Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Lazer Epilasyon Sonrası Bakım

Lazer Epilasyon Sonrası Bakım

Lazer epilasyon sonrası bakım karmaşık rutinler gerektirmez. Bunun nedeni, lazer epilasyon iyileşme süresi kısa olan nispeten basit bir işlem olmasıdır. Bununla birlikte, işlemden sonra cildinize bakım yapmak için zaman ayırmanız önemlidir. Cildinize özen göstermek, sağlıklı ve nemli kalması anlamına gelir.

Lazer epilasyon seansınızın hemen ardından cildinizin hafif kırmızı ve tahriş olmasını bekleyebilirsiniz, bu tamamen normaldir.

Hafif güneş yanığı gibi bile hissedilebilir. Birçok kişi için bu birkaç saat içinde kaybolur. Ancak bazen tamamen geçmesi birkaç gün sürebilir. Cildinizde kabarma fark ederseniz, bunu tedavi gördüğünüz klinikle görüşmelisiniz çünkü bu olmaması gereken bir reaksiyon olacaktır.

Lazer Epilasyon Sonrası ilk 24-48 Saatte Bakım

  • Spor salonu ve fitness dersleri gibi yoğun egzersizlerden kaçının,
  • Lazer epilasyon sonrası sıcak banyolar, saunalar, buhar odaları ve sıcak duşlar gibi işlemlerden kaçının,
  • Klorlu suda yüzmek tavsiye edilmez,
  • Tüy ağartıcı veya steroid içeren kremler kullanmayın,
  • Lazer pilasyon sonrası sabun, krem veya kolonya ve parfüm gibi kokulu veya parfümlü ürünlerden kaçının,
  • Daha fazla tahrişi önlemek için cildinize dokunmayın, çizmeyin veya çekmeyin,
  • Lazer epilasyon sonrası Peeling yapmayın,
  • Lazer epilasyon sonrası yüksek faktörlü bir güneş koruma kremi kullanın,
  • Lazer epilasyon sonrası tıraş yok.

Lazer Epilasyon Sonrası ilk 14 Gün Bakım

  • Lazer epilasyon sonrası güneşe çıkmayın (UV maruziyetini sınırlayın),
  • Lazer epilasyon sonrası bronzlaşma ve solaryum kaçının,
  • Kıl döngünüzü bozacağı ve sonuçları etkileyeceği için lazer epilasyon sonrası ağda, kıl koparma, cımbız gibi işlemlerden kaçının,
  • Yukarıdakiyle aynı nedenle lazer epilasyon sonrası kıl dökücü kremlerden kaçının,
  • Lazer epilasyon sonrası cildinizi sert hava koşullarına maruz bırakmaktan kaçının (aşırı soğuk ve sıcak).

Lazer Epilasyon Sonrası Bir Sonraki Lazer Seansına Kadar Bakım

  • Yüksek faktörlü güneş koruması SPF30+ kullanın.
  • Güneşe maruz kalmayı sınırlayın ve güneşlenmeyin.
  • Bir sonraki lazer epilasyon seansına hazırlanmak için cildinizi nemli tutun.

Lazer Epilasyon Öncesi Ne Yapmak Gerekir?

Lazer epilasyon yapılacak bölge en az 12 saat önce tıraş edilmelidir. Lazer epilasyona gelirken bol giysiler giyin. Lazer epilasyondan önceki gece ve aynı gün alkol veya sigara içmekten kaçının. Lazer epilasyon önceki gün ve tedavi günü en az 1 litre su için - bu vücudunuzun sıcaklığını düzenlemesine yardımcı olur.

Lazer epilasyon öncesi zihnen rahatlamak için erken gelin. Lazer epilasyon öncesi egzersiz yapmayın. Lazer epilasyon yapılacak vücut bölgelerine herhangi bir ürün (krem vs) uygulamaktan kaçının, tedaviden önce kuru ve temiz tutun. Lazer epilasyon öncesi 8 hafta boyunca cildi UV ışığına (güneş ışığı veya solaryum) maruz kalmayın veya kendi kendine bronzlaşma ürünleri uygulamayın.

