Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Botoks Kaç Yaşında Yapılır?

Botoks Kaç Yaşında Yapılır?

Botoks ve Yaş

Botoks tedavisi için çok genç olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Çoğu genç ve orta yaşlı kadın “Botoksa ne kadar geç başlarsam o kadar iyi” diye düşünür. Ancak bu düşünce tarzı maalesef doğru değildir. Cilt kremleri ile kırışıklık gelişimini önleyeceğini düşünmek yanlış bir yaklaşımdır.

Botoks yaş almış kadınların yaptırdığı bir uygulama olmayıp erken yaşta botoks tedavisine başlamak, ileride oluşması muhtemel kırışıklıkların önlenmesini de sağlayacaktır. Botoks kaç yaşında yapılır? sorusu bize en sık sorulan sorulardan birisidir.

“Botoks’a başlamak için en iyi yaş, yüzünüzde bu çizgileri görmeye başladığınız yaştır.”

Genel bir kural olarak, yüzünüzde istirahat halinde çizgiler görülmeye başladıysa zaman geçirmeden Botoks’a başlamanız önerilir. Tercihen gülümserken veya gülerken derinleşen çizgiler oluşmaya başlasıysa bunları Botoks ile tedavi etmek çok daha kolaydır. Bu kırışıklıklar derinleşip fark edilir hale geldiğinde, Botox onların görünümünü yumuşatmaya yardımcı olabilir, ancak cildiniz siz yaşlandıkça derin bir şekilde oluklu hale gelir ve daha belirgin çizgiler Botoks tarafından yok edilemeyebilir.

“Genel olarak 30 yaş Botoks’a başlamak için ideal olarak kabul edilse de; fazlaca güneşe maruz kalıyor, güneş kremi kullanmıyorsanız, sigara içiyorsanız veya genetiğiniz kırışıklık oluşturmaya müsait ise Botoks’a başlama yaşınızı öne çekmek gerekebilir.”

Botoks için başvurduğunuzda cildinizin görünümünü değerlendirecektir. Size özel, kişisel tedavi programınız oluşturulurken yaşınızı göz önünde bulundurarak size özel ideal botoks dozu planlanacaktır. En uygun Botoks dozu ve uygulama tekniği doğallıktan ödün vermeksizin, maksimum faydayı sağlayacaktır.

Yani Botoks tedavilerine 20'li veya 30'lu yaşlarda başlamak istiyorsanız, alnınızda o ince çizgileri görmeye başladığınızda ve ince çizgilerinizin Botoksun kolayca çözemeyeceği derin çizgilere dönüşmesinden önce gelmenizi öneririz.

Botoksa erken başlamanın bir diğer faydası; Botoks, alnınızdaki veya kaş aranızdaki hareketi azaltarak cildinizi pürüzsüzleştirdiğinde, yeni veya daha derin çizgilerin oluşmasını önleyebilirsiniz. Azaltılmış mimik hareketleri, kırışıklıklara neden olan yüz ifadelerini önleyebilir ve yüzde çizgilerin derinleşmesini engelleyebilir.

Botoks İçin En Uygun Yaş Nedir?

Botoks, kırışıklıklar ve yüz yaşlanmasına karşı savaşmak için en güvenli yüz gençleştirme tedavilerinin başındadır. Enjekte edilebilir, ameliyatsız bir estetik uygulama olarak, cerrahiden korkan veya bunu karşılayamayan büyük bir insan topluluğu tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Özellikle göz çevresi (kaz ayakları),kaş arası ve alın çizgilerini yumuşatmada oldukça etkilidir.

Botoks genellikle 40 yaş üstü önceden oluşmuş kırışıklıkları ve ince çizgileri tedavi ettirmek isteyen kadınlarca yaptırılır sanılırkem, istatistikler artık Botoks tedavisi gören kadınların neredeyse %30'unun, otuz yaşın altında olduğunu gösteriyor.

