Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Masseter Botoksu (Diş Sıkma Botoksu) Hakkında

Masseter Botoksu (Diş Sıkma Botoksu) Hakkında

Masseter Botoksu (Diş sıkma botoksu) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular;

Masseter botoks (Diş sıkma botoksu) ile ilgili sizlerden gelen sıkça karşılaştığımız soru ve cevaplarını derledik.

Masseter Botoks (Diş sıkma botoksu) kim yapmalıdır ?

Botoks enjeksiyonları eğitim almış Uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. Uygulama bölgesinin anatomisinin komplike oluşu sebebi ile cerrahi anatomiye hakim olan ellerde çok daha başarılı  sonuçlar alınacağı aşikardır. Zira uygulama bölgesi veya uygulama dozundaki sapmalar çiğneme ve konuşma fonksyonları için gerekli olan masseter kasında ciddi sorunlar yaratır. Yanlış uygulamalar sonucunda konuşma ve çiğneme fonksyonundaki zaafiyet Botoks etkisi geçene kadar hastanın hayat kaliyesini azaltır. Yine tikrük bezi ve tükrük kanalı komşuluğu da uygulama yerinin iyi tespit edilmesi gerekliliğini doğurur. Bu sebepten uygulama başarısı için eğitimli ve tecrübeli uzmanlardan destek almak gerekir.

Masseter Botoks (Diş sıkma botoksu) sonrasında yeme içme çiğneme etkilenir mi?

Diş sıkma problemi olan kişinin kas volümü, kas gücü ve ihtiyacına göre uygun dozda çene botoksu yapılır. Bu sayede Botox ile Masseter kası küçültme yapılırken, uygulanan masseter botox dozu yeme içme çiğneme fonksyonlarını etkilemeyecek düzeydedir. Diş Sıkma Botoksu tedavisinde amaç masseter kasını zaman içerisinde kontrollü bir şekilde, belli miktarda zayıflatmak ve eritmektir. Diş sıkma botoksu sonrası ilk hafta çiğneme konusunda hafif bir güçsüzlük hissedilebilir. Ancak bu çiğnemeye engel olacak derecede değildir ve genellikle 1 haftada geçer.

Masseter Kası Botoks fiyatları, Bruksizm botoks fiyatı (Diş sıkma tedavisi botoks fiyatları) nedir?

Masseter kası botoks fiyatları (Bruksizm botoks fiyatı) tedavi edilecek kasın hipertrofisi yani büyüklüğüne ve uygulanacak Botox Ünite miktarına göre ufak değişkenlikler gösterebilir. Diş sıkma tedavisi botoks fiyatları hakkında bilgi ve detaylı görüşme için ve Masseter kası botox uygulaması hakkında merak ettikleriniz için bizimle irtibata geçiniz.

Masseter Botox (Diş sıkma botoksu) ile birlikte aynı seansta yüzüme estetik amaçlı Botoks da yapılabilir mi?

Masseter Botoks yaptıranlar genellikle aynı seansta kaş arası botoks, alın botoks ve göz çevresi botoks gibi uygulamaları da yaptırmaktadırlar. Size özel Bruksizm tedavisi ve Diş sıkma tedavisi planı için Doç.Dr.Tarık Çavuşoğlu kliniği ile irtibata geçiniz.

Masseter Botox (Diş sıkma botoksu) ağrılı bir uygulama mıdır?

Çoğu hastamızda Masseter Botox (Diş sıkma botoksu) enjeksiyonunda ağrı şikayeti olmaz. Hastalar uygulamadan hemen sonra günlük aktivitelerine veya iş yaşamına devam ederler.

Masseter Botox (Diş sıkma botoksu) hakkında detaylı bilgi ve size özel tedavi planı için Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu kliniği ile irtibata geçiniz.

Güncelleme Tarihi: 06.12.2017
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689