Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
  1. Türkçe
  2. English
  3. German
Menü

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo, Duş

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo, Duş

Epilasyon Sonrası Banyo, Duş

Lazer epilasyon sonrası sık karşılaştığımız sorulardan birisi “lazer sonrası banyo yapılır mı” veya “lazer sonrası duş ne zaman alabilirim” sorusudur.

Lazer epilasyondan sonra banyo sırasında sıcak su kullanmak cildinizi tahriş edebilir. “Lazer epilasyon sonrası banyo” en erken 8 saat sonra ılık ya da soğuk su ile yapılabilir.

“Lazer sonrası duş alma konusunu mutlaka işlemi yaptırdığınız merkez ile görüşün. Zira yüksek enerji seviyelerinde lazer epilasyon sonrası 24 saat duş yapmayın derken, daha düşük enerji seviyelerinde lazer epilasyon sonrası duş almaya işlem sonrası 8 saat sonrasında izin verebilmekteyiz.”

Lazer Epilasyon Sonrası Ne Zaman Duş Alabilirim?

Lazer epilasyonun popülaritesi arttıkça lazer epilasyon ile ilgili soru ve yanlış bilinenlerin sayısı da artmaktadır. Lazer epilasyonu çevreleyen yaygın bir soru, “Lazer Epilasyon Sonrası Ne Zaman Duş Alabilirim” şeklinde olmaktadır. Bu yazımızda lazer epilasyon sonrası nasıl duş alacağınızı ve bunun için ne kadar beklemeniz gerektiğini inceleyeceğiz.

Lazer Epilasyon Sonrası Duş

Lazer epilasyon, yoğun konsantre ışık enerjisinin kıl köklerine kesin doğrulukla gönderildiği bir işlemdir. Birçok insan için tüyleri kalıcı olarak yok etmenin en etkili yöntemidir. Lazerler çok hassas bir teknoloji olduğundan, usulüne uygun tecrübeli ellerde yapıldığında oldukça az risk söz konusudur ve ciltte minimum irritasyon söz konusudur. Bununla birlikte, irritasyona hassas bölgelerde daha dikkatli lazer epilasyon yapılmalıdır.

“Lazer sonrası duş hemen almamalısınız. Lazer epilasyon sonrası duş almak için beklenmesi gereken süre gereken süre hastadan hastaya, bazen de doktordan doktora değişir. Genel olarak, hiçbir doktor işlemden sonraki sekiz saat içinde duş almayı önermez ve bazıları lazer sonrası duştan veya banyodan 48 saate kadar uzak durmayı tavsiye edebilir.”

Lazer epilasyon kıl köklerinizi hedef alsa da, cildiniz kısa bir süre için belirli bir enerjiye maruz kalmaktadır. Bu durumda lazer sonrası banyo rutininizi geçici olarak değiştirmeniz gerekir. Lazer epilasyon sonrası belirli bir süre cildi sudan korumanız gerekebilir.

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo

Genel bir kural olarak, lazer sonrası banyo veya duşunuz ne kadar soğuk olursa o kadar iyidir. Sıcak su, ciltteki damarlarda genişleme, ödem artışına ve tahrişe sebep olur. Lazer epilasyon sonrası ilk birkaç duşunuzu serin bir sıcaklıkta tutmanız cildinize yardımcı olacaktır.

Kesinlikle soğuk duş veya banyo yapamayan biriyseniz, lazer epilasyon sonrası sıcak banyo için iki gün beklemek en iyisidir.

Lazer Epilasyon Sonrası Kese

Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise, duştayken lazer epilasyon sonrası kese, ovma veya sert lif kullanmamanızdır. Lazer epilasyondan sonra bir hafta kese veya sert liflenme yerine sonra nazikçe elle ovma şeklinde yıkanma tercih edilir, ancak hemen sonra değil 24-48 saat sonra. Ayrıca, banyodan sonra lazer epilasyon yapılan bölgeyi nazikçe kurulayınız. Son olarak, lazer sonrası duştan hemen sonra işlem yapılan bölgeye %100 aloe vera kullanmak cildin iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Lazer epilasyon sonrası banyo ve duş konusunda işlem yaptırdığınız merkez mutlaka sizi aydınlatacaktır. Lazer sonrası banyo ve duş kısıtlama süresi işlem yapılan bölgeye ve kullanılan enerji seviyelerine göre değişecektir.”

Güncelleme Tarihi: 25.09.2021
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Editör
Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

+90541 932 4689

Doç. Dr. Tarık ÇavuşoğluDoç. Dr. Tarık ÇavuşoğluPlastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
+90541 932 4689