Gerçekten de Önleyici Botoks (Koruyucu Botoks) uygulaması trendi hızla artıyor. Deneyimli Botox® uygulayıcıları, ilk etapta ince çizgilerin oluşmasını önlemede erken yaşta botox başlamanın olumlu etkilerini görmüşüzdür. Botoks'a erken başlarsanız, gelecekte çok daha azına ihtiyacınız olacaktır.

Peki Botoks'a başlamak için doğru yaş nedir? Botox® tedavisi için çok erken ve çok geç var mı? Botoks'a Başlamak İçin Doğru Yaş Kaçtır? Botoks’a başlamak için doğru yaş kişiden kişiye değişecektir. Mimikleri fazlaca aktif olan, kuru ve ince cilt yapısına sahip olan kişilerin daha erken dönemde Botoks’ a başlaması gerektiği aşikardır. Kırışıklıkları önlemek isteyenler için Önleyici Botoks olası kırışıklıkları ve ince çizgileri uzak tutabilir. İstirahatte yüzünüzde ince çizgiler oluşmaya başladı ise Botoks yaptırmayı düşünebilirsiniz. Çoğu insan Botok’a 20’li yaşların sonu, 30'lu yaşların başında başlamaktadır.

20'li Yaşlarda Botoks

20'li Yaşlarda Botoks’a başlamak için acele etmekten ziyade işaretlere dikkat edin. Günümüzde çoğu kişi genç nesiller yaşlanma belirtilerinden kaçınmakla, yaşlanmayı geciktirmeye çalışmaktadır. Botox prosedürleri arasında, Koruyucu Botoks ilgi 20-29 yaşları arasında 2010 yılından bu yana % 28 artmıştır. Bununla birlikte, 25 yaşından önce, bir kişinin Botox'tan fayda sağlayabilecek herhangi bir görünür ince çizgiye sahip olma olasılığı düşüktür.

Gülümsediğinizde veya kaşlarınızı çattığınızda, ağız ve göz çevresinde doğal olarak ince çizgiler oluşur. Bu çizgiler dinamik çizgiler olarak adlandırılır çünkü gülümsemeyi veya kaşlarını çatmayı bıraktığınızda kaybolurlar ve yüz gevşer. Daha sonra cilt yaşlandıkça bu dinamik ince çizgiler daha derin kalıcı kırışıklıklara dönüşmeye başlar.

“Bu nedenle, genel bir kural olarak, gözlerinizin veya ağzınızın çevresinde dinlenirken ince çizgiler görmeye başladığınızda, işte o zaman Botoks'u ilk kez düşünmelisiniz.”

25 yaşından önce statik, yani kalıcı çizgiler nadirdir. Ancak 25 yaşından sonra bazı kadınlar yaşlanma belirtileri görmeye başlayacak. Bu, özellikle sigara içiyorlarsa, önemli derecede güneşe maruz kalıyorlarsa, açık tenleri varsa, çok aktif mimiklere sahiplerse ve kaşlarını çatıyorsa veya genetik olarak kırışmaya yatkınlarsa geçerlidir. Bu noktada, cilt yapınızın değerlendirilip Botoksa başlama yaşı için bir uzman görüşü almak anlamlı olacaktır.

20'li yaşlarımda Botox® Olmalı mıyım?

Deneyimli bir doktor yüzünüzü ve yüz ifadelerinizi inceleyerek ve sizi gelecekte ne tür kırışıklıkların beklediğini söyleyebilir. 20'li Yaşlarda Botoks kırışıklık potansiyeli olan belirli alanlarda başlanarak 30’lu yaşlara daha hazır olarak bekleyebilirsiniz.

30'lu Yaşlarda Botoks

Botoksa ne zaman başlamalı sorusunun genel cevabı; 30’lu yaşların başlarında Botoks başlanabilir olacaktır. Önleyici Botoks 20’lerin sonu 30'lu yaşlarının başındaki kadınlarda ideal bir uygulamadır. İdeal olan kırışıklıkları ortaya çıkmaya başlamadan önce tedavi etmektir. 30'lu yaşlarınızdaysanız, muhtemelen ilk çizgilerinizi ve kırışıklıklarınızı fark etmişsinizdir. Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir. Otuzlu yaşlarda mimik yapmadığınız zamanlarda bile, özellikle kaşların arasında ve gözlerin çevresinde kırışıklıklar görünür olma eğilimindedir.

