derinleşme ve koyu halkalar gelişir. Derinin genel tonusunda(dolgunluğu ve gerginliğinde) azalma görülür. Üst yüzdeki doğal hacim azaldıkça, yüzdeki kalp şeklindeki oval görünüm çene altındaki gevşemeler ile gittikçe kare şekle doğru döner.

Kök Hücre ile Yüz Germe Nedir?

Kök Hücre ile Yüz Germe prosedürü, kök hücreler olarak adlandırılan onarım ve dönüşüm kaabiliyeti yüksek hücrelerin yenileyici özelliklerine dayanır. Kök hücreler vücutta hasar görmüş ve yıpranmış hücreleri değiştirebilir ve hasarlı dokunun onarılmasına katkıda bulunabilirler. Kök hücreler, adipoz doku olarak bilinen yağ dokularında bolca ve doğal olarak bulunur. Yağ dokusunda o kadar fazla bulunurlar ki kemik iliğindeki kök hücre sayısının 1000 katına kadar daha yoğun olabilir.

Yüze kök hücre uygulaması  yağ ile birlikte yüze enjekte edildiğinde; bir taraftan kök hücreler yaşlı ve hasarlı dokuları onarım işine girerken, yağ dokusu da kaybolan hacmi ve dolgunluğu yerine koyar. Kök hücre ile yüz gençleştirme , yüz ve ciltte cildin kalitesini ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olan daha fazla hacim sağlamaya yönelik bir işlemdir. Yüze kök hücre enjeksiyonu ve yüze yağ enjeksiyonu ile yüzde arttırılan yeni hacim sayesinde ince çizgileri ve kırışıklıkları azalır. Yüze nakledilen kök hücrelerin yağ transferi ile kullanılmasının bir diğer önemli yararı, üretilen yeni dokunun artmış bir sağkalım oranıdır. Yani kök hücre ile birlikte yapılan yağ enjeksiyonunda verilen yağların kalıcılık oranı belirgin şekilde artacaktır.

Kök Hücre ile Yüz Germe (Stem Cell Facelift),yüzde yenilenme ve gençleşme amacı ile kendi vücut dokunuzu kullanan bir prosedürdür. Kök Hücre Yüz Gerdirme sıkça yapılan yüze yağ enjeksiyonundan farklıdır. Çünkü Yüze yağ enjeksiyonunda alınan yağlar özel bir işlemden geçirilerek pür (saf) kök hücreler elde edilir. Dolayısı ile mililitredeki kök hücre sayısı çok daha yoğundur.

Kök Hücre ile Yüz Germe Fiyatları

Estetik cerrahi uygulamalarında fiyatlar genellikle beraberinde yapılan işlemlere göre değişmektedir. Kök Hücre ile Yüz Germe Fiyatları hakkında detaylı bilgi bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 17.01.2019
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689