Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Sıkça Sorulan Sorular

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Sıkça Sorulan Sorular

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme), Fokuslu Ultrason, Hifu, Ultherapy, Duoblo, Ultraskin gibi isimler ile bilinmektedir. Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) cildinizde ve derin yüz dokusunda etki eden güvenli, cerrahi olmayan bir ultrason tedavisidir.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) yüzde ve boyunda cilde herhangi bir kesi veya enjeksiyon yapılmaksızın sıkılaşma sağlayan bir ameliyatsız estetik uygulamasıdır. Bu etkiyi derinin ve deri altı dokunun kendi yenileme özelliğini kullanarak yapar.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Ameliyatı mı yaptırmalıyım?

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme), ameliyatsız yöntemler arasında en derine etki edenlerin başında gelir. Derin yüz ve boyun katmanlarına (SMAS denilen yüz germe ameliyatlarında gerdiğimiz zara kadar) etki eder ve kontraksiyon (sıkılaşma) sağlar. Ancak facelift (yüz germe ameliyatı) yerine geçen bir uygulama değildir. Özellikle belirgin bir deri sarkması problem olan hastalarda yüz germe ameliyatı daha uygun bir yöntem olacaktır. Ancak, özellikle ameliyat olmak istemeyen ve ameliyatsız bir yöntem ile yüzde ve boyunda sıkılaşma, boyunda yağ erimesi(gıdı erime) ve yüzde genel olarak kollajenin uyarılması sonucu oluşan yenilenme etkilerini talep eden kişiler için harika bir yüz gençleştirme işlemidir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme ve Lazer ile Cilt Gençleştirme Farkı

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme),cildin derinlerine etki etmek için ses dalgalarını (ultrasound) kullanır. Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme),uygulandığı bölgede kollajen üretimini uyarır ve 2-3 ay içinde gözle görünür sonuçlarını vermeye başlar. Deride dolgunluk  olarak gözlenen bir doku artışıyla sonuçlanır. Lazerler ise etki seviyesi(yüz derisinde ulaşabildiği derinlik) olarak ameliyatsız yüz germe (fokus ultrasona) göre deride daha üst tabakalara etkilidir. Bu nedenle lazer tedavileri tipik olarak yalnızca yüzeysel cildi tedavi eder. İki teknoloji farklı cilt sorunlarına hitab ettiklerinden birbirlerinin alternatifi değil, birbirinin tamamlayıcısı olarak düşünülebilir.

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme kollajen üretimini nasıl teşvik eder?

Tedavi sırasında farklı derinliklere etki eden başlık seçenekleri ile, kollajen yenilenmesi için en uygun sıcaklıkta derinin altında derin odaklı odaklanmış ultrason enerjisi sağlar. Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme)  yeni kollajen üretmek için neocollagenesis olarak bilinen doğal bir süreci başlatır. Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) tedavisinin kendisi herhangi bir krem, dolgu maddesi veya toksin olmaksızın, sadece vücudunuzun kendi kolajen oluşturma potansiyelini kullanarak doğal, gözle görülür sonuçlar için güvenilir bir seçenektir.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) işlem süresi nedir?

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) işlem süresi  tedavi edilen alana ve doktorunuzun tedavi planınıza bağlı olarak değişir. Bir yüz ve boyun prosedürü tipik olarak 45-60 dakika sürer.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) sonrası işten izin almam gerekir mi?

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) tedavisi ile herhangi bir istirahate gerek yoktur. Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) sonra, herhangi bir özel tedaviye, kısıtlamaya, önleme  uymak zorunda kalmadan normal aktivitelerinizi hemen devam ettirebilirsiniz. Ameliyatsız Yüz Germe Ankara (Yüz gençleştirme) sonrası makyaj ve her türlü krem uygulaması serbesttir.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) ağrılı bir işlem midir?

Ultrason enerjisi derin yüz katlarına iletildiğinde, derin kısımlarda biriken az miktarda bir enerji hissedersiniz. Kollajen oluşturma sürecinin başlatan bu enerji sonrası konfor seviyeleri kişiden kişiye değişir, ancak bu duyum sadece ultrason enerjisi iletilirken sürer. Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) sonrası ağrı olmaz.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) kaç seans uygulanır?