Güneşlenmek, sigara içmek ve alkol almak erken kırışıklıklara neden olabilir. Ancak 30'lu yaşlarındaki kişilerde kırışıklıkların en önemli nedenlerinden biri strestir. Stresin cildin doğal bariyerini, yani kendini iyileştirme kabiliyetini yavaşlattığı kanıtlanmıştır. Bu bariyer ciltte nemin tutulmasına yardımcı olur, ancak parçalanarak cildin erken yaşlanmasına neden olabilir.

“Sürekli öfke ve sıkıntı yüzde kalıcı ince çizgiler ve derin kırışıklıklara sebep olabilir. Yüz kronik üzgün veya kızgın duyguları ifade ettiğinde, sürekli kaş çatması kas hafızasının oluşturduğu kırışıklıklara dönüşebilir.”

Aşağıdaki durumlarda 30'lu yaşlarınızda Botoks yapmayı düşünün;

20'li yaşlarda fazlaca güneşe maruz kaldıysanız (güneşlenme),gece geç saatlere kadar ayakta kaldıysanız (gece hayatı, yoğun iş temposu),içki ve sigara tüketiminiz var ise 30'lu yaşlarda Botoks yaptırmaya başlamanız önerilir.

Araştırmalar stresli bir yaşam tarzına sahip olan, 35-44 yaşları arasındaki kadınların herhangi bir yaş grubu içinde en fazla yüzde kırışıklık potansiyeli taşıdığını gösteriyor.

30'larınızda Kaz Ayakları

Otuzlu yaşlarda büyük olasılıkla gözlerinizin köşelerinde kaz ayakları görmeye başlayacaksınız. BuGöz çevresinde cilt daha ince olduğundan ve daha az yağ salgılayan bez içerdiğinden, bölgeyi kırışıklıklara daha duyarlı hale getirdiğinden önce bu bölgedeki çizgileri fark edebilirsiniz.

Kaz ayaklarını Botoks (göz çevresi Botoksu) ile tedavi etmek, bu bölgedeki kırışıklıkları yumuşatmanın etkili bir yoludur. Bununla birlikte, göz çevresindeki kırışıklıklar doğal bir gülümsemenin önemli bir parçası olduğundan, doğallıktan ödün vermeden yapılması önem arz eder. Göz çevresine çok fazla Botoks yapılması, gülüşünüzün dengesiz veya samimiyetsiz görünmesine sebep olabilir.

En iyi Botoks yapan merkezler kaz ayaklarınızı tamamen dondurmak yerine yumuşatarak ve doğallıktan ödün vermeksizin bir uygulama yapacaktır. Yani en çok Botoks yapan merkez değil, en doğal Botoks yapan doktor araştırmanız önerilir.

40'lı Yaşlarda Botoks'a Başlamak

Birçok kadın Botoks'u ileriki yaşlara ertelemeyi tercih eder. Ancak, bu ne bütçeniz için ne de cildiniz için iyi bir strateji değildir.

Gerçekten de, Botox®'a erken başlayan kadınlar kırklı yaşlarının ortalarından sonra daha az yaşlanma belirtisine sahip olurlar ve Botox® olsun veya olmasın genel olarak daha az kırışıklık karşıtı tedaviye ihtiyaç duyarlar.

Daha önce hiç Botox® almamış kadınlar, erken Botoks®'un önleyici etkilerini gözden kaçırmışlardır ve halihazırda yerleşik olan kırışıklıkları ve kırışıklıkları gidermeleri gerekir. Cilt açısından bazı hasarlar zaten kalıcı hale geldi. Cilt zaten daha ince ve statik kırışıklıklar en belirgin olanıdır. Bu gibi durumlarda, tek başına Botox® yeni bir yüze kavuşmak için yeterli olmayabilir ve dolgu, lazer ve hatta ameliyat gibi başka prosedürlere ihtiyaç duyulabilir.

