Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Silikon Meme Protezi Ömrü Ne Kadardır?

Silikon Meme Protezi Ömrü Ne Kadardır?

Silikon Meme (Göğüs) Protezi Ömrü

Silikon meme protezi ile meme büyütmeye karar vermek önemli bir karardır. Arzu ettiğiniz kadınsı kıvrımları elde etmenize yardımcı olmak için tasarlanmış ameliyat olup ve kendi imajınızı güçlendirmeye yardımcı olur. Bununla birlikte, “silikon meme protezi ömrü” konusu çok merak ediliyor olup, silikon meme protezinizi ömür boyu kullanmayı planlamamalısınız.

Bize sık sorulan sorulardan birisi “silikon memenin ömrü” ne kadardır şeklindedir. Göğüs implantları sonsuza kadar sürmez ve kadınların, genellikle ilk ameliyatlarından 10 ila 20 yıl sonra silikon meme protezlerini çıkarmayı seçmelerinin birçok nedeni vardır. Silikon meme protezi ile meme büyütme ameliyatına karar vermeden önce, plastik cerrahınız implantlarınızın bakımını nasıl yapacağınızı ve implantlarınızın daha uzun süre dayanması için yapmanız gerekenleri anlatacaktır.

Silikon Meme Protezinin Ömrü

Göğüs büyütme, göğüslerinizin görünümünü iyileştirmenin etkili bir yoludur. Silikon meme protezleri genel olarak güvenli ve uzun ömürlü olacak şekilde tasarlanmış olsa da, Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği, silikon meme implantlarının "ömür boyu kullanılacak materyaller" olarak kabul edilmediğini belirtiyor.

“Ortalama olarak, günümüzün implantları, her yıl yüzde bir oranında artan yırtılma şansı ile on yıldan fazla dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle, implantlarınız ne kadar eskiyse, yırtılma veya diğer komplikasyon riskiniz o kadar yüksek olur.”

Çoğu durumda, meme implantları 20 yıl veya daha uzun süre iyi durumda kalabilir. Her hasta farklıdır ve implantlarınızın ömrü vücudunuza ve implantlarınıza nasıl baktığınıza bağlı olacaktır.

Silikon Meme Protezi Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Silikon Meme Protezinin kullanım süresi ve Silikon Meme Protezinin ne zaman değiştirilmelidir sorusunun cevabını etkileyebilecek birkaç farklı durum vardır. Bunlar şunları içerebilir;

Göğüs Sertleşmesi veya Kapsül Kontraktürü: Bu, bir veya her iki silikon meme protezinin etrafındaki yara dokusu içeriden sertleştiğinde oluşur. Bu skar dokusu memelerde sıkışmaya, ağrıya, hassasiyete ve meme boyutunda ve şeklinde değişikliklere neden olabilir.

Silikon Meme Protezinin Yırtılması: Genellikle "sessiz yırtılma" olarak adlandırılan silikon meme protezinin yırtılması patlaması oldukça farklıdır. Silikon meme implantların içinde, implant yırtılması durumunda bile, genellikle implant veya çevresindeki doku içinde kalan kalın bir silikon jel bulunur. Bu nedenle, bir silikon implantın ne zaman patladığını söylemek genellikle zordur. Göğüs büyüklüğünde küçülme, düzensiz görünüm veya göğüs hissinde karıncalanma, şişme, yanma veya uyuşma gibi değişiklikler fark edebilirsiniz.

Silikon Meme Protezi Sonrası Dalgalanma: Bazı durumlarda silikon meme protezlerinde kırışıklıklar veya dalgalanmalar oluşabilir. Bu dalgalanmaları hissedebilirsiniz ve aşırı durumlarda dalgalanmalar deriden fark edilebilir.

Silikon Meme Protezinde Kayma: Silikon meme protezleri görünümünüzü değiştirebilirken yaşlanma sürecini durduramazlar. Yaşlandıkça, yerçekimi etkisini göstermeye devam edecek ve meme sarkması gelişebilir. Ağırlıktaki aşırı değişiklikler de pozisyon değişikliklerine katkıda bulunabilir. Bu meydana geldiğinde, göğüslerinizi istediğiniz görünüme döndürmek için göğüs dikleştirme ameliyatı veya protez değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Kişisel Seçim: Bazı kadınlar ilk ameliyatlarından bir süre sonra göğüslerinin görünümünü değiştirmek isterler. Bu, daha büyük veya daha küçük implantlarla revizyon ameliyatı, hatta implantların tamamen çıkarılması anlamına gelebilir.

Silikon Meme Protezi Değiştirme veya Çıkartma

Silikon meme protezi değiştirme için birkaç seçeneğiniz var. Siz ve plastik cerrahınız basitçe implantları silikon meme protezi çıkartma, aynı zamanda meme dikleştirme yaparken “silikon meme protezi değiştirme”, eskiyen meme protezlerini ve sertleşmiş skar dokusunu çıkarmaya veya meme dikleştirmeli veya meme dikleştirmesiz implant değiştirmeye karar verebilirsiniz.

Plastik cerrahınız, istediğiniz sonuçlar için en iyi olanı seçmenize yardımcı olmak amacıyla, hedeflerinize, anatominize ve mevcut meme implantlarınıza göre seçeneklerinizi sunacaktır. Silikon meme protezi bakımı, kullanım ömrünün uzamasına yardımcı olur.

Silikon göğüs protezi bakımı, silikon meme protezi ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir ve bu bakım, göğüs büyütme işleminizin iyileşmesi sırasında başlar. Örneğin, plastik cerrahınız iyileşme sırasında bir destek giysisi veya cerrahi sutyen giymenizi önerecektir. Bu yönergelere uymazsanız, destek eksikliği zamanla sarkmanın artmasına neden olabilir.

Düzenli olarak kendi kendine kontrollerin yanı sıra, yıllık kontroller için her zaman plastik cerrahınızın yönergelerine uymalısınız.

Silikon meme proteziniz varsa, FDA ilk ameliyattan üç yıl sonra ve daha sonra her iki yılda bir meme MR’ı çektirmenizi önerir.”

Silikon meme protezlerin bakımını doğru şekilde yapmak, silikon meme protezinin ömrünü uzatma yardımcı olabilir ve meme protezi değiştirme gereksinimi duymadan önce size daha fazla zaman tanıyabilir.

Güncelleme Tarihi: 12.09.2021
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689