Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Karın Germe Ameliyat İzi Nasıl Azaltılabilir?

Karın Germe Ameliyat İzi Nasıl Azaltılabilir?

Karın Germe Ameliyat İzi

Karın germe ameliyatı sonrası bize en çok sorulan soru “Karın germe ameliyat izi nasıl geçer” sorusudur. Bir diğer soru ise “Karın germe ameliyat izi ne zaman geçer” sorusudur.

Karın germe ameliyatı olmayı planlıyorsanız, Karın Germe Sonrası Ameliyat İzi olacaktır. Karın Germe Ameliyat İzi sarkan karın derisi ve yağı kaybetmek ve daha sıkı bir karına sahip olmak için göze alınacak bir bedeldir. Oldukça bariz bir yan etki olmasına ve biz plastik cerrahların Karın Germe Sonrası Ameliyat İzini azaltmak, en aza indirmek için yapabileceğimiz şeyler mutlaka vardır.

Konuyu daha fazla açıklamadan önce, karın germe izini en aza indirmek söz konusu olduğunda, ameliyattan önce yaptıklarınızın iyileşme aşamasında yaptıklarınız kadar önemli olduğunu anlamanız önemlidir.

Karın Germe Ameliyat İzini Azaltmak

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Daha Az İz Kalması İçin Ameliyatı Öncesi Yapmanız Gerekenler

Karın germe ameliyatı için cerrah önerisi isterken, deneyimlerine, becerilerine, uzmanlıklarına ve sonuçlarına yakından bakmak önemlidir. Karın germe ameliyatınız için en iyi karın germe yapan plastik cerrah seçtiğinizden emin olun. Doğru cerrah işlemi etkili bir şekilde gerçekleştirecektir.

Konsültasyon sırasında karın germe sonrası dikiş izine ilişkin endişelerinizi ve nasıl görünmesini beklediğinizi cerrahınız ile paylaşmanız önemlidir. Karın germe ameliyatı sonrası iz yapılan ameliyata bağlı olarak, çoğu hastada iç çamaşırı içinde kalacak bir yara izi olarak planlanır.

Muayeneye veya ameliyat günü bikini altınızı veya o tarz bir iç çamaşırınızı getirmeniz karın germe ameliyatı sonrası dikiş izinin mükemmel yerleşimine karar verebilmeniz için faydalı olacaktır.

“Karın germe ameliyatından en az altı hafta önce sigarayı bırakmak oluşabilecek komplikasyon riskini ve karın germe ameliyatı sonrası dikiş izini önemli ölçüde azaltır.”

Karın Germe Ameliyatından Sonra Yapmanız Gerekenler

Karın Germe Ameliyatından Sonra cerrahınız tarafından verilen tüm bakım talimatlarına uymanız çok önemlidir. Karın germe ameliyatından sonra yapmanız gerekenler bazıları aşağıdakileri içerir ancak bunlarla sınırlı değildir:

  1. Karın Germe Ameliyatından Sonra emboli ödem,kan pıhtılaşması ve riskini en aza indirmek için her gün en az 10 dakika yürümeyi hedefleyin.
  2. Karın Germe Ameliyatı Sonrası Sigara en az 6 ila 8 hafta veya tamamen iyileşene kadar içmekten kaçının.
  3. Karın Germe Ameliyatından Sonra Diyet Bol miktarda sıvı, taze meyve ve sebze içeren sağlıklı bir diyet yemeyi hedefleyin.
  4. Karın Germe Ameliyatı Sonrası ağır kaldırmak ve yorucu faaliyetlerden en az altı hafta boyunca kaçının.
  5. Karın Germe Ameliyatından Sonra Spor, egzersiz veya karnınıza gerilmeye sebep olan herhangi bir şeyden uzak durun.
  6. Karın Germe Ameliyatından Sonra cinsel ilişki en az üç hafta boyunca yasaktır.
  7. Karın Germe Ameliyatından Sonra Enfeksiyon belirtilerine dikkat edin. Karın germe ameliyatından sonra enfeksiyon riskini en aza indirmek için kesilerinizi günlük olarak temiz ve kuru tutmanız çok önemlidir. Karın Germe Ameliyatından Sonra Kesi hattı boyunca aşırı kanama, şişkinliğin artması veya şiddetli olması, morarma, geçmeyen kızarıklık, ilaçla geçmeyen şiddetli ağrı, sarımsı veya yeşilimsi belirtilerden herhangi biri ile karşılaşırsanız mutlaka doktorunuza görünün. Karın Germe Ameliyatından Sonra Dikişler akıntı, hoş olmayan bir kokuya sahip herhangi bir akıntı, his veya hareket kaybı, ağızda 38°C'nin üzerinde sıcaklık, ateş ve titreme olursa mutlaka cerrahınız ile irtibata geçin.

