Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Lazer Epilasyon kaç seansta sonuç verir?

Lazer Epilasyon kaç seansta sonuç verir?

Lazer epilasyon kaç seansta biter?

Hastalarımızdan bize en sık gelen sorulardan birisi “lazer epilasyon kaç seansta sonuç verir” olmaktadır. Diğer sık gelen soru da “lazer epilasyon kaç ayda biter” olmaktadır. Bu sorulara sırası ile cevap vermek gerekirse.. Ortalama olarak, 5-8 hafta aralıklarla 6-8 seans almanızı öneririz.

Tıraş ve ağda gibi klasik tüy giderme teknikleri tüyleri kesinlikle alabilir, ancak istenmeyen tüylerden kalıcı kurtulmanın veya istenmeyen tüylerin görünümünü azaltmanın çok daha etkili bir yolunu arıyorsanız, lazer epilasyonu düşünmek isteyeceksiniz. Bu konuda en çok sorulan konu başlıklarından birisi “lazer epilasyon kaç seansta sonuç verir” sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Kaç seans lazer epilasyona ihtiyacınız olduğu belirlemenin ilk adımı, ilk etapta sürecin nasıl çalıştığını anlamaktır. Lazer epilasyon, tedavi edilmesini istediğiniz bölgelere kısa darbelerle bir ışık demeti uygulamak için lazer kullanan FDA onaylı bir tedavidir. Bu lazerler renge duyarlıdır, yani kıllarınızın rengine göre enerji emilir.

Kıllarınız lazerin ışığını emdiği için bu ısıya dönüşür. Isı, sırayla, kıl folikülünü (kıl kökünü) etkiler. Tedavinizden birkaç gün sonra kıllar kökünden dökülecek ve doğurgan fazdaki kıl kökü başka bir kıl üretemeyecektir.

Lazer Epilasyon Kimlere Yapılır?

Lazer epilasyon açık tenli ve koyu kıl rengi olan kişilerde en iyi sonucu verir. Bunun nedeni, lazerin cilt ve saç arasındaki kontrastı daha kolay çekmesidir. Tüm enerjiyi bu sayede kılda yoğunlaştırabilir. Ciltte enerji kaybı olmaksızın tüm enerji kılda yoğunlaşır. Ancak tüm cilt ve kıl tiplerine sahip hastalar için uygun lazerler mevcuttur. Daha açık renkli, sarı tüyleri olanlar bile lazer epilasyon yaptırabilir ancak başarı oranı değişkendir.

Tüm vücutta lazer epilasyonun çok etkili olabileceği birkaç bölge vardır. Buna yüzdeki kaş ve üst dudak bölgelerinin yanı sıra çene ve boyun da dahildir. Lazer epilasyonu bacaklarınız, göğsünüz, karnınız, sırtınız ve bikini bölgenizin çevresine de uygulayabilirsiniz.

Kaç Seans Lazer Epilasyona İhtiyacınız Var?

Lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorsanız, muhtemelen birden fazla seansa ihtiyacınız olacaktır. Lazer epilasyon kaç seansta etkili olur? sorusunun cevabı birkaç faktöre bağlıdır. Genel olarak, ilk 2 ile 3 seans lazer epilasyon sonrasında önemli sonuçlar görmeye başlamayı bekleyebilirsiniz.

Ancak bu süreç kişiden kişiye göre biraz daha uzun sürebilir veya biraz daha hızlı ilerleyebilir. Kaç seans lazer epilasyona ihtiyacınız olursa olsun, lazer epilasyon tıraş, tüy dökücü krem ve ağdaya göre çok daha etkili ve uzun ömürlü bir epilasyon seçeneğidir.

Lazer Epilasyon seans sayısı yaş, genetik faktörler, hormonlar, tıbbi faktörler ve kullanılan ilaçlar gibi belirli etkenlere bağlı olarak değişebilir. Lazer epilasyon kaç ayda biter sorusunun cevabı ise; bazı faktörler lazer epilasyonun kaç seansta biteceği konusunda doğrudan etkilidir olmalıdır.

Lazer epilasyonun kaç seansta biteceği aşağıdaki faktörler ile yakından ilişkilidir!

Yaş: Yaşlandıkça hem erkek hem de kadınlar kıl büyümesinde doğal bir artış görülebilir. Örneğin erkeklerde göğüs, sırt, omuz, yanaklar ve ensede bir kıl artışı yaşayabilir. Kadınlarda ise yaş ile birlikte yüz tüylerinde bir artış yaşayabilir. Bu sebeple genç yaşlarda epilasyon ile tüyler yok edilse bile ileri yaşlarda sonradan tüyler çıkabilir.