40'lı Yaşlarınızdan Sonra Botox® Kullanmak: Daha Geniş Bir Tedavinin Parçası

Botox®'a 40 yaşından sonra başlamayı düşünürseniz, yüzün tekrarlayan hareketlerinden dolayı (gülme, kaşlarını çatma vb.) Botox®'un ince çizgilerle daha iyi sonuç verdiğini bilmelisiniz. Yaşla birlikte ağırlaşan veya sarkan kaslar için çok daha az işe yarar.

O halde sorun, boyun sarkması veya ağız çevresinde derin çizgiler ise, Botox®'un pek faydası olmayacağı veya hiç faydası olmaması muhtemeldir. Bu tür sorunlar için doktorunuz Botox® için tamamlayıcı tedaviler önerebilir.

Botoks Ne Yapar?

30'lu yaşlarda Botoks yaptırmanın temel amacı, kasların alışkanlıkla kırışıklıklar oluşturmasını önlemeye yardımcı olmaktır. Örneğin, kaşlarınızı her çattığınızda, kaşlarınız arasındaki dikey çizgiler olan glabellar oluklar (aynı zamanda "onbir" çizgileri olarak da bilinir) kırışır ve daha derin bir şekilde yerleşir. Botoks kaslarınızdaki hareketi sınırladığı için kaslarınızı o kadar fazla hareket ettiremezsiniz ve kırışıklıklarınız daha fazla derinleşemez.

Botoks yaptıranlar bizlere en sık sordukları sorular;

Botoks yüzde nerelere yapılır?

Botoks yüzde en sıklıkla kaş arası, göz çevresi ve alın bölgesine yapılmaktadır. Bunun dışında burun ucu Botoksu, dudak üstü Botoksu, burun üstü Botoksu, çene Botoksu gibi Botoks uygulamaları da mevcuttur.

Botoks dışında kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olacak bir tedavi var mı?

PRP, Kök Hücre, Dermapen, Fraksiyonel Lazer, Fokuslu Ultrason tedavileri kolajen yapımını arttırarak oluşmuş statik çizgileri azaltmaya yardımcı olabilir.

Botoks ne sıklıkla yapılmalıdır?

Botoks uygulama sıklığı kişinin kas aktivitesine, mimik potansiyeline, Botoksu parçalama hızına göre değişkenlik gösterecektir. Sigara içenlerde, sık spor yapanlarda, sıcak su ile banyo ve yüz masajı yaptıranlarda Botoks daha hızlı etkisini kaybeder.

Genelde Botoks®'tan Neden Korkmamalısınız?

Botox®, Botulinum toksininin ticari markasıdır. "Toksin" kelimesinden dolayı, bazıları yan etkilerinden korktukları için Botox® enjeksiyonlarını erteliyorlar. Özellikle, bazı korkular ifadesiz, "donmuş" bir yüzle sonuçlanır.

Doktorunuzun gerçek deneyimi yoksa bu gerçek bir risktir. Bununla birlikte, güvenilir bir uzmanla, enjeksiyonlar kaslarınızı dondurmadan kırışıklıkları gidermek için hedeflenir ve dozlanır.

Botox®'un Yan Etkileri Var mı?

Botox® ile tıbbi yan etkiler oldukça nadirdir. Olumsuz reaksiyonlar sergileyen 3.333 prosedürden yalnızca 1'i ile Botox®, yaygın olarak güvenli bir prosedür olarak kabul edilir. Perspektif olarak ifade etmek gerekirse, her 100 kişiden 1'i aspirine karşı olumsuz bir reaksiyon gösterecektir - astım hastaları için üçte bire kadar yükselen bir rakam! Yan etkiler en yaygın olarak birkaç gün süren şişlik veya kızarıklık ve birkaç haftaya kadar sürebilen morarmadır. Daha az sıklıkta görülen yan etkiler arasında ağız kuruluğu, boyun ağrısı, baş ağrısı ve bulanık görme yer alır. Botox® etkisi de gerilediğinden tüm bunlar zamanla ortadan kalkar.