Karın Germe Ameliyatından Sonra Dikiş İziniz yaklaşık altıncı haftada tamamen iyileşirken, yara iyileşmesi ve olgunlaşması 12 haftadan bir yıla kadar sürebilir. Karın Germe Ameliyatından Sonra Dikiş İzini En Aza İndirmek için herhangi bir kozmetik tedaviyi keşfetmeden önce o zamana kadar beklemeniz gerekebilir. Bu arada, evde yapılabilecek Karın Germe Ameliyatından Sonra Dikiş İzini Azaltabilecek bazı uygulamalar olabilir.

Evdeki uygulamalar Karın Germe Ameliyatından Sonra Dikiş İzini tamamen ortadan kaldıramasa da Karın Germe Ameliyatından Sonra Yara İzinin ve çevresindeki derinin boyutunu, rengini ve dokusunu iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Dikiş İzini Azaltma Yolları

Karın germe ameliyatından sonra artık etkili bir şekilde iyileştiğinize göre, karın germe ameliyatından sonra dikiş izini azaltma seçenekleriniz üzerinde çalışma zamanı. Evde deneyebileceğiniz basit ev tedavilerinden daha gelişmiş seçeneklere geçeceğiz. Daha fazla uzatmadan başlayalım:

1. Karın Germe Ameliyatı Sonrası Dikiş İzini Azaltmak için E vitamini ve Karın Germe Ameliyatı Sonrası Masaj

Karın germe ameliyatı sonrası dikiş bölgenizi nemli tutmak için kesi tamamen iyileştikten sonra yara izinize topikal E vitamini krem uygulayın. Saf E vitamini yağı seçtiğinizden emin olun. Karın Germe Ameliyatı Sonrası E vitamini krem ilk birkaç ay günde bir kez dikiş izinize uyguladığınızdan emin olun ve hafifçe masaj yapın. Araştırmalar, Karın Germe Ameliyatı Sonrası E vitamini yağının uzun süre düzenli olarak kullanıldığında Karın germe ameliyatı sonrası dikiş izlerini azalttığı görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Herhangi bir cilt tahrişi yaşarsanız n veya alerjik reaksiyon, kullanımı durdurun. Yara izinize yağ ile masaj yapmak gerçekten yardımcı olur.

2. Karın Germe Ameliyatı Sonrası Dikiş İzini Korumak İçin Güneş Kremi Kullanın

Karın Germe Ameliyatından Sonrası Dikiş İziniz güneşe maruz kalıyorsa, dışarısı bulutlu olsa bile her gün dikişlerinize güneş kremi sürmeniz çok önemlidir. Karın Germe Ameliyatı Sonrası Dikişleriniz yeni deriden oluşur ve güneşe çok farklı tepki verir. Günlük olarak güneş koruyucu kullanmak, yara izinizin koyulaşmasını ve renk değiştirmesini önleyecektir. Karın germe ameliyatı sonrası dikiş izinlerinize özel olarak üretilmiş ve SPF 30 veya daha yüksek olan bir formülasyon da seçebilirsiniz. Dışarıda daha uzun süre kalırsanız, gün boyunca tekrar uyguladığınızdan emin olun.

3. Karın Germe Ameliyatı Sonrası Dikiş İzini Azaltmak için Silikon Jel ve Silikon Yaprak

İyileşen bir skar üzerindeki aşağı doğru baskının, karın germe ameliyatı sonrası skarın azalmasını cilt seviyesinin üzerine çıkmasını engellediği için nihai karın germe ameliyatı sonrası izin azalmasını sağladığı görülmüştür. Karın germe ameliyatı sonrası izin azalmasını için silikon krem veya silikon yaprak, yara izini bantlamak gibi aşağı doğru basınç uygulamanın bir yoludur. Biz cerrahlar genellikle bir yara izinin nihai sonucunu iyileştirmek için ameliyattan sonraki bir süre boyunca bunlardan birinin veya her ikisinin kullanılmasını tavsiye ederiz. Karın germe ameliyatı sonrası silikon jel faydalı olabilir.

