Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Botoksun Süresi Nasıl Uzatılır?

Botoksun Süresi Nasıl Uzatılır?

Botox Süresi Nasıl Uzatılır?

Botoksun yaşlanmayı geciktirici etkileri tartışılmaz. Aşırı aktivite gösteren yüz mimik kaslarına enjekte edilen Botox, asetilkolin salınımını engelleyerek kasları gevşetir, kırışıklıkların ve çizgilerin azalmasına yardımcı olur. Botoks enjeksiyonu aslında sinirler ve kas arasındaki iletişimi bozarak kasın kasılmasını engeller.

“Ancak her güzel şey gibi Botoks etkisi de sonsuza kadar sürmez”. Biz Plastik Cerrahlara sıkça sorulan sorulardan olan Botoksun süresi nasıl uzatılır sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

Botoksun etkisi nasıl uzatılır? konusunda teknik olarak Botoks etken maddesinin etkisini 1 yıla çıkartmak mümkün olmadığını şimdiden söyleyelim. Botoksun daha uzun dayanması için ne yapmalıyım konusuna Botoks’un vücutta yıkımını azaltmak için neler yapılabileceğini açısından yaklaşacağız.

Teknik olarak “Kalıcı Botoks” yapma şansımız olmasa da, Botoks etkilerini uzatmaya ve tabiri caizse "Botoksun süresini uzatmaya" yardımcı olabilecek şeyler aşağıda sıralanmıştır.

  1. Botoksu düzenli ve devamlı yaptırın,
  2. Botoks sonrası mimik kaslarınızı hareket ettirin,
  3. Botoks sonrası yüzünüzü ovuşturmayın, masaj yapmayın,
  4. Güneşe maruz kalmayı sınırlayın.

1- Botoksu düzenli ve devamlı yaptırın.

Botoks’un etkilerini artırmanın bir numaralı yolu, Botoks uygulamanızı düzenli aralıklarla yaptırmaktır. Düzenli yapılan Botox, yüzde kırışıklığa sebep olan kaslarınızın zamanla zayıflamasına neden olur, yani Botoks daha uzun dayanır ve doktorunuzu daha az sıklıkta ziyaret etmenize neden olur. Botoks’a ilk başladığınızda her 3-4 ayda bir Botoks yaptırmanızı öneririz. Düzenli Botox yaptırmanız durumunda ilerleyen yıllarda Botoks süresi uzar (bu süre 6 ayda bir uygulamaya kadar uzayabilir).

2- Botoks sonrası mimik kaslarınızı hareket ettirin.

Botoks yaptıranlar, doktorlarının enjeksiyonu takiben yüz mimik kaslarını hareket ettirmelerini önerdiklerini söyleyecektir. Bazı araştırmalar, kasları hareket ettirerek Botoksun eşit şekilde dağılabildiğini ve dolayısıyla Botoks’un daha uzun süre dayanmasına yardımcı olduğunu öne sürüyor.

3- Botoks sonrası yüzünüzü ovuşturmayın, masaj yapmayın.

Ellerinizi yüzünüzden, özellikle de Botoks yapılan bölgeden uzak tutun. Botoks sonrası erken dönemde Botoks’un eşit dağılması için doğal mimik hareketleri yapılması teşvik edilirken, Botoks’un istenmeyen bölgelere göçüne yol açabileceğinden, uygulama bölgesinin herhangi bir şekilde ovuşturulup masaj yapılması önerilmez. Sadece ilk 24-48 saat boyunca değil, sonrasında da gereksiz yüz masajı yapılmaması Botoks etkisini uzatır. Botoks sonrası yüzünüzü temizlerken ve serum veya nemlendirici uygularken çok nazik olunuz.

4- Güneşe maruz kalmayı sınırlayın.

Botoks yaptırmış olsun ya da olmasın, güneşte uzun süre zaman geçirmemeye çalışın. Güneş, Botoks’un ömrünü doğrudan etkilemeyebilirken, güneşe uzun süre maruz kalmak, kırışıklıklara neden olabilir. Bunun yanı sıra sıcak Botoks etkisini azaltır.

Botoks kime yaptırılır? Botoks doktorunuzu dikkatli seçiniz...

Botoks ülkemizde ilaç statüsünde olup, sadece doktorlar tarafından uygulanmasına izin verilmiştir. Botoks’un doktor satışında kimseye satışı kanunen yasaktır. Dolayısı ile doktor dışı kişiler tarafından yapılan Botoks enjeksiyonları yasalara aykırıdır. En iyi Botoks için, maksimum etkinlik için Botox'un uygun dozajlarda ve hassas enjeksiyon bölgelerine enjekte edilmesi çok önemlidir. “Doğru enjeksiyon, Botoks süresini uzatacaktır”.

Güncelleme Tarihi: 14.12.2020
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689