Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Ameliyatsız Yüz Germe (HIFU) Yan Etkileri

Ameliyatsız Yüz Germe (HIFU) Yan Etkileri

Yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason (HIFU),cildi sıkılaştırmanın ve kırışıklıkları azaltmanın ameliyatsız bir seçeneğini sunduğu için tüm dünyada oldukça popülerdir. Yabancı literatürde “Non-Surgical Facelift” teriminin karşılığı olarak "Ameliyatsız Yüz Germe" olarak da bilinen işlem kısa ve zahmetsiz bir uygulamadır. Tek seans uygulamanın 1-1,5 seans etkisinin devam etmesi belki Ameliyatsız Yüz Gerdirme popülerliğinin sebeplerinden birisidir. Bu yazımızda ameliyatsız yüz germe yan etkileri konusunu ele alacağız.

Ameliyatsız Yüz Germe tedavisi güvenli bir yöntem olarak kabul edilir. Elbette her ameliyatsız estetik uygulama gibi Ameliyatsız yüz germe yaptırmadan önce dikkate alınması gereken nadir de olsa bazı yan etkiler vardır.

Ameliyatsız Yüz Germe Yan Etkileri

  • Ağrı
  • Ciltte Kısa Süreli Kızarıklık
  • Ödem
  • Uyuşma Hissi
  • Hiperpigmentasyon
  • Etkisizlik

Ağrı

Ameliyatsız Yüz Germe (Fokuslu Ultrason) tedavisi genellikle hafif ağrılı bir işlem olarak anılır. Hastalarca ciltte hafif bir karıncalanma hissi veya sıcaklık bildirirler. Bununla birlikte, iğne batması ve sıcaklık hissi olabilir, bu sadece Ameliyatsız Yüz Germe sırasında hissedilir ve işlem bittiğinde devam etmez. Tedavi devam ettikçe alışılan bir his olsa da ağrı eşiği çok düşük olan kişileri rahatsız edebilir. Deneyimli bir estetik cerrah, ağrı çok şiddetli hale gelirse ağrı kesici bir tablet verebilir, ancak bu çok nadirdir ve çoğu hasta buna ihtiyaç duymaz.

Ciltte Kısa Süreli Kızarıklık

Ameliyatsız Yüz Germe (Fokuslu Ultrason) tedavisi sonrasında sıkça görülür. Özellikle cildiniz hassas ve kızarmaya eğilimli ise Ameliyatsız yüz gerdirme işlemi sonrası kırmızı ve lekeli hale gelebilir. Bu yan etki kalıcı değildir, genellikle tedaviden birkaç saat sonra kaybolur.

Ödem

Şişmiş ve şişmiş cilt, HIFU yüz bakımının nadir görülen yan etkileridir, ancak her kişinin cildi farklı olduğu için şişlik meydana gelebilir. Ameliyatsız Yüz Germe sonrası ödem genellikle birkaç gün sonra kaybolur. Uygulama sonrası ödemi azaltacak yatıştırıcı bir krem rutin olarak sürülür.

Uyuşma Hissi

Ameliyatsız Yüz Germe (HIFU) işlemi sırasında yayılan ses dalgaları, en derin kırışıklıkları bile ortadan kaldırmak için cildin en derin katmanlarına nüfuz eder. Fokuslu Ultrason teknolojisi, dermis adını verdiğimiz yüzün orta tabakasına ve derin tabaka olan, Superficial muscular aponeurotic system (SMAS) katmanına nüfuz etme kabiliyeti açısından benzersizdir. SMAS, yüz germe ameliyatı sırasında gerdiğimiz derin yüz yapısıdır. “Ameliyatsız Yüz Germe” işleminde, “yüz germe ameliyatından” farklı olarak kesi ve cerrahi işlem olmaksızın bu zarın sıkılaşması ile sonuç elde edilir. HIFU cerrahiden farklı olarak daha ekonomiktir ve işten izin gerektirmez. Ameliyatsız Yüz Germe (HIFU) en derin katmanlara nüfuz ettiğinden, bazen bu, geçici hafif uyuşukluk hissine yol açabilir.

Ameliyatsız Yüz Germe sonrası uyuşukluk hissi genellikle ilaca veya tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadan iki hafta içinde kendiliğinden düzelir. Lütfen bu yan etkilerin nadir olduğunu ve konsültasyon sırasında size tam olarak açıklanacağını unutmayın.

Hiperpigmentasyon

Ameliyatsız yüz germe sonrası ciltte koyulaşma (Hiper pigmentasyon) oldukça nadir bir yan etkidir. Kendi kliniğimizdeki Ameliyatsız Yüz Germe uygulamalarımızda şu ana kadar görmediğimiz bir yan etkidir. Fokuslu Ultrasonun derini alt kısımlarında 45-65 santigrat dereceye kadar ısı oluşturarak kolajeni uyardığı sırada bu yan etkinin görüldüğü söylenmektedir.

Etkisizlik

Ameliyatsız Yüz Germe (HIFU) tedavisi görenler bazen bu tedavinin görünür bir yararı veya yan etkisi yaşamazlar. Her ne kadar içeride mikro seviyede kolajen yapısı üzerine oldukça olumlu etkiler olsa da bazı hastalarda bu etki cilt yüzeyine yansımayabilir. Bazı yazarlara göre vakaların% 10'unda, sonuçlar hastadan hastaya değiştiğinden, kullanıcılar cilt ve boyun görünümlerinde hiçbir fark görmezler. Bununla birlikte, Ameliyatsız Yüz Germe (HIFU) FDA onaylı bir yüz sıkılaştırma yöntemidir. Ameliyatsız Yüz Germe sonrası kalıcı yan etkiler nadirdir, küçük yan etkiler nispeten seyrektir ve 1-2 hafta içinde kaybolma eğilimindedir.

Özetle; Ameliyatsız Yüz Germe (HIFU),uygun kişilerde cerrahiye güvenli bir alternatif olarak mevcut en güçlü tedavidir. Yüzde (özellikle çene altı-gıdı) yağ parçalamak ve cildi sıkılaştırmak için etkili bir ameliyatsız estetik yöntemidir.

Güncelleme Tarihi: 19.02.2021
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689