4. Karın Germe Ameliyatı Sonrası Dikiş İzini Azaltmak İçin Dermapen

Karın germe ameliyatı sonrası daha az iz kalması için Dermapen uygulaması yapılabilir.

Yapılan bir araştırmaya göre, Dermapen ameliyat sonrası dikiş izlerinin daha iyi bir şekilde iyileşmesine yardımcı olabilir - özellikle ameliyattan birkaç ay sonra yapılırsa.

Araştırmacılar, hem hasta hem de doktor derecelendirmelerine dayanarak, 25 hasta için Dermapen uygulamasının ameliyattan sonra yara izlerinin uzun vadeli görünümünü iyileştirdiğini buldu. Ama ne kadar erken yapılırsa o kadar iyiydi.

Karın Germe ameliyatından Ameliyattan sonra 6-7 hafta içerisinde ilk Dermapen seansına giren hastalarda en iyi sonuçları alıyoruz.

Eski geleneksel bilgi karın germe ameliyatı sonrası Dermapen ne zaman yapılır sorusunun cevabını bir sene sonra şeklinde cevaplarken, yeni çalışmalar karın germe ameliyatı sonrası dikiş izini azaltmak için Dermapen 6-7 hafta sonrasında başlamayı önermektedir.

Karın germe ameliyatı sonrası dikiş izini azaltmak için Dermapen, ciltte mikro delikler oluşturmak için küçük bir iğne ile donatılmış elde tutulan bir cihaz kullanıldığı, ameliytsız kolajen yapımını arttıran doktor tarafından kullanımı önerilin profesyonel bir uygulamadır. Karın germe ameliyatı sonrası dikiş izini azaltmak için Dermapen amaç, cildin sıkı ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olan bir protein olan kollajen üretimi de dahil olmak üzere cildin doğal onarım mekanizmalarını uyarmaktır.

Yara izlerini hedeflemek için bol miktarda cilt iğneleme veya lazer tedavisi mevcuttur. Lazer cilt yenileme, yara izlerinin dokusunu ve rengini iyileştirme seçeneklerinden biridir. Dermapen veya Skinpen ayrıca Kollajen indüksiyon tedavisine yardımcı olabilir.

5. Karın Germe Ameliyatı İzini Azaltmak İçin Lazer Tedavisi

Karın germe ameliyatı izini azaltmak için lazer tedavisi yara izinin genel dokusunu ve rengini iyileştiren sağlıklı kollajen ile değiştiren bir uygulamadır. Karın germe ameliyatı izini azaltmak için lazer tedavisi izlerin görünümünü azaltır. Karın germe ameliyatı izleri için lazer hasarlı cilt hücrelerini kapatmak için yeni cilt hücrelerinin üretimini teşvik etmek için odaklanmış bir tedavidir.

Karın germe dikiş izini azaltmak için lazer tedavisi izi tamamen ortadan kaldırılamasa da, araştırmalar lazer tedavisinin dikiş izinin görünümünü ve kalınlığını etkili bir şekilde en aza indirebileceğini göstermiştir.

6. Karın Germe Ameliyatı İzini Azaltmak İçin Steroid Uygulamaları ve Keloid Yara İzi Tedavisi

Bazı hastalar, karın germe ameliyatı sonrası kabarık, kalın, kırmızı dikiş izlerinin azalması için steroid uygulamalarını ve enjeksiyonlarını tercih eder. Steroid uygulaması keloid izini azaltır. Steroid enjeksiyonu gerekli durumlarda cerrahınız tarafından ameliyat sırasında önleyici bir önlem olarak veya birkaç hafta sonra düzeltme için kullanılabilirler.

7. Karın Germe Ameliyatı İzini Cerrahi Olarak Azaltma (Skar Revizyonu)

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Skar beklendiği gibi olgunlaşmıyorsa ve aşırı derecede kabarıksa, gerilmişse veya koyu renkli (pigmentliyse) Karın Germe Ameliyatı Sonrası Skar revizyonu bir seçenek olabilir. Farklı cilt tiplerine sahip kişilerde cerrahi yara izi revizyonunun zamanlaması değişeceğinden, bunun değerlendirilmesi ve planlamasını birlikte yapmak gerekir.