Çoğu hastanın sadece bir tedaviye ihtiyacı vardır. Ancak başka seansların gerekliliği, deri gevşekliği, ultrason enerjisine verilen biyolojik yanıt ve kişinin kollajen oluşturma sürecine bağlı olabilir. Bazı hastalar ek seanslardan fayda görebilir. Cilt yaşlanmaya devam edeceğinden, ileriki yıllarda yapılacak rötuş işlemleri hastaların vücudunun doğal yaşlanma sürecine ayak uydurmasına yardımcı olabilir.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme)  uygulaması yerine “ameliyatsız yüz germe maskesi” aynı etkiyi sağlar mı?

Elbette sağlamaz. Cildin üzerinden uygulanan hiçbir krem, losyon gibi ajanlar belirli bir derinlikten öteye ulaşamaz(penetre olamaz). Ameliyatsız Yüz Germe (Fokus ultrason) uygulasında cildin 4,5mm altına kadar ulaşabiliyor, etki gösterebiliyoruz.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) zararları nelerdir?

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) zararları var mıdır sorusu sıkça sorulanlar arasındadır. Uygun enerji aralığı, uygun atış sayısı ve başlık seçimi ile güvenli ellerde son derece güvenli bir uygulamadır. Her hastada seçilecek güvenli enerji aralığı ve her bölgeye, her cilde çalışılacak başlık farklıdır. Farklı bölgelerde, farklı derinliklere etki edecek başlıklar seçilir. Zira elmacık kemikleri gibi güzelliğin vazgeçilmez unsurlarından olan yapılardaki dolgunluğu korurken, çene altı(gıdı) gibi eritilmek istenen yapılar da inceltilecektir. Bu sebeple Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) ehil ellerde son derece güvenli ve mutlaka doktor tarafından yapılması gereken bir uygulamadır. Her hasta Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) için uygun değildir uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenmenin en iyi yolu konu ile ilgili tecrübesi olan bir doktora danışmaktır.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) fiyatı nedir?

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) Ankara fiyatı, tedavi edilen alanın büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Ameliyatsız Yüz Germe Ankara (Yüz gençleştirme) fiyatları hakkında detaylı bilgi için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) de en iyi yöntem hangisidir?

Ameliyatsız yüz germe (Hifu) uygulaması mevcut ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri arasında deriden aşağıda derin bölgelere etki edebilme gücü ve uzun yllardır güvenle kullanılan bir teknoloji olması sebebi ile Ameliyatsız Yüz Germe en iyi yöntem arasında ön plana çıkmaktadır.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) güvenli midir?

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) dünya çapında 250.000'den fazla tedavide güvenle kullanılmıştır. Ultrason enerjisi zaten 50 yıldan uzun bir süredir tıp dünyasında güvenle kullanılmaktadır.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) herhangi bir yan etkisi var mıdır?

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) uygulaması sonrası cilt ilk başta hafif kızarmış görünebilir, ancak bu durum genellikle birkaç saat içerisinde geçer. Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) sonrası bazı hastalarda hafif şişlik, karıncalanma veya dokunuşta hassasiyet olabilir, ancak bunlar  geçicidir. Diğer, daha az görülen işlem sonrası etkiler, cildin küçük bölgelerinde geçici morarma veya uyuşma olabilir. Herhangi bir ameliyatsız estetik prosedürde olduğu gibi, uygulayıcınızın sizinle birlikte inceleyeceği diğer nadir etkileri de vardır.

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) etkisi ne kadar sürede çıkar ve Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme)etkisi ne kadar sürer?

Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) sonrası, bazı başlangıç etkiler görülebilir (deride parlaklık canlılık). Ancak uyarılan kollajen sebebi ile yeni kollajen üretimi artacağından ve vücudunuz doğal olarak kollajeni yeniden üretmesi 2-3 ay içinde gerçekleşeceğinden, asıl etki bu süreçte görülür. Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) kendi kollajen üretiminizi arttırdığından, sonuçların ne kadar süreceği vucudun verdiği cevaba bağlıdır. Tedavi, içte yeni kolajen üretir, ancak doğal yaşlanma süreciniz ve hızınız, dışarıdaki görünür sonuçlara ne kadar dönüştüğünü belirler. Bunun yanı sıra içerideki dokuda oluşan kontraksiyon etkisi de yüzde genel bir toparlanma ve sıkılaşma olarak karşımıza çıkar. Ameliyatsız Yüz Germe (Yüz gençleştirme) etkisi kişinin verdiği cevaba göre 2-6 ayda başlar, 12-24 ay devam eder.

Güncelleme Tarihi: 15.12.2018
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689