Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Liposuction mı? Diyet mi? Hangisi daha etkili?

Liposuction mı? Diyet mi? Hangisi daha etkili?

Acaba yağlarımı mı aldırsam? Yoksa diyetle bu yağlar gider mi? Bize en sık sorulan sorulardan bir tanesi...

Yazının en başında verelim bu sorunun cevabını.. Plastik Cerrah ve Diyetisyen birbirinin alternatifi değil “tamamlayıcısıdır”.

Başka bir deyişle Plastik Cerrah ve Diyetisyen birbirine alternatif iki profesyonel değildir.

Aksine Plastik Cerrah ve Diyetisyen, kilo verme veya bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulma yolculuğunuzda eşgüdüm çalışması gereken iki profesyoneldir.

Nasıl mı?

1. Yıllar içerisinde hareketsizlik, yanlış beslenme vs. sebepler ile üzerinizden atamadığınız genel bir obezite veya bölgesel fazlalıklarınız var. Plastik Cerrahi uzmanına gittiniz ve size ameliyat için uygun olmadığınızı söyledi. Zira yağ alma teknikleri ile belli bir miktarın üzerinde yağ almak operasyonel riskleri arttırır (Bu sebeptendir ki hastalarımıza sıkça “Liposuction bir kilo verme yöntemi değildir” bilgisini veririz). Bu durumda yapılması gereken; önce sağlıklı bir şekilde yeterli sınırlara kadar diyetisyen eşliğinde kilo vermek, sonrasında bölgesel şekillendirme yöntemleri (liposuction, karın germe vs.) için Plastik Cerrahi uzmanına başvurmak olacaktır.

2. Belirli bölgelerde yoğunlaşmış (karın, bel, basen, tüm bacak vs.) bölgesel yağ fazlalıklarınız var ve bu sebeple Plastik Cerrahi uzmanı tarafından başarılı bir şekilde liposuction uygulaması yapıldı. Ameliyat sonrasında sonucun daha başarılı olması için mutlaka Diyetisyen eşliğinde size özel bir diyet planının uygulanmasını ve Diyetisyen takibinde yapılmasını öneriyoruz. Ameliyat sırasında alınan yağların yanı sıra ameliyat sonrasında o bölgede kalan ancak zarar görmüş yağlar bu şekilde hızla parçalanacak ve şekillenme daha başarılı ve hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.

Her iki koşulda da operasyondan daha iyi bir başarı elde etmek, iki profesyonelin birlikte çalışmasıyla mümkündür.

Güncelleme Tarihi: 24.09.2019
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689