Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Liposuction Sonrası Diyet

Liposuction Sonrası Diyet

Liposuction Sonrası Diyet Nasıl Yapılır?

Liposuction veya estetik ameliyat sonrası vücudunuzun hızla iyileşmesi önemlidir. Vücutta şekil bozukluğuna yol açan bölgesel yağların alınması işlemi olan liposuction ameliyatı sonrası, hem iyileşmeyi teşvik etmek hem de liposuction ile elde ettiğimiz yeni görünümü daha belirgin hale getirmek için liposuction sonrası diyet mutlaka önerilir.

Liposuction sonrası diyet sadece yağ aldırma işleminin sonuçlarını ve başarısını pekiştirmek için değil, sonrasında elde edilen yeni vücut formunun korunması için de önemlidir. Bu yazıda size liposuction öncesi ve sonrası hangi yiyecekleri yemeniz ve hangilerinden kaçınmanız gerektiği konusunda bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Hastalar genellikle liposuction sonrası özel bir diyet olup olmadığını sorarlar. Genel bir kural olarak, doğru ve dengeli beslenme, sağlıksız beslenme alışkanlıklarıyla ortaya çıkan kilo alımının büyük bir kısmını önleyecektir. Liposuction sonrası iyi sonuçlar elde etmek için, şeker, basit karbonhidrat ve doymuş yağ alımını azaltırken diyetinize daha fazla meyve, sebze, tam tahıl ve yağsız protein eklemelisiniz. Gün boyunca birkaç küçük öğün yemek, enerji seviyenizi korumanıza yardımcı olur ve öğünler arasında kendinizi yoksun hissetmenizi engeller. Sık sıvı alımı da önemlidir. Gün içinde yeterli miktarda su içmek açlığı kontrol etmeye, sağlıklı bir metabolizmayı sürdürmeye ve sindirime yardımcı olur.

Liposuction, en sık talep edilen estetik ameliyatların başında gelir. Liposuction ile vücut şekillendirme, vücudunuzun görünümünde ve konturlarınızda bir iyileşmeye neden olacaktır. Birçok kişi liposuction yaptırdıktan sonra özgüveninde bir artış olduğunu bildirmektedir. Bununla birlikte, liposuction ile ilgili yaygın yanılgılardan biri, liposuction yaptırmaya karar vermenize yol açan aynı eski alışkanlıklara geri dönebileceğinizdir. Aksine, liposuction sonrası sonuçları korumak, belirli yaşam tarzı değişikliklerini benimsemeyi gerektirir. Bu noktada Liposuction sonrası diyet kritik öneme sahiptir.

Liposuction sonrası diyette “daha az ye, daha sık ye”..

Liposuction işleminden en iyi şekilde sonuç elde etmeniz için yaşam tarzı değişikliği ve yeme düzeni değişikliği önemlidir. Büyük öğünleri daha küçük porsiyonlara bölmek ve gün boyunca tüketmek en akıllıca olan çözümdür.

Liposuction sonrası diyette bunu yapmak metabolizmanızı daha da hızlandırmanıza yardımcı olabilir. Yağ birikimlerinin yeniden ortaya çıkmasını önlemek için düşük kalori alıp, fazla kalori yakmanın yanı sıra sağlıksız yiyecek seçimlerini bırakmak gerekir. İyi bir hedef öğün yapısı, özellikle doğru yiyecekleri seçtiğinizde 2 veya 3 büyük öğün yerine günde 5-7 atıştırmalık ve küçük öğün yemektir.

Liposuction sonrası diyette “bolca su iç..”

Su içmek vücudunuz için yalnızca daha temiz cilt ve daha etkili sindirim gibi doğrudan faydalar sağlamakla kalmaz, aynı zamanda açlığı kontrol etmeye de yardımcı olabilir. Liposuction yaptıranlar bolca su içmeyi hedeflemelidir. Yeterince su içmek, liposuction sonuçlarını korumanın ve genel sağlığınızı iyileştirmenin kolay bir yoludur.

Liposuction, vücudu yeniden şekillendirmek için güçlü bir araçtır, ancak sihirli dokunuş değildir. Düzenli egzersiz ve uygun miktarda uyku gibi diğer yaşam tarzı iyileştirmeleri yanı sıra, doğru beslenme, yeni şekillendirilmiş vücut formunuzu yıllarca korumanızı sağlayabilir.

Liposuction Sonrası Diyette Kaçınılması Gereken Yiyecekler

Doymuş Yağlar; Bu yağlar oda sıcaklığında katı olan ve çoğu hayvansal ve hayvansal yan ürünlerin yanı sıra kızartılmış ve işlenmiş gıdalarda bulunan yağlardır.

Şeker; Şeker ve şekerli yiyecekler kilo almanıza ve liposuction işleminizin sonuçlarına zarar verir. Aynı şekilde şeker, vitamin ve besin bakımından düşüktür ve vücudun iyileşme sürecine herhangi bir fayda sağlamaz.