Haftalarca daha şiddetli yan etkilerden muzdarip olmak, Botox®'un uzun vadede size uygun olmadığının bir işareti olabilir. Belirgin advers reaksiyonlardan muzdaripseniz, Botox® tedavinizi tekrarlamadan önce mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. Ayrıca hamile veya emziren kadınların bu prosedürü takip etmeleri tavsiye edilmez.

Unutmayın, tedaviden sonra birkaç saat enjeksiyonun doğru kaslarda emilmesi ve komşu kaslara geçmemesi için egzersiz yapmamalı veya eğilmemelisiniz. Botox® enjeksiyonlarınızı evde kalabileceğinizi ve daha sonra rahatlayabileceğinizi bildiğiniz zaman yapın!

Botox® non-invaziv ve genel olarak sadece hafif yan etkilere sahip olsa da, yine de tıbbi bir prosedürdür. Botox® enjekte etme konusunda gerekli sertifikaya ve genişletilmiş deneyime sahip olup olmadıklarını kontrol ederek güvenilir bir profesyonel seçin. Bu, enjeksiyonlarınızın doğru şekilde dozlanacağını ve hedefleneceğini garanti edecektir.

Botox® Stratejinizi Erken Düşünün

Sonuç olarak şudur: Yaşlanma belirtileriyle mücadele etmek sizin için önemliyse ve kırışıklıkların gelecekte sizi mutsuz edeceğini düşünüyorsanız, bir Botox® stratejisini erkenden tartışmak daha iyidir.

Yaşınıza değil cildinize bakım yapmayı daima unutmayın. Yaş yönergeleri yararlı olsa da, pratik bir kuraldan başka bir şey değildirler. Botoks®'a diğerlerinden daha erken ihtiyacınız olabilir veya 40 yaşında harika bir cilde sahip olabilirsiniz ve diğerlerinden çok daha az Botox®'a ihtiyacınız olabilir.

Yüzünüzü incelemek ve yeterli Botox® zaman çizelgesi hakkında bir teşhis koymak için pratisyeninizle ilk görüşmeyi yapın. Cildinize anlam kazandıran ve Botox® ile değiştirilmemesi, ancak onunla birlikte çalışması gereken sağlıklı yaşam tarzını ve cilt rutinlerini tartışın. Cildinizin erken teşhis edilmesi, sizin için mükemmel olan Botox® stratejisinin belirlenmesine yardımcı olacaktır.

Botox® tabu olmamalı. Ancak tüm kırışıklık ve yüz yaşlanma problemlerinizi çözecek sihirli bir iğne de değildir. Daha geniş bir yaşlanma karşıtı stratejinin parçası olan güçlü bir tedavi olarak düşünün ve taze, yaşa uygun, etkileyici bir yüzün tadını çıkarın.

Montrose Dermatology'deki kurul onaylı dermatologlardan birine danışmaktan çekinmeyin! Bir Botoks® tedavisine ihtiyacınız olup olmadığını veya ne zaman ihtiyacınız olacağını ve bununla birlikte gelen tüm yan etkileri belirlemenize yardımcı olabiliriz.

Hepimiz biliyoruz ki, yaşla birlikte ortaya çıkmaya başlayan ince çizgiler ve kırışıklıklar kimsenin hoşuna gitmez. BOTOX® sadece orta yaş nüfusu için düşünülürken, Beverly Hills, CA kadınları ve her yaştan erkekler, görünür yaş belirtilerinin başlamasını önlemek için yaşamlarının erken dönemlerinde enjekte edilebilir maddelere yöneliyorlar. Dinamik kırışıklıklar erken oluşmaya başlar, ancak bu ezber bozan enjekte ile yavaşlatılabilir. Ancak, bu sihirli tedaviyi denemeye başlamak için belirlenmiş bir BOTOX yaşı var mı?

Aesthetic Body Solutions'da kurul sertifikalı dahiliyeci Dr. Dale Prokupek, doğru eylem planını belirlemeye yardımcı olmak için estetik hedeflerini dinlemek için her hastayla özel bire bir görüşme sırasında buluşur. BOTOX, hem kadınlar hem de erkekler için en popüler kozmetik tedavilerden biridir. BOTOX'un neden bu kadar yüksek talep gördüğü ve hayatın her on yılı boyunca nasıl zarif bir şekilde yaşlanabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin.