Karın Germe Ameliyatı İzini Cerrahi Olarak Azaltma (Skar Revizyonu),istenen sonuçları elde etmek için büyük olasılıkla Karın germe ameliyatı sonrası iz giderici kremler ve Karın germe ameliyatı sonrası iz düzeltme ameliyatı birleştirilecektir. Karın germe ameliyatı sonrası iz düzeltme ameliyatı karın germe ameliyatı sonrası 1.senenin sonunda yapılabilir.

Karın germe ameliyatı kaç günde iyileşir? sayfamızıda inceleyebilirsiniz.

Karın Germenin Avantaj ve Dezavantajlarını Değerlendirin

Yakın gelecekte karın germe ameliyatı olmayı planlıyorsanız, sıkı bir karın ile birlikte kalıcı bir iz bırakacağınızı unutmamak önemlidir. Çoğu hasta, karın germe ile elde edilen düz bir karın ve ince bir bel görünümünü düşününce karın germe ameliyatı sonrası kalan iç çamaşırı içindeki izi önemsiz olarak değerlendirmektedir. Ancak her hasta elbette karın germe ameliyatı sonrası en az iz kalmasını beklemektedir.

Bu amaçla “karın germe ameliyatı sonrası iz kalmaması için neler yapılması gerektiğini” değil “karın germe ameliyatı sonrası en az iz kalması için neler yapılması gerektiğini hastalarımıza anlamaktayız. Çünkü karın germe ameliyatı sonrası az veya çok mutlaka bir iz kalacaktır.

Karın Germe Ameliyatı İzleri Geçer mi?

“Karın germe izleri zamanla azalsa da tamamen yok olmazlar.” Tipik olarak, karın germe izleri iç çamaşırlarınız içine iyi bir şekilde gizlenir. Ancak yine de izler konusunda endişeleriniz varsa evde iz giderme seçeneklerini, lazerleri veya cerrahi yara izi giderme tedavilerini deneyebilirsiniz.

Bazı Karın Germe İzleri Neden Bu Kadar Yukarıda?

İdeal olarak, karın germe dikiş izi iç çamaşırınız tarafından gizlenecek kadar aşağıdan planlanmalıdır. Çoğu cerrah, Bazı Karın Germe İzlerini en aza indirmek için ellerinden gelen her şeyi yapar. Bununla birlikte, uygun olmayan planlamalarda çok yüksekte kalan ve iç çamaşırınız tarafından kapatılmayan bir kesi ile karşılaşabilirsiniz.

İyi Bir Karın Germe İzi Nasıl Görünür?

Karın germe ameliyat izi, iyileşmenin farklı aşamalarında farklı görünecektir. Karın germe ameliyatından sonra iz ideal olarak çok ince ve pembe olmalı ve ardından ince beyaz bir çizgiye dönüşmelidir. Vücudunuz iyileşme tepkisini tetikledikçe, karın germe ameliyatından sonra iz rengi ve görünümü değişecektir. Karın germe ameliyatından sonra iz 1. senenin sonunda normal deri rengini alabilir.

Karın germe sonrası doğru iz tedavisi nedir?

Karın germe sonrası dikiş izleri söz konusu olduğunda oluşumlarını önleme önemlidir ve iyi bir sonuç elde etmek için masaj, güneş kremi ve basınç tedavisi kombinasyonu yapılabilir. Karın Germe Ameliyatı İzini uzun vadede, lazer ile karın germe sonrası yara izlerinin giderilmesi için uygun tedavi olarak kabul edilir. Ancak her hasta farklıdır. Bir kişiye uygun olan diğerine uymayabilir ve bunun tersi de geçerlidir. Doğru yol, cerrahınıza danışmak ve ardından önerilen tedaviyi seçmektir.

Karın Germe İşleminden Sonra Midem Neden Sert?

Çoğu karın germe hastası, ameliyattan sonra karınlarında bir gerginlik hissi yaşayacaktır. Bunun nedeni, özellikle Karın germe sonrası bir miktar şişlik olacak olmasıdır. Karın germe ameliyatı ile birlikte yapılan diyastazis rekti onarımı sebebi ile de üst karınde gerginlik hissi olabilir.