Lazer epilasyon sonrası cildinizi nasıl yatıştırırsınız?

Lazer epilasyon sonrası kızarıklığı rahatsız edici ve ağrılı buluyorsanız, kızarıklığı hafifletmek için yapabileceğiniz şeyler vardır. İlk önce biraz soğuk kompres almalı ve şişliklerin inmesine yardımcı olmak için bunları cildin kırmızı olan bölgesine uygulamalısın. Soğuk kompres veya soğuk banyo şansınız yoksa buz kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu, yakında kızarıklığınızın azalmasını sağlamalıdır. Enfeksiyonlardan korunmak için cilt bölgesinin temiz tutulması da önemli bir noktadır.

Lazer epilasyon bölgesini nemlendirmelisiniz. Nemlendirici kremler, lazerle tedavi edilen bölgelerde cildin toparlanmasına yardımcı olur. Gittiğiniz klinik muhtemelen kullanmanız için bazı kremler önerecektir. Bir sonraki lazer epilasyon seansınıza giderken bir nemlendirici kullanmayı düşünün. Bu aynı zamanda cildinizi genel olarak sağlıklı ve esnek tutar ve lazer epilasyon işleminiz sırasında size en iyi sonuçları verir.

Genel olarak, birçok insan tedaviden hemen sonra işe geri dönmeye hazır ve zinde hisseder. Diğerleri biraz dinlenmeye ihtiyaçları olduğunu hissedebilir, ancak bu bir günden fazla olmamalıdır. Tedavinin uzunluğuna, lazer epilasyon yapılan cilt alanına ve cilt tipine bağlı olarak, tüm bakım sonrası yönergeleri değişebilir ve kliniğinizle konuşmalısınız.

Lazer Sonrası Yan Etkiler

Lazer epilasyon sonrası dönemde de dikkat etmeniz gereken bir takım yan etkiler vardır. Bunlar lazer epilasyon seansınızdan sonraki saatler, günler ve haftalar içinde çoğunlukla küçük ve geçicidir. Herhangi bir kalıcı yan etki yaşarsanız, kliniğinize başvurmalı ve uygulayıcınızla konuşmalısınız.

Lazer Epilasyon Sonrası Kızarıklık, Tahriş ve Hafif Şişlik

Lazer epilasyon sonrası kızarıklık, tahriş ve hafif şişlik belirtildiği gibi lazer epilasyon sonrası bakımınızı gerektirecek en yaygın ve masum yan etkidir ve genellikle uzun sürmezler. Lazer seansınızdan birkaç saat sonra tahrişin azalması gerekir.

Lazer Epilasyon Sonrası Deride Renk Değişiklikleri

Lazer yaptırdığınız yerde renk değişiklikleri de fark edebilirsiniz. Lazer epilasyondan sonra deri renginde koyulaşma (hiperpigmentasyon) veya deri renginde açılma (hipopigmentasyon) olabilir. Bunlar zamanla kaybolma ve cilt normale dönme eğiliminde olacaktır. (herhangi bir komplikasyon olmadığı durumlarda).

Açık tenliyseniz biraz koyulaşabilir (hiperpigmentasyon),lazer epilasyon sonrası koyu teniniz varsa açık renk (hipopigmentasyon) olabilir.

Lazer Epilasyon Sonrası Deride Kabuklanma

Lazer epilasyon yapılan bölgede cildinizin kabuklanmasıyla karşılaşabilirsiniz. Rahatsız edici olsa da, küçük bir sorundur ve bu konuda çok fazla endişelenmemelisiniz. Yara izi ve kabuklanmayı önlemek için bölgeye kaliteli bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 25.09.2021
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689