Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Lazer epilasyona kaç yaşında başlanmalıdır?

Lazer epilasyona kaç yaşında başlanmalıdır?

Kaç yaşında lazer epilasyona başlanır?

Ergenlik öncesi yapılan lazer epilasyon uygulamalarının başarılı sonuçlar elde edilmemektedir. Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir.

Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli. Bu dönemde yapılacak her türlü işlemin ne yazık ki başarısızlık riski var. Biz tüylenmeyi tedavi etmeye çalıştıkça daha dengesini bulamamış hormonlar sürekli üretir. Özensiz ve sorgusuz yapılacak lazer uygulamaları tüylenmeyi daha attırabilir tedaviyi daha da zorlaştırabilir. Özellikle yaşça küçük kişilerde lazer epilasyon yaptırmayı düşünen herkes öncelikle bir doktor tarafından değerlendirilmelidir. Görüşme esnasında hormonal bir sıkıntı olup olmadığı doktor tarafından sorgulanır gerekirse testler ve muayene ile doğrulanır.

Lazer Epilasyon bizim ırkımızda kadınlarda 6-8 seans, erkeklerde en az 8 seans gerekir. Lazer tedavisinin birkaç şekilde sonucu vardır. Ya tüyler tamamen biter. İlerleyen yıllarda hiçbir işleme gerek kalmaz. Ya da çok azalır incelir fakat belli zaman aralıklarında tekrar tedavi yapmak gerekir. Tüyler yeniden eskisi gibi çıktı demek için ya tedaviler yarıda kesilmiş olmalı ya da ciddi hormonal problemler oluşmuş olmalıdır. Bunun dışında yeni tüy üretimi gibi bir durum söz konusu olamaz.

Güncelleme Tarihi: 09.12.2017
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689