Tuzlu yiyecekler; Liposuction sonrası diyetinizde en az iki ila dört ay tuzlu yiyeceklerden kaçınmalısınız. Sodyumun vücutta enflamasyona neden olduğu ve dolayısıyla iyileşme sürecini etkilediği bilinmektedir. Bununla birlikte, doğal otlar ve baharatlar gibi sodyum ikameleri kullanabilirsiniz.

Alkol; Alkollü içecekler, liposuction sonrası aldığınız ilaçlarla olumsuz etkileşime girebilir ve su kaybına neden olabilir. Liposuction sonrası diyetinizde en az 10 ila 14 gün alkolden kaçınmalısınız. Bunun yerine, vücudunuza iyileşme sürecinde yardımcı olmak için sağlıklı miktarlarda su ve doğal meyve suları tüketmeli, bu sayede liposuction sonrası vücudunuzdaki ilaç ve prosedürle ilişkili toksinleri atmalısınız.

Bununla birlikte, liposuction sonrası diyette mutlaka olasını istediğimiz, en iyi liposuction sonuçlarını elde etmenize ve korumanıza yardımcı olacak işlem sonrası yemeniz gereken bol miktarda yiyecek vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Sıvılar (Su, meyve suları),
  • Sebzeler,
  • Meyveler,
  • Omega-3 Yağ Asitleri İçin Balık,
  • Kuruyemiş ve Baklagiller,
  • Yağsız, Doğal Proteinler.

Liposuction sonrası diyet” profesyonel ellerde yani uzman bir diyetisyen yardımı ile en başarılı sonuçları verir. Liposuction sonrası diyetin amacı;

  1. Liposuction sonrası maksimum yağ yakımı,
  2. Liposuction ameliyatı sırasında vücutta biriken toksin ve ödemin hızla atılması,
  3. Liposuction sonrası elde edilen formun ömür boyu korunması olarak tanımlanabilir.

Liposuction ameliyatı öncesi araştırma yaparken, en iyi liposuction sonuçları ve en iyi estetik sonuçları elde etmek için liposuction sonrası diyetinizde alkol tüketiminizin minimal olması gerektiğini unutmamak gerekir. Liposuction sonrası spor ve aktif yaşam tarzınızın, elde edilen estetik sonuçları korumakta çok önemli olduğunu da belirtmeliyiz.

Liposuction, vücudunuzun hatlarını önemli ölçüde iyileştirebilmesine rağmen, bu bir sihir değildir. Eski, sağlıksız beslenme alışkanlıklarınıza dönerseniz, liposuction sonrası kilo almaya devam edebilirsiniz. Zaman ve paraya mal olan invaziv bir prosedürdür. Kendinize yaptığınız yatırımı koruyun ve işleminizden önce yaşam tarzı değişiklikleri yapmaya başlayın. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını birleştirerek ve sağlıklı bir yaşam tarzı seçerek, yeni vücut konturlarınızın uzun süre tadını çıkarabilirsiniz.

Liposuction Sonrası Diyet Listesi Örneği

Liposuction diyeti olarak da adlandırılan liposuction sonrası diyet listesi kişiye özel olarak diyetisyen tarafından planlanmalıdır. Bu diyet listeleri genellikle haftalık olarak güncellenir ve içeriği dengelenir. Aşağıda sunulan “Liposuction Sonrası Diyet Örneği” sadece kabaca bir fikir vermek amacı ile verilmiştir. Diyetisyen danışmanlığında olmadan devamlı olarak bu diyeti yapmak sakıncalı olabilir.

Sabah

  • Peynir (tuzsuz, az yağlı peynirler tercih edilmeli),
  • Yumurta (yağsız),
  • Domates salatalık (yağsız, tuzsuz),
  • Çavdar/tam buğday ekmeği.

Kuşluk

  • Meyve,
  • Öğle,
  • Çorba (kremasız, bulyonsuz),
  • Et/tavuk/balık (ekstra yağ eklemeden),
  • Sebze yemeği (etsiz, susuz),
  • Salata (yağsız, tuzsuz, sirkeli),
  • Çavdar/tam buğday ekmeği.

İkindi

  • Meyve,
  • Yoğurt/Ayran/Süt (laktozsuz olabilir).

Akşam

  • Çorba (kremasız, bulyonsuz),
  • Sebze yemeği (etsiz, susuz),
  • Salata (yağsız, tuzsuz, sirkeli),
  • Çavdar/tam buğday ekmeği.

Gece

  • Meyve,
  • Yoğurt/Ayran/Süt (laktozsuz olabilir).

Notlar

  • Tükettiğiniz hiçbir şeye tuz ilave etmeyiniz. Turşu, konserve, salamura ürünlerinden uzak durunuz.
  • Yemeklerde tereyağı, kuyruk yağı, iç yağı gibi hayvansal yağlar ve margarin kullanmayınız.
  • Paketli ürünler ve içeriğini bilmediğiniz besinleri tüketmeyiniz.
  • Günde en az 3-3,5 L su tüketmeye özen gösteriniz.
Güncelleme Tarihi: 15.02.2021
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689