BOTOX nasıl çalışır?

Beverly Hills, CA kadın ve erkeklerinin BOTOX tedavisini düşünmek için 40'lı yaşlarında olmaları gerekmez. Her yaştan insan için birçok fayda sağlar. BOTOX, saflaştırılmış bir botulinum toksini suşundan (tip A) elde edilen ve enjekte edildiğinde hedeflenen kasların ve altta yatan dokunun hareketlerini geçici bir süre için bloke eden FDA onaylı bir kırışıklık gevşeticidir. İnce çizgiler ve kırışıklıklar oluşturan yüz kaslarının çalışmasını durdurarak çalışır. Kapsamlı bir kesinti veya kurtarma süresi gerektirmeyen küçük dozlarda güvenli ve oldukça etkili bir çözümdür.

BOTOX'u düşünmek için en uygun yaş nedir?

18 yaşından küçük kişiler BOTOX enjeksiyonlarına başlayabilirler, ancak muhtemelen buna ihtiyaçları yoktur. Estetik Vücut Çözümlerinde, her hastayı değerlendiriyor ve en iyi sonuçları elde etmek için en iyi tedavi planını öneriyoruz. Bazı Beverly Hills, CA erkek ve kadınları için, bu, zarif bir şekilde yaşlanmaya başlamak istiyorlarsa, önleyici bir önlem olarak 20'li veya 30'lu yaşlarında BOTOX tedavilerine başlanması anlamına gelebilir. İnsanların ilk BOTOX tedavisini almaları için ortalama yaş genellikle 30'lu yaşlarının bir noktasındadır. Çoğu kadın ve bazı erkekler bu yaşta gözlerinin etrafında veya alın bölgesinde birkaç ince çizgi veya kırışıklık fark etmeye başlar. BOTOX enjeksiyonları, bu dinamik kırışıklıkların, genellikle hastalar 40'lı veya 50'li yaşlarına girdiğinde ortaya çıkan, derinleşen veya daha kalıcı "statik kırışıklıklar" haline gelmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Botox tedavilerine ne zaman başlayabilirim?

Hastaların BOTOX'un sağlayabileceği ince sonuçların keyfini çıkarmaya ne zaman başlayabileceklerini belirten belirli bir zaman çizelgesi yoktur. Bununla birlikte, bu kozmetik tedavinin can alıcı kısmı, onu uygulayacak doğru nitelikli enjektörü bulmaktır. Dr. Prokupek ile bir konsültasyon sırasında, herhangi bir endişe alanını gözden geçirecek ve tartışacak ve her hastanın estetik hedeflerine uyan benzersiz bir tedavi planı oluşturacaktır. Beverly Hills, CA'daki 40'lı veya 50'li yaşlarındaki birçok erkek ve kadın, BOTOX sonuçlarını tamamlamak için dermal dolgu maddelerini de düşünebilir. BOTOX tek başına pürüzsüz, daha genç görünen bir cilt sağlama hilesini yapabilirken, bu yaşta diğer enjektabl veya estetik tedavilerle birleştirilmesi yaygındır.

Estetik Vücut Solüsyonunda tedavi seansları yaklaşık 30 dakika sürer ve gerekirse öğle saatlerinde bile yapılabilir. Herhangi bir rahatsızlığa yardımcı olmak için topikal bir uyuşturma kremi uygulanacak ve iyileşme süresi minimumdur. Enjeksiyon bölgesinde biraz kızarıklık yaşayabilirsiniz ve BOTOX seansınızdan en az 24 saat sonra yorucu fiziksel aktiviteden kaçınmanız önerilir. Sonuçların tam olarak görünmesi yaklaşık 5 - 7 gün sürer ve yaklaşık 3 - 5 ay sürebilir. İstediğiniz görünümü korumak için, birkaç ayda bir enjeksiyonları tekrarlamak için takip randevuları önerilir.

Güncelleme Tarihi: 05.04.2021
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689