Karın Germe Ameliyatından Sonra Göbek Deliği Neden Garip Görünür?

Karın Germe sırasında göbek deliği karın duvarı kasına yapışık kalacak ve aynı yerde kalacaktır. Doğal görünümlü bir göbek deliği oluşturmak için yeniden şekillendirilecek ve zamanla size çok yakışacaktır.

Karın germe izinin düzelmesi ne kadar sürer?

Karın germe ameliyatından sonra Bir ila iki yıl içinde iz daha hafif, daha ince, daha düz ve daha az hissedilir ve görünür hale gelir. Bununla birlikte, herkes farklı bir aşamada iyileşir ve yara iziniz daha hızlı veya daha yavaş bir şekilde düzleşebilir.

Sezaryen mı Yoksa Karın Germe mi Daha Zordur?

Sezaryen mı Yoksa Karın Germe mi Daha Zordur veya Sezaryen mı Yoksa Karın Germe mi Daha Ağrılıdır soruları sıkça gelen sorulardır. Aslında karın germe ve sezaryen ameliyatları birbirinden oldukça farklı cerrahi prosedürlerdir. Sezaryen ameliyatı daha stresli bir ameliyattır. Çünkü ortada hem anne hem bebeğin hayati fonksiyonları söz konusudur.

Sezeryan ameliyatında karın kası ve rahim de kesilmektedir dolayısıyla daha derinlere doğru yapılan bir ameliyattır ve visseral organ dediğimiz yapılar kesildiği için sonrasında farklı tür bir ağrı mevcuttur. Sezaryen ameliyatı sonrasında bağırsak hareketlerinde tembellik ve kabızlık gibi durumlar daha sık görülür.

Sezaryen Sırasında Karın Germe Yaptırabilir miyim?

Sezaryeni karın germe ile birleştirmek harika bir fikir değil. Her iki prosedür de oldukça invazivdir ve Sezaryen Sırasında Karın Germe Yaptırmak, bu ameliyatları birleştirmek aşırı kanama, enfeksiyon ve zayıf iyileşme gibi potansiyel riskleri ve komplikasyonları artıracaktır.

Karın Germe Ameliyatından Sonra Karın Nasıl Sıkılaşır?

Karın Germe Ameliyatından Sonra Karın tamamen iyileştiğinizde, karın kaslarınıza odaklanan egzersizlere başlayabilirsiniz; mekik, egzersizi ve plates gibi. Herhangi bir komplikasyona neden olmadığınızdan emin olmak için egzersiz yapmadan önce cerrahınızla görüştüğünüzden emin olun.

Karın Germe Ameliyatından Sonra Göbek Deliğinin İyileşmesi Ne Kadar Sürer?

Karın Germe Ameliyatından Sonra Göbek Deliğinin İyileşmesinde, bölgenin şiş ve hatta biraz kabuklu görünmesi normaldir. Göbek deliğinin iyileşmesi birkaç hafta sürer, ancak görünüm aylar içinde iyileşmeye devam eder. Cerrahınız, bölgenin tuzlu su solüsyonuyla temizlenmesi ve her zaman temiz ve kuru tutulması gibi bölgeye nasıl bakım yapılacağı konusunda size ayrıntılı talimatlar verecektir.

Karın Germe Ameliyatından Sonra Karnımın Alt Kısmı Neden Şişiyor?

Karın germe sonrası şişlik çok normal ve beklenen bir durumdur. Kan damarlarınız ve lenfatik damarlarınız sıvılar için bir drenaj sistemi olarak çalışır. Karın germe sırasında bu damarlar kesilerek sıvının daha yavaş atılmasına ve midenin şişmesine neden olur. Bu durum düzelerek ve tam olarak çözülmesi birkaç ayı bulabilir.

Karın Germe İzlerinin 1 Yıl Sonraki Durumu Nedir?

Karın germe izleri ameliyat sonrası 1. yılın sonunda tamamen olgunlaşmış olabilir ve büyük ihtimalle belirgin şekilde daha düz, daha ince, daha hafif ve daha az fark edilir olacaktır. Daha da solmaya devam edecektir.

Güncelleme Tarihi: 23.01.2023
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689