Genetik faktörler: Lazer epilasyon seans sayısı genetik farklılıklar ile de değişkenlik gösterir. Genetik olarak bazı kadın veya erkekler diğerlerinden daha fazla kıl sayısına sahiptir. Bu durum lazer epilasyon seans sayısını arttırabilir.

Hormonal faktörler: Hormon dengesizliği durumları tedavi edilmediği sürece kıl büyümesini ve kıl sayısını etkiler. Örneğin lazer epilasyon sonrası hamile kalan kadınlar, lazer epilasyona rağmen tüylerin çoğaldığını görürler. Bunun sebebi hamilelik döneminde hormon seviyelerinin değişmesidir.

Tıbbi faktörler: Çok düşük vücut yağı, bazı durumlarda saç büyümesinin artmasına neden olur. Buna ek olarak, polikistik over sendromu gibi bazı tıbbi durumlar kadınlarda kıl büyümesini arttırabilir. Lazer epilasyon sırasında mevcut olan tüyler yok edilirken, bunların artışına sebep olan anormal tıbbi durumun düzeltilmemesi lazer epilasyonun başarısını düşürür. Bu durumda mevcut tıbbi tedavinin tamamlanması ve sonrasında lazer epilasyonun devam etmesi uygun olacaktır.

İlaçlar: Bazı ilaçlar kıl büyümesinde artışa veya azalmaya neden olabilir. İlaç durdurulduktan sonra kıl büyümesi artabilir veya azalabilir. Örneğin kanser ilaçları, steroidler ve doğum kontrol hapları kıl büyümesini değiştirebilir. Hormon düzeylerini etkileyen herhangi bir ilaç da kıl büyümesini etkileyecektir. Herhangi bir şekilde lazer epilasyon yapılırken aldığınız herhangi bir ilacı lazer epilasyonu yaptırdığınız merkeze bildirmeniz gerekir.

En Çok Tercih Edilen Lazer Epilasyon Cihazları

Kliniğimizde Alexandrite ve Diod lazer epilasyon cihazları kullanmaktayız. Alexandrite lazer epilasyon son derece hızlı tedavi sağlar. Yeterli enerji düzeyine çıkabilen Alexandrite Lazer Epilasyon cihazları daha az seansta sonuç almamızı sağlar.

Lazer Epilasyon Kaç Seans Yapılır?

Lazer epilasyon kaç seans yapılacağı kişiden kişiye büyük ölçüde değişebilir. Genel olarak, en iyi sonuçları almak için yaklaşık 4 ila 6 seansa ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte, birkaç faktöre bağlı olarak birkaç tane daha az veya birkaç tane daha fazla lazer epilasyon seansına ihtiyacınız olabilir. Aşağıdaki faktörler lazer epilasyon seans sayısını etkileyebilir.

Kıl Tipi: Doğal olarak daha kalın kıllar varsa, daha ince kılları olan birinden daha fazla seansa ihtiyacınız olabilir.

Lazer Epilasyondan Beklenti

İhtiyacınız olan seans sayısı, yukarıdaki faktörlerin ve nihayetinde istediğiniz sonuçların bir kombinasyonuna bağlıdır.

Kliniğimize gelen birçok hasta, ilgili bölgedeki tüylerin tamamını almak istemektedir. Bununla birlikte, çoğu hastalar sadece tüy sayısını azaltmak isterler, bu da tıraş ve ağda gibi diğer tüy alma işlemlerini daha hızlı, daha kolay ve daha etkili hale getirir.

Lazer Epilasyonun Faydaları

Tıraş ve ağda gibi geleneksel yöntemlerle epilasyon hem ciddi bir zaman kaybı ve bazı sorunlara neden olabilen yöntemlerdir. Ayrıca cilde zarar verme riskiniz de vardır. Tıraş bıçağından gelen çentikler son derece rahatsız edici olabilir ve ağda yanlış yapılırsa, ciltte önemli miktarda tahriş yaşayabilirsiniz. Tüy dökücü krem kullanmak, cilde zararlı kimyasallar uygulamak anlamına gelir.

Lazer epilasyon ise tüylerden kurtulmanın güvenli ve etkili bir yolunu sunar ve hızlı, etkili bir şekilde istenmeyen tüylerden kurtulmanın kalıcı bir yolunu sunar.

Güncelleme Tarihi: 29.12.2017
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689